Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış olmalıdır. Dana etinden kesinlikle yapılmaz. Adanalıların dediğine göre de kebabın yanında pilav varsa yediğiniz kesinlikle Adana kebap değildir.

Adana Kebap malzemeleri
  • 500 gram kuzu eti
  • 100 gram kuyruk yağı
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Tuz
Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Etin sinirlerini alıp temizleyin. Zırhla iyice döverek küçük parçalara ayırın ve kıyma haline getirin. Daha sonra kuyruk yağını da ekleyerek aynı işlemi tekrar edin. Tuz, kırmızı biber ve pul biberi isteğiniz ölçüde katıp etle özdeşinceye kadar iyice yoğurun. Daha sonra streç filmle üzerini örterek buzdolabında bir gece dinlendirin. (Dinlendikçe baharatla aroması daha iyi karışacaktır). Buzdolabından çıkardığınız etinizi tekrar yoğurun ve el kadar olacak şekilde porsiyonlara ayırın. Elinizle et porsiyonlarını yassılaştırarak şişe dizin. Çok ince veya çok kalın olmamasına dikkat edin. Mangal üzerindeki pişirin. Kebabınızı şalgam, közlenmiş soğan salatası, bol yeşillik, közde domates, biber gibi lezzetlerle beraber sunabilir masanızı daha zengin gösterebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Adana Kebap Yorumları

soru

Buğra

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Merhaba be n tarifinizdeki gibi adana kebabı etini terbiyelerinden sonra şişe saplıyorum fakat mangalda pişirirken etin yarısı közün üzerine düşüyor ve et parçalanıyor. Ne yapmam lazım erin bir bütün şeklinde pişmesi için?

Cevap yaz
cevap

Admin

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Merhaba Buğra Bey,

Adana kebabının şişten düşmemesi ve bir bütün olarak pişmesi için şu noktalara dikkat etmeniz faydalı olabilir:

1. Eti Doğru Kıyın: Kebabın dağılmaması için, etin ince kıyılmış ve yağ oranının yeterli olması önemlidir. Yağ oranı yetersizse, et kurur ve şişte tutunması zorlaşır.

2. Ellerinizi Islatın: ޞişe eti saplarken ellerinizi su ile hafifçe ıslatırsanız, etin şişe daha iyi yapışmasını sağlarsınız.

3. ޞişin Kalınlığı: Kullanılan şişin kalınlığı da önemlidir. Çok ince şişler yerine biraz daha kalın şişler tercih edilebilir.

4. Kömür Sıcaklığı: Közler çok sıcaksa, etin dışı hızlıca pişip içi çiğ kalabilir ve bu nedenle dağılabilir. Orta ateşte pişirmek daha iyi sonuç verebilir.

5. Eti Dinlendirin: Terbiye ettikten sonra eti bir süre buzdolabında dinlendirmek, şişte daha iyi tutunmasını sağlar.

Umarım bu ipuçları işinize yarar ve Adana kebabınızın dağılmadan lezzetle pişmesini sağlar. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri