Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı

Abant kebabı, adından da anlaşılacağı üzere Bolu'nun Abant bölgesine özgü, lezzeti ve sunumuyla dikkat çeken bir yemektir. Abant kebabını sadece Abant'ta değil, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de bulabilirsiniz. Ancak, özellikle Abant'a yolunuz düşerse bu eşsiz yemeği yerinde tatmanızı tavsiye ederim. Abant kebabı, yapılışının kolaylığı ve lezzetiyle öne çıkan bir yemektir. Maliyeti düşük olması da Abant kebabını cazip kılmaktadır. Görünümüyle servis ettiğiniz kişilerin beğenisini kazanır ve lezzetiyle bu beğeniyi daha da artırır. Şimdi, bu lezzetli yemeğin tarifine geçelim.

Abant Kebabı Malzemeleri

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 5-6 adet mantar
  • 200 gram sotelik ya da yağsız dana veya kuzu eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 2 adet sivri biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağı

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere alarak yemeğimize başlayalım. Tencereyi ocağa koyarak az miktar yağ ekleyelim. Ardından, 200 gram kuzu veya dana etimizi küçük küpler halinde doğrayarak yağa ekleyelim ve kavurmaya başlayalım. Etlerin suyunu bırakıp çekene kadar karıştırmaya ve pişirmeye devam edelim. Sonra etlerin üzerine üç parmak geçecek kadar su ekleyelim ve ince kıyılmış soğanları da ekleyerek pişirmeye devam edelim. Pişmeye yakın tuz eklemeyi unutmayalım. Eklediğimiz suyu çekene kadar pişirelim ve suyunu çektiğinde küçük küçük doğradığımız mantarları ve tereyağını ekleyelim. Mantarlar da suyunu bırakacağından, onların da suyunu çekene kadar bekleyelim. Ardından, ince doğradığımız biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonra domates ve karabiberi de ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.

Etlerimiz kavrulurken, bir yanda patlıcanları soymadan boylamasına ortadan ikiye bölelim. Patlıcanlar kızaracağı için kağıt havlu ile kurutalım. Ardından patlıcanları bol yağda iyice yumuşayıncaya kadar kızartalım. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alalım ve patlıcanları fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla güzelce ezip püre haline getirelim. Ardından, etli harcımızı patlıcanların içine paylaştıralım. Bir miktar sıcak suyun içine salça ekleyerek salçalı su hazırlayalım ve tepsinin içine dökelim. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim. Abant kebabının pişmesine yakın, rendelenmiş kaşarları üzerine serpiştirelim ve kaşarlar eriyene kadar pişirmeye devam edelim. Eriyince fırından alalım ve güzel bir servis tabağında sunalım.

Afiyet olsun.

Abant Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri