Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı

Fırında Orman Kebabı, birçoğumuzun vazgeçemediği, çeşitli sebzelerle hazırlanmış mükemmel bir ana yemektir. İçeriğinde tercihe göre birçok sebze kullanılabilir. Yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde sofranızın baş tacı olacak bu lezzetli yemek, akşam yemeklerinde ve davet sofralarında yer verilebilecek besleyici değeri yüksek bir yemek türüdür. Küçük büyük herkesin beğenisini kazanacak Fırında Orman Kebabı tarifi ile evinizin yıldızı olabilirsiniz.

Fırında Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 tane orta boy patlıcan
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • Tuz, kırmızı pul biber, karabiber

Sosu İçin

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kaynar su

Fırında Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

Fırında Orman Kebabı için kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır. Aynı şekilde patates, patlıcan ve domatesin kabukları soyularak küp küp doğranır. Yeşil ve kırmızı biber uygun bir şekilde doğranır. Uygun bir tencerenin içine tereyağı alınarak eritilir ve üzerine sıvıyağ eklenir. İlk olarak yemeklik doğranan kuru soğan yağda şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.

Kavrulan soğanın üzerine kuşbaşı doğranmış et eklenir. Et suyunu bırakıp çekinceye kadar soğan ile kavrulur. Ardından tencereye doğranan patates ve patlıcan eklenip kavurma işlemine devam edilir. Sebzeler iyice kavrulduktan sonra üzerine domatesler eklenir. Sarımsağın kabukları soyulduktan sonra sebzelerin üzerine doğranır. Haşlanmış bezelye, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek birkaç dakika kadar daha kavrulup ocaktan alınır. Hazırlanan karışım tek bir güvece ya da ufak tek kişilik güveçlere bölünür.

Sosu için biber salçası ve domates salçası bir kabın içine alınarak üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Salçalar suyun içinde ezilir. Hazırlanan sos güveçlerin üzerine eşit şekilde paylaştırılır. Fırın önceden 200 derecede ısıtılarak güveçler fırına verilir. Yaklaşık 40 dakika kadar fırında bekletilerek sıcak şekilde servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Güncel

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri