Yaprak Kebabı Türkiye, yemek kültürü açısından zengin bir ülkedir. Özellikle etli yemekleri ile ünlüdür. Etli yemekler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri kebaplardır. Kebaplar, her yöreye göre farklı şekillerde hazırlanır. Örneğin, Antep kebabı, Urfa kebabı gibi çeşitli isimlerle anılır. Hepsi de birbirinden lezzetli ve çekicidir. Hem damağa hem de göze hitap eder. Bugün sizlere yaprak kebabı hazırlayacağız. Şimdiden afiyet olsun. Yaprak Kebabı Malzemeleri
Marinesi için
Yaprak Kebabı Nasıl Yapılır? İlk olarak eti marine edelim. Eti ve soğanları mutfak robotunda kıyalım. Üzerine tuz, karabiber, sumak, kırmızı pul biber, toz biber, kekik ve yağı ekleyip robotta iyice karıştıralım. Karışımı bir kaba alıp ağzını streç film ile kapatalım ve bir gece marine olması için buzdolabında bekletelim. Dinlendirdikten sonra bir tavaya önce tereyağı ve sıvı yağı alalım ve eritelim. Erittikten sonra dinlendirdiğimiz eti tavaya alalım ve biraz soteleyelim. Ardından ince ince doğradığımız patates ve biberleri ekleyip biraz daha soteleyelim. Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyelim. Tuz ve kaynamış suyu da ilave edip güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım. Ocaktan aldığımız eti, suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika dinlendirelim. Hazırladığımız kebabı lavaş ekmeği veya bazlama içine yerleştirelim. Bu kebabın yanında en iyi çoban salatası gider. İsterseniz çoban salata ile servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Yaprak kebabı, özellikle baharatlı ve aromatik tatları sevenler için ideal bir yemektir. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu kebap, özel günlerde ve davetlerde sıklıkla tercih edilen bir yemektir. Ayrıca, yaprak kebabı hazırlarken etin kalitesine dikkat etmek, yemeğin lezzetini arttıracaktır. Kaliteli ve taze malzemeler kullanarak enfes bir yaprak kebabı hazırlayabilirsiniz. |