Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap, ülkemizin en çok tanınan lezzetlerindendir. Kebap kelimesi Arapça da "pişmiş et " anlamına gelir. Genellikle kuzu veya dana eti kullanılarak yapılır. Urfa, Adana, beyti kebabı, orman kebabı, tas kebabı, patlıcan kebabı, cağ kebabı gibi örnekler vermekle birlikte mutfağımız kebap çeşitliliği bakımından oldukça zengindir.

Kebap deyince akıllara ızgarada veya mangal da pişmiş kuru et akla gelse de tas kebabı gibi sulu yemek olanları da vardır.

Tas kebabı, Osmanlı mutfağından olup bakır bir tas içerisinde yapılan kebap türüdür. Kuş başı şeklinde doğranmış kuzu etinin çeşitli baharatlarla harmanlanmasıyla yapılır. Anadolu'da genellikle düğünlerde verilir.

Urfa kebabı, Şanlıurfa iline ait meşhur bir yemek kebaptır. Zırh denilen satırla doğranmıs koyun kıymasından yapılır.

Beyti kebabı da yine Urfa'ya ait bir kebaptır. Sarma şeklinde yapılır. Dana kıymadan yapılan köfteler lavaş ya da yufkanın içine sarılarak özel sosuyla servis edilir. Cağ kebabı, Erzurum iline ait bir lezzettir. Bir diğer adı da oltu kebabı olup kuzu veya keçi etinden yapılır. Cağ adı verilen şişlere dizilerek odun ateşinde pişirililir. Adını cağ şişinden almıştır. Erzurum'um Tortum ve Ardahan'ın Yusufeli ilçelerinde bico olarak adlandırılmaktadır.

Orman kebabı, Bolu iline ait bir diğer leziz kebaptır. Kuşbaşı doğranmış dana eti ve patates, bezelye, havuç gibi sebzelerin harmanlanmasıyla yapılan bir diğer enfes kebaptır.

Yukarıda bahsedilen kebaplar ülkenizdeki illerle özdeşleşmiş kebaplardan yalnızca birkaçıdır. Türkiye'nin her yerinde bu kebaplara ulaşabilirsiniz.

Kebap Yorumları

soru

Nuran

28 Mayıs 2024 Salı

Ailecek kebap yemeyi seviyor ve evimizde sürekli olarak yapmaktayız. Aşırı kilolarım nedeniyle bu lezzetten uzak durmak zorunda kalıyorum. Acaba kalorisi düşük olarak kebap nasıl hazırlarım? Ayrıca sitenizde yer alan kebap hazırladığımda baharatı ayarlamada problem yaşadım ve aşırı tuzlu oldu. Acaba kebap hazırlanırken tuz tam olarak ne kadar atılmalıdır?

Cevap yaz
cevap

Admin

28 Mayıs 2024 Salı

Kalorisi düşük bir kebap hazırlamak için yağsız et kullanabilir ve sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, tavuk göğsü ya da hindi eti tercih edebilirsiniz. Ayrıca, kebabınızı fırında veya ızgara da pişirerek yağ oranını azaltabilirsiniz. Baharat konusunda ise, tuz miktarı kişisel damak tadına bağlı olarak değişebilir ancak başlangıç olarak her 500 gram et için bir çay kaşığı tuz kullanabilirsiniz. Tuz oranını zamanla kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri