Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı

Türkiye, yemek kültürü açısından zengin bir ülkedir. Özellikle etli yemekleri ile ünlüdür. Etli yemekler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri kebaplardır. Kebaplar, her yöreye göre farklı şekillerde hazırlanır. Örneğin, Antep kebabı, Urfa kebabı gibi çeşitli isimlerle anılır. Hepsi de birbirinden lezzetli ve çekicidir. Hem damağa hem de göze hitap eder. Bugün sizlere yaprak kebabı hazırlayacağız. Şimdiden afiyet olsun.

Yaprak Kebabı Malzemeleri
  • 1 kilo yağsız dana eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz tuz
  • Yarım çay bardağı kaynatılmış su
  • 2 orta boy patates
  • 4 adet kırmızı taze biber (veya yeşil biber)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Lavaş ekmeği veya bazlama

Marinesi için
  • 2 büyük baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Kekik
  • Biraz sıvı yağ

Yaprak Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak eti marine edelim. Eti ve soğanları mutfak robotunda kıyalım. Üzerine tuz, karabiber, sumak, kırmızı pul biber, toz biber, kekik ve yağı ekleyip robotta iyice karıştıralım. Karışımı bir kaba alıp ağzını streç film ile kapatalım ve bir gece marine olması için buzdolabında bekletelim.

Dinlendirdikten sonra bir tavaya önce tereyağı ve sıvı yağı alalım ve eritelim. Erittikten sonra dinlendirdiğimiz eti tavaya alalım ve biraz soteleyelim. Ardından ince ince doğradığımız patates ve biberleri ekleyip biraz daha soteleyelim. Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyelim. Tuz ve kaynamış suyu da ilave edip güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.

Ocaktan aldığımız eti, suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika dinlendirelim. Hazırladığımız kebabı lavaş ekmeği veya bazlama içine yerleştirelim. Bu kebabın yanında en iyi çoban salatası gider. İsterseniz çoban salata ile servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Yaprak kebabı, özellikle baharatlı ve aromatik tatları sevenler için ideal bir yemektir. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu kebap, özel günlerde ve davetlerde sıklıkla tercih edilen bir yemektir. Ayrıca, yaprak kebabı hazırlarken etin kalitesine dikkat etmek, yemeğin lezzetini arttıracaktır. Kaliteli ve taze malzemeler kullanarak enfes bir yaprak kebabı hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri