Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı

Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden biri olup günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesidir ve müdavimleri de bir o kadar fazladır. Et yemeğinden hoşlanan kişilerin şaşlık kebabını mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. Şaşlık kebabının olmazsa olmazlarından biri de lavaş ekmeğidir. Lavaş ekmeği yerine yufka ekmeği de tercih edebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır.

Şaşlık Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gr bonfile et
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Lavaş (Kişi sayısınca)

Garnitür İçin

  • 500 gr közlenmiş kırmızı biber
  • 500 gr közlenmiş sivri biber
  • Küçük bir kavanoz acılı sos
  • 1 tutam maydanoz

Şaşlık Kebabı Nasıl Yapılır?

Şaşlık kebabı için bonfile olarak aldığınız etleri kuşbaşı olacak şekilde dilimleyin. Dilimlenmiş olan etleri bir tabağın içerisine alın. Diğer taraftan da kuru soğanları dört eşit parçaya bölün. Arzu ederseniz bu aşamada arpacık soğan da kullanabilirsiniz. Kebabı hazırlayacağınız çöp şişleri hazırlayın. Çöp şişlere birer tane arpacık soğan ve et dizin.

Çöp şişler dolana dek bu işlemi uygulayın. Hazırlanmış olan çöp şişleri yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirin. Hazırlanmış olan etlerin üzerine sürmek için marine hazırlayın. Bunun için de karabiber, tuz, kekik ve zeytinyağını bir kaseye alıp karıştırın. Hazırlanmış olan sosu etlere bir fırça ile sürün ve etleri bir saat kadar bekletin. Sürenin ardından etleri fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda kızarana dek pişirin.

Sos için de ayrı bir kase alın ve içerisine acı biber sosunu boşaltın. Sosun içerisine közlenmiş biberleri ince kıyım yapın. Ardından maydanozu da ince kıyım yapın ve karıştırın. Hazırlanmış olan sosu bir kenara alın ve fırında pişmiş olan etleri lavaşın üzerine paylaştırın. Etlerin üzerine de hazırlanmış sostan kaşık ile gezdirin. Lavaşı dürüm şeklinde sarın ve servise sunum yapın.

Ekstra Bilgiler

Şaşlık kebabı, genellikle Türk mutfağının zengin et yemekleri arasında yer alır. Etin marine edilmesi ve doğru şekilde pişirilmesi kebabın lezzetini artırır. Marine işlemi sırasında etin daha yumuşak ve lezzetli olması için yoğurt ve çeşitli baharatlar da kullanılabilir. Ayrıca, şaşlık kebabını dilerseniz mangalda da pişirebilirsiniz. Mangalda pişirirken kömür ateşinin yoğun olmadığı, közlenmiş bir ateşte pişirmek etin kurumasını önler ve daha lezzetli olmasını sağlar. Garnitür olarak ise közlenmiş domates ve yeşil biber de tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Arzu ederseniz sos yerine lavaşın içerisine kuru soğan dilimleri ekleyip sunum yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri