kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Şaşlık Kebabı

Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. Et yemeğinden hoşlanan kişilerin şaşlık kebabını mutlaka denemelerini tavsiye deriz. Şaşlık kebabının olmazsa olmazlarından bir tanesi de lavaş ekmeğidir. Lavaş ekmeği yerine yufka ekmeği de tercih edebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır...

Şaşlık Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gr bonfile et
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kekik
  • Lavaş (kişi sayısınca)

Garnitür İçin

  • 500 gr közlenmiş kırmızı köz biber
  • 500 gr közlenmiş sivri biber
  • Küçük bir kavanoz acılı sos
  • 1 tutam maydanoz

Şaşlık Kebabı Hazırlanışı

Şaşlık kebabı için bonfile olarak aldığınız etleri kuşbaşı olacak şekilde dilimleyin. Dilimlenmiş olan etleri bir tabağın içerisine alın.

Şaşlık Kebabı

. Diğer taraftan da kuru soğanları dört eşit parçaya bölün. Arzu ederseniz bu aşama da arpacık kuru soğan da kullanabilirsiniz. Kebabı hazırlayacağınız çöp şişleri hazırlayın. Çöp şişlere birer tane arpacık soğan ve et dizin.

Çöp şişler dolana dek bu işlemi uygulayın. Hazırlanmış olan çöp şişleri yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirin. Hazırlanmış olan etlerin üzerine sürmek için marine hazırlayın. Bunun için de karabiber, tuz, kekik ve zeytin yağını bir kaseye alıp karıştırın. Hazırlanmış olan sosu etlere bir fırça ile sürün ve etleri bir saat kadar bekletin. sürenin ardından etleri fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda kızarana dek pişirin.

Sos için de ayrı bir kase alın ve içerisine acı biber sosunu boşaltın. Sosun içerisine közlenmiş biberleri ince kıyım yapın. Ardından maydanozu da ince kıyım yapın ve karıştırın. Hazırlanmış olan sosu bir kenara alın ve fırında pişmiş olan etleri lavaşın üzerine paylaştırın. Etlerin üzerine de hazırlanmış sostan kaşık ile gezdirin. Lavaşı dürüm şeklinde sarın ve servise sunum yapın. Afiyet olsun. Arzu ederseniz sos yerine lavaşın içerisine kuru soğan dilimleri yapıp sunum yapabilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:12:53

Şaşlık Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şaşlık Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018