Adana kebap yapmaya çalıştığımda baharatların ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Özellikle kırmızı biberin acılığı ve aromasının kebaba kattığı lezzete hayran kaldım. Kimyonu eklediğimde ise etin tadının ne kadar derinleştiğini deneyimledim. Karabiberin taze çekilmiş olması gerektiğini öğrendiğimde, gerçekten de tazeliğin fark yarattığını anladım. Sarımsak ve tuzun marinat sürecindeki rolü ise kebabın lezzetinin artmasına büyük katkı sağladı. Zerdeçal ise sunumda estetik bir görünüm kazandırırken, sağlık açısından da faydalı olduğunu öğrendim. Bu baharatların doğru oranlarda kullanılması gerektiği söyleniyor, bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Adana kebap yapmaya çalıştığımda baharatların ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Özellikle kırmızı biberin acılığı ve aromasının kebaba kattığı lezzete hayran kaldım. Kimyonu eklediğimde ise etin tadının ne kadar derinleştiğini deneyimledim. Karabiberin taze çekilmiş olması gerektiğini öğrendiğimde, gerçekten de tazeliğin fark yarattığını anladım. Sarımsak ve tuzun marinat sürecindeki rolü ise kebabın lezzetinin artmasına büyük katkı sağladı. Zerdeçal ise sunumda estetik bir görünüm kazandırırken, sağlık açısından da faydalı olduğunu öğrendim. Bu baharatların doğru oranlarda kullanılması gerektiği söyleniyor, bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz