kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Şaşlık Kebabı

Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. Et yemeğinden hoşlanan kişilerin şaşlık kebabını mutlaka denemelerini tavsiye deriz. Şaşlık kebabının olmazsa olmazlarından bir tanesi de lavaş ekmeğidir. Lavaş ekmeği yerine yufka ekmeği de tercih edebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır...

Şaşlık Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gr bonfile et
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kekik
  • Lavaş (kişi sayısınca)

Garnitür İçin

  • 500 gr közlenmiş kırmızı köz biber
  • 500 gr közlenmiş sivri biber
  • Küçük bir kavanoz acılı sos
  • 1 tutam maydanoz

Şaşlık Kebabı Hazırlanışı

Şaşlık kebabı için bonfile olarak aldığınız etleri kuşbaşı olacak şekilde dilimleyin. Dilimlenmiş olan etleri bir tabağın içerisine alın.

Şaşlık Kebabı

. Diğer taraftan da kuru soğanları dört eşit parçaya bölün. Arzu ederseniz bu aşama da arpacık kuru soğan da kullanabilirsiniz. Kebabı hazırlayacağınız çöp şişleri hazırlayın. Çöp şişlere birer tane arpacık soğan ve et dizin.

Çöp şişler dolana dek bu işlemi uygulayın. Hazırlanmış olan çöp şişleri yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirin. Hazırlanmış olan etlerin üzerine sürmek için marine hazırlayın. Bunun için de karabiber, tuz, kekik ve zeytin yağını bir kaseye alıp karıştırın. Hazırlanmış olan sosu etlere bir fırça ile sürün ve etleri bir saat kadar bekletin. sürenin ardından etleri fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda kızarana dek pişirin.

Sos için de ayrı bir kase alın ve içerisine acı biber sosunu boşaltın. Sosun içerisine közlenmiş biberleri ince kıyım yapın. Ardından maydanozu da ince kıyım yapın ve karıştırın. Hazırlanmış olan sosu bir kenara alın ve fırında pişmiş olan etleri lavaşın üzerine paylaştırın. Etlerin üzerine de hazırlanmış sostan kaşık ile gezdirin. Lavaşı dürüm şeklinde sarın ve servise sunum yapın. Afiyet olsun. Arzu ederseniz sos yerine lavaşın içerisine kuru soğan dilimleri yapıp sunum yapabilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:12:53

Şaşlık Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şaşlık Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018