Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili kebap hem lezzet bakımından hem de görüntü bakımından oldukça istek gören bir tariftir. Özel günlerde hazırlanabilir ve sofranızı şenlendirebilir. Özellikle erkeklerin çok severek tükettikleri beğendili kebap pratik bir şekilde hazırlanabilir ve sofranız da yer alabilir. Bunun için arzu ederseniz eğer kuzu etini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Beğendili kebap yemeğini daha önce denemediyseniz eğer tarif edeceğimiz şekilde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Beğendili Kebap İçin Gerekli Malzemeleri
  • 600 gr kuzu eti
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 6 tane patlıcan
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 su bardağı süt
Beğendili Kebap Nasıl Yapılır?

Beğendili kebap için alınan kuzu etini yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte kavurun. Kavrulmuş olan etler suyunu verip çekinde tencerenin kapağını açın ve kuru soğanı doğramaya geçin. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edip karıştırın. Tereyağı veya margarini de tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. Kısık ateş de malzemeleri yumuşayana dek pişirmeye devam eden. Etler eğer suyunu çekmiş ise içerisine sıcak su ilavesi yapın. Suyu ilave ettikten sonra etleri yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Diğer taraftan yemeğin beğendisini hazırlamaya geçin. Beğendi için unu bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Arzu ederseniz unu tereyağı ilave edip de kavurabilirsiniz. Kavrulmuş olan unun içerisine sütü ilave edip karıştırın. Ardından içerisine tuz ve karabiber ilavesi yapın. Patlıcanların da kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan patlıcanları geniş bir kabın içerisine alın. Üzerine tuzlu su ilave edip acısı çıkana dek bekletin. Acısı çıkan patlıcanları havlu kâğıt ile kurulayın ve kızgın ateş de kızartın. Kızaran patlıcanları beğendinin içerisine alıp mikser ile çekin. Püre kıvamına gelen karışımı ocağın üzerine alın ve kısık ateş de sürekli karıştırarak pişirin. Hazırlanmış olan beğendinin içerisine sıcak iken bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve karıştırın.

Hazırlanmış olan yemeğin beğendisini bir servis tabağının üzerine alın. Beğendiyi kaşık ile düzeltin ve üzerine önceden pişirilmiş olan kuzu etlerini ilave edin. Hazırlanmış olan beğendi kebabını sıcak iken servise sunum yapın.

Afiyet olsun.

Beğendili Kebap Yorumları

soru

Tenzile

02 Haziran 2024 Pazar

Bugün akşam evde kendi başıma bir ziyafet çekmek istiyorum. Ve aklıma ilk gelen şey beğendili kebap oldu. Daha önce yapmadığım için aslında biraz Tedirginim. Acaba beğendili kebap yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.

Cevap yaz
cevap

Admin

02 Haziran 2024 Pazar

Merhaba Tenzile Hanım,

Beğendili kebap yapmak düşündüğünüz kadar zor değil! İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı et suyu veya su
- Tuz, karabiber, kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Beğendi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber

Yapılışı:
1. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın.
2. Etleri sıvı yağda kavurun, soğan ve sarımsağı ekleyin, kavurmaya devam edin.
3. Doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırın. Et suyu veya suyu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
4. Beğendi için tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
5. Közlenmiş patlıcanları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
6. Servis tabağına beğendiyi yerleştirin, üzerine etleri koyun.

Afiyet olsun! Umarım beğenirsiniz. Yardımcı olabileceğim başka bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri