Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli patlıcan kebabı, davetleriniz için farklılık yaratmak istiyorsanız köfteli patlıcan kebabının ana yemek olarak hazırlayabilir, davet sofralarınızı şölene çevirebilirsiniz. Mükemmel bir ana yemek olan köfteli patlıcan kebabı hem görsel hem de lezzet bakımından size farklılık kazandıracak, damaklarda muhteşem bir lezzet bırakacaktır.

Köfteli Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane patlıcan (Bostan)
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için
  • Yeteri Kadar sıvıyağ
Köftesi için
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, kekik
Sosu için
  • Yarım su bardağı domates rendesi
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz
Köfteli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Köfteli patlıcan kebabı yapılışına köftesini hazırlayarak başlayın. Çukur bir kabın içine yarım kilo kıymayı alın. Kuru soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyarak kıymanın üzerine rendeleyin. Galeta unu, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyerek homojen bir şekilde yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra en az 45 dakika dinlendirin. Patlıcanın kabuklarını pijama deseni şeklinde soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın. Çukur bir kabın içine limon, tuz ve su ile bir karışım hazırlayıp, doğradığınız patlıcanları suya atın. Limonlu tuzlu suyun içine yarım saat kadar bekleterek patlıcanların acısını attırın. Önceden hazırlayıp dinlenmeye bıraktığınız köftelerden doğradığınız patlıcanlar boyutunda parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın. Hafif bastırarak yassı köfteler elde edin. Suda beklettiğiniz patlıcanları suyun içinden alarak hafif sıkıp suyunu attırın. Havlu kâğıt ile kurulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ ekleyip kızdırın. Kızan yağda ilk önce kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü eşit şekilde kızartın. Ardından Köfteleri hafif bir şekilde kızartıp, havlu kâğıdın üzerine çıkarın. Domatesleri tıpkı patlıcan boyutunda halka şeklinde doğrayın. Fırın kabına 1 dilim patlıcan, arasına 1 tane köfte ve 1 dilim domates olacak şekilde sıra sıra dizin. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Köfteli patlıcan kebabının sosu için çukur bir kabın içine rendelenmiş domatesi alın. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsiye dizdiğiniz köfteli patlıcanların üzerine gezdirin. Fırını önceden 180-200 derecede ısıtarak fırına verin. Yemeği fırından almaya yakın kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Kaşar peyniri eridikten sonra yemeği fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Köfteli Patlıcan Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Güncel

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri