Avcı Kebabı Avcı Kebabı, az zahmet ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, içerisinde bol miktarda sebze barındıran son derece lezzetli bir tariftir. Beraberinde pilav ve salata ile sevdiklerinize bir ziyafet sofrası hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin. Avcı Kebabı Malzemeleri
Avcı Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle koyun etlerini kuş başından biraz daha iri olacak şekilde doğrayarak hazır hale getiriniz. Orta büyüklükte bir tencereyi ocağa alınız. Domateslerin kabuğunu soyup ince doğrayınız. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra sivri biberleri doğrayıp soğanın üzerine ilave ediniz. Bir miktar daha bu şekilde kavurduktan sonra doğradığınız domatesleri ekleyiniz. Üzerine salçayı da ilave edip domatesler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurunuz. Daha sonra üzerine eti ilave edip orta ateşte et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriniz. Ardından üzerine sıcak su, tuz ve kırmızı pul biberi de ilave edip kapağı kapalı vaziyette orta ateşte 1 saat kadar daha pişiriniz. Patatesleri ve havuçları soyunuz. Patatesleri küp küp, havuçları ise önce dörde sonra da ortadan ikiye parmak uzunluğunda kesiniz. Hazırladığınız bu sebzeleri pişmekte olan etin üzerine ilave ediniz. Sebzeler pişinceye kadar kaynatınız. En son bezelyeyi ilave edip bir iki çevirim karıştırdıktan sonra ocaktan alınız. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Avcı Kebabı, adını avcıların uzun süren avlardan döndükten sonra taze av etleriyle hazırladığı yemeklerden alır. Bu tarifte kullanılan koyun eti yerine dana eti veya tavuk eti de tercih edilebilir. Yemek, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak servis edilerek sofralara ayrı bir lezzet katar. Ayrıca, bu yemeğin yanında közlenmiş patlıcan ve yoğurt ile hazırlanan bir meze de sunabilirsiniz. Bu, kebabın lezzetini daha da artıracaktır. |