kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Çentik Kebabı

Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da tadı da aynı şekilde buna değer niteliktedir. Çentik kebabının malzemeleri ve yapılışı ise şu şekildedir;

Çentik kebabı İçin Gerekli Olan Malzemeler:

  • 100 gram kıyma
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • Bir adet kırmızıbiber
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı karabiber
  • Göz kararı kekik
  • Göz kararı sıvı yağı

Çentik Kebabının Sosu İçin;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 ya da 4 diş sarımsak

Çentik kebabının Hazırlanışı: Çentik kebabını hazırlamak için ilk olarak, üç adet orta boy patlıcan alınır ve yıkanıp kurutulduktan sonra ocağın üzerinde közlenir. Patlıcanları  közleyince kabukları soyulup, küp küp doğranır. Daha sonra, 1 adet kırmızıbiber de yıkanıp kurulanır ve aynı şekilde közlendikten sonra küp küp doğranır. Orta boy bir tava alınır ve içerisine göz kararı sıvı yağı koyulur. Bir adet orta boy kuru soğan alınır ve soyulduktan sonra küp küp doğranarak tavaya eklenir. Ardından, bir adet yeşilbiber de yıkanıp küp küp doğranır ve tavaya eklenir.

Çentik Kebabı

. Soğan ve yeşilbiber orta ateşte ara ara karıştırılarak kavrulur. Soğanlar pembeleşince içine 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir ve bir süre daha kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra, tavaya göz kararı tuz, göz kararı kekik ve yine damak zevkine göre göz kararı karabiber de eklenir ve ocağın altı hafif kısılır. Daha sonra tavaya önceden közlenip doğranmış olan kırmızıbiber ve patlıcanlar da ilave edilir ve karıştırıldıktan sonra 2 ya da 3 dakika daha kavrulması beklenir. Üç adet orta boy patates alınarak soyulduktan sonra ince ince dilimlenir. Bir tavanın içine kızartma yağı koyulur ve dilimlenmiş patatesler bu tavaya alınarak orta ateşte kızartıldıktan sonra, patatesler ayrı bir yere alınır. 3 ya da 4 diş sarımsak soyulup rendeledikten sonra bir kase yoğurdun içerisine eklenir ve karıştırılır. bir tavanın içine 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyulur ve ocağa alınır. İçine 100 gram kıyma eklenir ve kıyma suyunu iyice çekene dek kavrulur. Kıymanın kavrulmasının ardından içine, damak zevkine göre göz kararı tuz, kekik ve az miktarda karabiber ilave edilir ve iyice karıştırılıp ocaktan alınır. Son olarak, dileğe göre kayık ya da geniş ve yuvarlak bir servis tabağı alınır ve ilk olarak patlıcanlı karışım olmak üzere sırası ile kızarmış patates, sarımsaklı yoğurt ve en üst kısmına da kıyma kavurması koyulur. Malzemeleri koyarken yayarak her tarafına eşit gelecek şekilde koymaya özen göstermek gerekmektedir.  Hazırlanan çentik kebabı sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:13:40

Çentik Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çentik Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018