Domatesli Kebap Domates, birçok yemeğin yanına çok yakışmaktadır. Kebapların ya da et yemeklerinin yanında közlenerek servis edildiğinde oldukça lezzetli bir çeşit olur. Urfa bölgesinde domatesli kebap, çok fazla insan tarafından tercih edilmeye başlanınca aşçılar tarafından sıkça yapılan bir yemek haline gelmiştir. Domatesli Kebap Malzemeler
Domatesli Kebap Nasıl Yapılır? Öncelikle büyük bir kabın içerisine bir kırmızı biberi çok küçük parçalar halinde doğrayın. Orta büyüklükteki soğanı rendeleyip, yarım kilo kıymayı da üzerine ekleyiniz. İnce kıyılmış maydanozları ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek 15 dakika boyunca yoğurun. Bu harcın ağzı kapatılarak bir gece boyunca buzdolabında bekletilmesi gereklidir. Bir gece bekletilmiş olan harcımız, ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek mangal şişe sırasıyla önce bir tane domates ardından da bir köfte konulur. Bir şişin üzerine toplamda üç tane domates ve iki tane köfte olacak şekilde tüm şişler düzenlenir. Mangala dizilen şişler, etler pişene kadar mangalda kalır. Eğer mangalda yapmayacaksanız, önceden ısıtılmış fırında da bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Servis yaparken soğan salatası ve közlenmiş sivri biber ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun Ekstra Bilgiler Domatesli kebap yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Kıymanın az yağlı olması, kebabın lezzetini artırır. Ayrıca, harcı bir gece buzdolabında bekletmek, etin baharatlarla iyice harmanlanmasını sağlar ve lezzeti artırır. Domateslerin taze ve olgun olmasına özen gösterin, çünkü domateslerin suyu kebabın lezzetini tamamlar. Domatesli kebap, sadece mangalda değil, fırında da rahatlıkla yapılabilir. Fırında pişirirken, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırında pişirme süresini etin kalınlığına göre ayarlayabilirsiniz. Bu kebap türü, özellikle yaz aylarında mangal partilerinde ve aile toplantılarında tercih edilen bir yemektir. Yanında pilav, lavaş ekmek ve çeşitli mezelerle servis edilebilir. Sağlıklı ve lezzetli bir kebap yapmak için doğal ve taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Unutmayın, kaliteli malzemeler kullanarak yaptığınız yemekler her zaman daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır. |