kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Halep Kebabı

Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve lezzetli oluşu özellikle et sevenlerin tercih etmelerine neden olmuştur. Türk mutfağın da et ve et yemekleri büyük bir ilgi görmektedir. Bu nedenle kebap çeşitleri de çok sık tercih edilmektedir. Kebap çeşitlerinden olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen Halep kebabının tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
  • 1 kilo az yağlı dana kıyma 
  • 250 gram sivri yeşil biber
  • Yarım kilo arpacık soğan 
  • 2 çorba kaşığı sade yağ yada tereyağ
  • 2 adet orta boy sarı elma
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı  domates salçası 
  • Yarım limonun suyu 
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Patatesleri kızartmak için bir miktar sıvı yağ 
Yapılışı; Kıymayı derin bir kabın içerisine koyun ve üzerine tuzunu ve baharatlarını ilave ederek güzelce yoğurun.
Halep Kebabı

Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymayı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kıymayı yuvarladıktan sonra bir biber bir kıyma olacak şekilde şişe saplayın. Bütün kıymaları şişe geçirdikten sonra mangal ateşinde pişirin. Daha sonra arpacık soğanların kabuklarını soyun ve bir bütün olarak yağda kızartın. Kızardıktan sonra üzerine domates salçasını ilave ederek bir iki tur çevirin. Daha sonra şişten pişen kıyma ve biberleri şişten çekin ve tencerenin içine koyun. Bütün şişleri tencereye boşalttıktan sonra tencerenin içine bir miktar su ilave edin.  Su yüzüne çıkmayacak kadar olsun. Daha sonra limon suyunu ve tuzunu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakın. Pişmeye yakın elmaları soyun ve çubuk şeklinde doğrayarak tencereye atın. Elmaları ilave ettikten sonra son olarak patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp bol yağda kıtır kıtır kızartın. Elmalar yumuşayınca patatesleri ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra hemen servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:14:40

Halep Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Halep Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018