kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Fırında Orman Kebabı

Fırında orman kebabı, orman kebabı, birçok sebzenin bir araya getirilerek hazırlandığı mükemmel bir ana yemektir. İçeriğinde tercihe göre birçok sebzeye yer verilebilir. Yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde sofranın baş atacı olacak orman kebabı, akşam yemeklerinde, davet sofralarında yer verilebilecek besleyici değeri yüksek olan bir yemek türüdür. Küçük büyük herkesin beğenisini kazanacak orman kebabı tarifi ile evin yıldızı olabilirsiniz.

Fırında Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 tane orta boy patlıcan
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • Tuz, Kırmızı pul biber, karabiber

Sosu İçin

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kaynar su

Fırında Orman Kebabı Hazırlanışı

Fırında orman kebabı için kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır.

Fırında Orman Kebabı

Aynı şekilde patates, patlıcan ve domatesin kabukları soyularak küp küp doğranır. Yeşil ve kırmızı biber doğranan sebzelere uygun bir şekilde doğranır. Uygun bir tencerenin içine tereyağı alınarak eritilir. Üzerine sıvıyağ eklenir. İlk olarak yemeklik doğranan kuru soğan yağda şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine kuş başı doğranmış et eklenir. Et suyunu bırakıp çekinceye kadar soğan ile beraber kavrulur. Ardından tencereye doğranan patates ve patlıcan eklenip kavurma işlemine devam edilir. Sebzeler iyice kavrulduktan sonra üzerine domatesler eklenir. Sarımsağın kabukları soyulduktan sonra sebzelerin üzerine doğranır. Haşlanmış bezelye, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek bir kaç dakika kadar daha kavrulup ocaktan alınır. Hazırlanan karışım tek bir güvece ya da ufak tek kişilik güveçlere bölünür.

Sosu için biber salçası, domates salçası çukur bir kabın içine alınarak üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Salçalar suyun içinde ezilir. Hazırlanan sos güveçlerin üzerine eşit şekilde paylaştırılır. Fırın önceden 200 derecede ısıtılarak güveçler fırına verilir. Yaklaşık 40 dakika kadar fırında bekletilerek sıcak şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 15:20:28

Fırında Orman Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Orman Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018