Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebaplarıyla ünlü bir ülkeyiz ve her bölgenin kendine has bir kebabı bulunmaktadır. Televizyonda yapılan yemek programları sayesinde artık her yörenin yemeğini evimizde gönül rahatlığı ile pişirebiliyoruz. Fıstıklı kebap, Gaziantep yöresine ait bir yemektir. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Fıstıklı kebap diğer kebap çeşitlerine göre acı ve ekşi değildir. Dana eti ve kuzu eti ile yapılan enfes bir lezzettir. Misafirlerinize evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz bir kebaptır.

Fıstıklı Kebap Malzemeleri
  • 300 gram kuzu boşluğu eti
  • 300 gram yağsız kuzu eti
  • 200 gram dana eti
  • 150 gram ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır?

Lezzetli bir kebap yapabilmek için etlerin hepsini mutfak robotunda geçirip ince kıyma haline gelene kadar devam edin. Daha sonra derin bir karıştırma kabına kıymayı koyun ve üzerine Antep fıstığını ve tuzu ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra karışımı 20 dakika kadar dinlendirin. Hazırladığınız kıyma karışımını 6 adet kebap şişi olacak şekilde eşit parçalara bölün ve şişlere takın. Daha önce hazırlamış olduğunuz kömür ateşinde veya ızgarada domates ve biberle pişirin. İsteğe bağlı olarak pilav veya yeşillik ile sunum yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Fıstıklı kebap, özellikle Antep fıstığının lezzetini ve besin değerini etle birleştiren bir yemektir. Antep fıstığı, yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriği ile besleyici bir bileşendir. Bu kebap, özel günlerde ve davetlerde sofranızın baş tacı olabilir.

Afiyet olsun.

Fıstıklı Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri