Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap

Beğendili kebap, lezzet ve görsellik açısından oldukça rağbet gören bir tariftir. Özel günlerde hazırlanabilir ve sofranızı şenlendirebilir. Özellikle erkeklerin severek tükettikleri beğendili kebap, pratik bir şekilde hazırlanabilir ve sofranızda yer alabilir. Arzu ederseniz, kuzu etini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Beğendili kebap yemeğini daha önce denemediyseniz, tarif edeceğimiz şekilde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Beğendili Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gr kuzu eti
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 6 tane patlıcan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 su bardağı süt

Beğendili Kebap Nasıl Yapılır?

Beğendili kebap için alınan kuzu etini yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte kavurun. Kavrulmuş olan etler suyunu verip çekince, tencerenin kapağını açın ve kuru soğanı doğramaya geçin. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edip karıştırın. Tereyağı veya margarini de tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. Kısık ateşte malzemeleri yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Etler eğer suyunu çekmişse, içerisine sıcak su ilavesi yapın. Suyu ilave ettikten sonra etleri yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Diğer taraftan yemeğin beğendisini hazırlamaya geçin. Beğendi için unu bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Arzu ederseniz, unu tereyağı ilave ederek de kavurabilirsiniz. Kavrulmuş olan unun içerisine sütü ilave edip karıştırın. Ardından içerisine tuz ve karabiber ilavesi yapın. Patlıcanların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış olan patlıcanları geniş bir kabın içerisine alın. Üzerine tuzlu su ilave edip acısı çıkana dek bekletin. Acısı çıkan patlıcanları havlu kâğıt ile kurulayın ve kızgın ateşte kızartın. Kızaran patlıcanları beğendinin içerisine alıp mikser ile çekin. Püre kıvamına gelen karışımı ocağın üzerine alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Hazırlanmış olan beğendinin içerisine sıcak iken bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve karıştırın.

Hazırlanmış olan yemeğin beğendisini bir servis tabağının üzerine alın. Beğendiyi kaşık ile düzeltin ve üzerine önceden pişirilmiş olan kuzu etlerini ilave edin. Hazırlanmış olan beğendi kebabını sıcak iken servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Beğendili kebap, Osmanlı mutfağının önemli yemeklerinden biridir ve günümüzde de popülerliğini korumaktadır. Patlıcan, Osmanlı mutfağında sıkça kullanılan bir sebzedir ve beğendi sosunun ana malzemesidir. Beğendi sosu, patlıcan püresi, un, süt ve rendelenmiş kaşar peyniri ile hazırlanır. Kuzu eti ise protein açısından zengin bir besindir ve beğendi kebabına mükemmel bir lezzet katar. Beğendili kebap, yanında pilav veya taze yeşilliklerle servis edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tenzile

02 Haziran 2024 Pazar

Bugün akşam evde kendi başıma bir ziyafet çekmek istiyorum. Ve aklıma ilk gelen şey beğendili kebap oldu. Daha önce yapmadığım için aslında biraz Tedirginim. Acaba beğendili kebap yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tenzile Hanım,

Beğendili kebap yapmak düşündüğünüz kadar zor değil! İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı et suyu veya su
- Tuz, karabiber, kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Beğendi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber

Yapılışı:
1. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın.
2. Etleri sıvı yağda kavurun, soğan ve sarımsağı ekleyin, kavurmaya devam edin.
3. Doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırın. Et suyu veya suyu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
4. Beğendi için tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
5. Közlenmiş patlıcanları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
6. Servis tabağına beğendiyi yerleştirin, üzerine etleri koyun.

Afiyet olsun! Umarım beğenirsiniz. Yardımcı olabileceğim başka bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri