Köfteli Patlıcan Kebabı Köfteli patlıcan kebabı, davetlerinizde fark yaratmak ve misafirlerinize unutulmaz bir ana yemek sunmak için mükemmel bir tercihtir. Hem görsel olarak etkileyici hem de lezzet açısından tatmin edici olan bu yemek, sofralarınıza şıklık katacaktır. Damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak olan köfteli patlıcan kebabı, herkesin beğenisini kazanacak. Gerekli Malzemeler
Kızartmak İçin
Köfte İçin
Sos İçin
Köfteli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır? Köfteli patlıcan kebabını hazırlamaya köfteden başlayın. Çukur bir kabın içine yarım kilo kıymayı alın. Kuru soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyup kıymanın üzerine rendeleyin. Galeta unu, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyerek homojen bir şekilde yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra en az 45 dakika dinlendirin. Patlıcanların kabuklarını pijama deseni şeklinde soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın. Çukur bir kabın içine limon, tuz ve su ile bir karışım hazırlayıp, doğradığınız patlıcanları suya atın. Limonlu tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekleterek patlıcanların acısını atın. Önceden hazırlayıp dinlenmeye bıraktığınız köftelerden doğradığınız patlıcan boyutunda parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın. Hafif bastırarak yassı köfteler elde edin. Suda beklettiğiniz patlıcanları suyun içinden alarak hafif sıkıp suyunu atın. Havlu kâğıt ile kurulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ ekleyip kızdırın. Kızan yağda ilk önce kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü eşit şekilde kızartın. Ardından köfteleri hafif bir şekilde kızartıp, havlu kâğıdın üzerine çıkarın. Domatesleri de patlıcan boyutunda halka şeklinde doğrayın. Fırın kabına bir dilim patlıcan, arasına bir tane köfte ve bir dilim domates olacak şekilde sıra sıra dizin. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sosu hazırlamak için çukur bir kabın içine rendelenmiş domatesi alın. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsiye dizdiğiniz köfteli patlıcanların üzerine gezdirin. Fırını önceden 180-200 derecede ısıtarak yemeği fırına verin. Yemeği fırından almaya yakın kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Kaşar peyniri eridikten sonra yemeği fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın. Sonuç Afiyet olsun. Köfteli patlıcan kebabı, zengin lezzeti ve görsel sunumuyla sofralarınıza renk katacak. Bu özel tarifi denedikten sonra, misafirlerinizin beğenisini kazanacağınızdan emin olabilirsiniz. |