Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı

Avcı Kebabı, az zahmet ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, içerisinde bol miktarda sebze barındıran son derece lezzetli bir tariftir. Beraberinde pilav ve salata ile sevdiklerinize bir ziyafet sofrası hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Avcı Kebabı Malzemeleri

  • 1 kilo koyun eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet olgun domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 3 su bardağı su
  • Yarım kase haşlanmış bezelye
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Avcı Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle koyun etlerini kuş başından biraz daha iri olacak şekilde doğrayarak hazır hale getiriniz.

Orta büyüklükte bir tencereyi ocağa alınız. Domateslerin kabuğunu soyup ince doğrayınız. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra sivri biberleri doğrayıp soğanın üzerine ilave ediniz. Bir miktar daha bu şekilde kavurduktan sonra doğradığınız domatesleri ekleyiniz. Üzerine salçayı da ilave edip domatesler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurunuz. Daha sonra üzerine eti ilave edip orta ateşte et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriniz. Ardından üzerine sıcak su, tuz ve kırmızı pul biberi de ilave edip kapağı kapalı vaziyette orta ateşte 1 saat kadar daha pişiriniz.

Patatesleri ve havuçları soyunuz. Patatesleri küp küp, havuçları ise önce dörde sonra da ortadan ikiye parmak uzunluğunda kesiniz. Hazırladığınız bu sebzeleri pişmekte olan etin üzerine ilave ediniz. Sebzeler pişinceye kadar kaynatınız. En son bezelyeyi ilave edip bir iki çevirim karıştırdıktan sonra ocaktan alınız. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Avcı Kebabı, adını avcıların uzun süren avlardan döndükten sonra taze av etleriyle hazırladığı yemeklerden alır. Bu tarifte kullanılan koyun eti yerine dana eti veya tavuk eti de tercih edilebilir. Yemek, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak servis edilerek sofralara ayrı bir lezzet katar.

Ayrıca, bu yemeğin yanında közlenmiş patlıcan ve yoğurt ile hazırlanan bir meze de sunabilirsiniz. Bu, kebabın lezzetini daha da artıracaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri