kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Şeftali Kebabı

Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedir. Nedeni ise şef Ali kişisinin tarifi bulmasından dolayıdır. Tabi ne kadar doğrudur en iyisini bölge halkı bilir. Şeftali kebabı kızartılırken üzerine gömlek yağ sarılıyor ve bu görünümünden dolayı da adını almıştır. Eğer kızartma olarak hazırlanması size ağır gelir ise fırında da pişirebilirsiniz. 

Şeftali Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane kuzu gömleği
  • 500 gr kuzu ve dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı galeta unu

Şeftali Kebabı Hazırlanışı

Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Bu aşama da kuru soğanı rende yapabilirsiniz. Arzu ederseniz eğer kuru soğanın sadece suyunu da kullanabilirsiniz. Rendelenmiş olan kuru soğanın içerisine ince kıyım yapılmış galeta unu, karabiber, tuz ve kıyma ilavesi yapın.

Şeftali Kebabı

Bir tutam maydanozu da yıkayıp temizleyin ve ince olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan maydanozu da köfte harcının içerisine ilave edin. Hazırlanmış olan malzemeleri yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğrulmuş olan köfte harcını buzdolabına kaldırın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar kopartın ve hafif uzun olacak şekilde yuvarlayın. Hazırlanmış köfteleri bir tabağın içerisine alın.

Kuzu gömleği tezgahın üzerine serin ve 8 cm eninde uzun olacak şekilde şeritler dilimleyin. Eğer kuzu gömleği sert ise yoğurt suyuna ıslatın ve bir müddet bekletin. Akabinde köftelerden bir tanesini gömleğin üzerine yerleştirin ve bir kere sarın ve ardından gömleğin dibini kesin.

Kalan diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın ve bir fırın tepsisine dizin. Hazırlanmış olan köfteleri buzdolabına kaldırın ve bir gece bu şekilde buzlukta bekletin. Ertesi gün köfteleri buzdolabından alıp 200 derecelik fırına gönderin. Köftelerin her tarafı kızarana dek fırında pişirmeye devam edin. nar gibim kızarmış olan köfteleri fırından alın ve sıcak olarak servise sunum yapın. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:12:21

Şeftali Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeftali Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018