Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kebap çeşitleri, herkesin beğenisini kazanmıştır. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Hem lezzeti hem de besleyici özellikleri ile büyükten küçüğe herkesin severek tükettiği bir yemektir. Ayrıca, evde de kolaylıkla hazırlanabilir olması bu yemeği daha da cazip kılmaktadır.

Fırında Çöp Şiş Kebap Malzemeleri

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 4 adet cherry domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 10 adet çöp şiş

Marine İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Çöp Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Fırında çöp şiş kebabı hazırlamadan önce, etleri marine etmek büyük önem taşır. Bunun için, derin bir kabın içine kuru soğanı rendeleyin ve ardından sarımsak, zeytinyağı, yoğurt, karabiber, kekik, pul biber ve küçük doğranmış etleri ekleyin. Bu malzemeleri iyice karıştırarak etlerin sosu iyice emmesini sağlayın. Marine sosuna tuzu eklemeyin çünkü tuz, etlerin uzun süre marine edilmesi durumunda sertleşmesine neden olabilir. Hazırladığınız karışımın üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 7 saat, tercihen bir gece boyunca dinlendirin.

Marine işlemi tamamlandıktan sonra, etlerin üzerine tuz ekleyip karıştırın. Domatesleri dört eşit parçaya bölün ve yeşil biberleri halka şeklinde üç parçaya kesin. Ardından, çöp şişlerin üzerine sırayla üç parça et, bir dilim domates ve bir dilim biber takın. Çöp şişlerin boyutuna uygun bir fırın tepsisine dizin. Tüm malzemeleri aynı şekilde hazırlayın.

Fırın tepsisinin içine bir su bardağı su ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırında çöp şiş kebap pişerken, yanında bol tereyağlı pilav yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yağmur

31 Mayıs 2024 Cuma

Etleri suyun içine mi koyacağız peki

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet, Yağmur hanım, etleri önce suyun içine koyarak haşlayabilirsiniz. Bu şekilde etleriniz daha yumuşak ve lezzetli olur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri