kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Şeftali Kebabı

Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedir. Nedeni ise şef Ali kişisinin tarifi bulmasından dolayıdır. Tabi ne kadar doğrudur en iyisini bölge halkı bilir. Şeftali kebabı kızartılırken üzerine gömlek yağ sarılıyor ve bu görünümünden dolayı da adını almıştır. Eğer kızartma olarak hazırlanması size ağır gelir ise fırında da pişirebilirsiniz. 

Şeftali Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane kuzu gömleği
  • 500 gr kuzu ve dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı galeta unu

Şeftali Kebabı Hazırlanışı

Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Bu aşama da kuru soğanı rende yapabilirsiniz. Arzu ederseniz eğer kuru soğanın sadece suyunu da kullanabilirsiniz. Rendelenmiş olan kuru soğanın içerisine ince kıyım yapılmış galeta unu, karabiber, tuz ve kıyma ilavesi yapın.

Şeftali Kebabı

Bir tutam maydanozu da yıkayıp temizleyin ve ince olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan maydanozu da köfte harcının içerisine ilave edin. Hazırlanmış olan malzemeleri yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğrulmuş olan köfte harcını buzdolabına kaldırın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar kopartın ve hafif uzun olacak şekilde yuvarlayın. Hazırlanmış köfteleri bir tabağın içerisine alın.

Kuzu gömleği tezgahın üzerine serin ve 8 cm eninde uzun olacak şekilde şeritler dilimleyin. Eğer kuzu gömleği sert ise yoğurt suyuna ıslatın ve bir müddet bekletin. Akabinde köftelerden bir tanesini gömleğin üzerine yerleştirin ve bir kere sarın ve ardından gömleğin dibini kesin.

Kalan diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın ve bir fırın tepsisine dizin. Hazırlanmış olan köfteleri buzdolabına kaldırın ve bir gece bu şekilde buzlukta bekletin. Ertesi gün köfteleri buzdolabından alıp 200 derecelik fırına gönderin. Köftelerin her tarafı kızarana dek fırında pişirmeye devam edin. nar gibim kızarmış olan köfteleri fırından alın ve sıcak olarak servise sunum yapın. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:12:21

Şeftali Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeftali Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018