Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap, enfes tadıyla ve göz alıcı sunumuyla muhteşem bir beyaz et yemeğidir. Kendine has sosu ile daha da ilgi çeken fırında tavuk şiş kebap, evde veya açık alanda kolayca yapılabilecek yemekler arasında yer almaktadır. İçerisindeki yüksek besin değeriyle vücut için oldukça faydalıdır. Tokluk hissi yaratan bu besin maddesi, her yaştan insanın damak zevkine hitap etmektedir. Fırında tavuk şiş kebap, sadece kendi başına yeterli bir ana yemek olarak sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Fırında Tavuk Şiş Kebap İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 3 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 7 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisine küp şeklinde istenilen büyüklükte doğranmış tavuk göğüsleri koyulur. Ardından salça, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, kırmızı toz biber, kimyon ve tuz eklenerek karıştırılır. Karışım en az yarım saat dinlendirilir. Bu sırada domates ve biberler orta büyüklükte doğranır. Daha sonra çöp şişlere bir tavuk, bir arpacık soğanı ve sebzeler sırasıyla dizilir. Bu işlem bütün malzemeler bitene kadar devam eder. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir ve güzel bir sunumla servis edilir.

Ekstra İpuçları
  • Marinasyon süresini uzatarak tavuğun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek tavukların yapışmasını engelleyebilirsiniz.
  • Yanına pilav veya taze bir salata ile servis edebilirsiniz.
  • Marinasyon karışımına biraz limon suyu ekleyerek ferah bir tat elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Türe

21 Temmuz 2024 Pazar

Açıkçası, fırında tavuk şiş kebap yaparken marinasyon süresini ne kadar uzatmam gerektiğini merak ediyorum. Tavukların daha lezzetli olması için ne kadar süre beklemeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Türe,

Fırında tavuk şiş kebap yaparken tavukların lezzetli olması için marinasyon süresi oldukça önemlidir. Genel olarak, tavukları en az 2 saat marinasyonda bekletmek lezzet açısından yeterli olacaktır. Ancak, daha yoğun bir tat ve aroma elde etmek istiyorsanız, tavukları bir gece boyunca (yaklaşık 8-12 saat) buzdolabında marine etmeniz tavsiye edilir. Bu şekilde baharatlar ve marinasyon malzemeleri tavuğa daha iyi nüfuz eder ve sonuç olarak daha lezzetli bir yemek elde edersiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri