kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Çöp Şiş Kebap

Çöp şiş kebap; Bugün başta Adana, Mersin, Osmaniye,Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya illerimizde hızlı bir şekilde tüketilip adını duyurmuş olsa da hemen hemen Türkiye'nin dört bir yanında bilinip tüketilmektedir. protein değeri oldukça yüksek olan  bu geleneksel kebap bir porsiyon yaklaşık 300 gr dır. çöp şişin birden fazla çeşitleri vardır tavuk kuşbaşı ile yapılır dana, kuzu kuş başı ile yapılır. Dana kıyma veya kuzu kıyma ilde yapıla bilir. Çöp şiş kebap lokanta ve restoranlarda tercih edildiği kadar günümüzde ev hanımlarının da misafirlerine zevkle sunum edecekleri bir yemek çeşididir. Dünya mutfağında hak ettiği değeri göremese de  Türkiye mutfağı kebap konusunda ilk sırada olan bir ülkedir. Kebap çeşitleri gönünden oldukça zengindir. Çöp şiş kebap Türkiye'de tüketilen kebap çeşitlerinden sadece biridir. 

Köfteli patlıcanlı çöp şiş kebabı
  • 500 gram kuzu kıyma,
  • 2 adet patlıcan,
  • 10 adet çeri domates,
  • 2 adet çarliston biber veya kırmızı kapya biberi,
  • 1 adet kuru soğan,
  • bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı pul biber bir çay kaşığı kara biber,
Sosu için
  • 1 çorba kaşığı biber salçası,
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağ
  • tuz 
  • isteğe göre 1 tatlı kaşığı kekik,
  • bir diş sarımsak 
Hazırlanışı
Patlıcanları 2- 3 cm kalınlığında keselim tuzlu suda bekletelim.
Çöp Şiş Kebap

kıymayı derin bir kaba alıp içerisine rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı koyalım tuz, karabiber, pul biberi de ekledik mi yoğurmaya başlayalım dağılmasından edişe ediyorsak bir yumurta kırabiliriz. İyice yoğurduğumuz köfteleri yuvarlak şekiller verelim. Daha sonra biberleri keselim sudan çıkardığımız patlıcanlardan bir tane köfteden bir tane  çeri domates den bir tane bir tane dizelim çöp şiş doluncaya kadar bu işleme devam edelim. bütün malzeme tükenince ye kadar yapıp tepsiye dizelim. üzerine salça zeytin yağı tuz ve kekik den hazırlamış olduğumuz  sosu az miktarda sulandırıp her yerine eşit miktarda dökelim.170 derece önceden ısıtılmış fırında  30 dk pişirelim. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:18:28

Çöp Şiş Kebap Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çöp Şiş Kebap"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018