kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenle kolay tariflerden biridir, oldukça da lezzetlidir. Pilavların yanına çok yakışır. Ansızın gelen misafirlerinize kısa süre de lezzetli bir yemek yapmak isterseniz başvuracağınız ilk tariflerden biridir.

Güveç de patlıcan kebabı yapımı için gerekli malzemeler 
  • 4-5 adet patlıcan 
  • Yarım kilo kuş başı et
  • Birkaç tane yeşil biber
  • On tane arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay bardağı sıvı yağ 
  • İki adet domates 
  • Bir çay kaşığı karabiber 
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Damak tadına göre tuz
Güveç de patlıcan kebabı yapılışı, kebabımızın yapımı için tüm sebzeleri yıkayın.
Güveçte Patlıcan Kebabı

Kimi insanlar güveci yaparken ilk olarak tüm sebzeleri kızartır o şekilde güvece kor ve pişirir. Fakat o şekilde çok ağır yağlı bir yemek olur bu neden ile bu kebabı yaparken biz kızartmadan yapmanızı öneriyoruz. Güvecin en alt kısmına kuşbaşı etler konulur. Üzerine patlıcanlar kemer soyulur ve parmak büyüklüğünde doğranarak eklenir. Üzerine arpacık soğanlar soyulur bir kaç çizik atılır bıçak ile ve bütün olarak güvece alınır. Sarımsaklar da soyularak eklenir. Biberler üç dört parçaya ayrılarak eklenir. Son olarak domateslerin kabuğu soyulur ve dilimlenerek en üste dizilir ve sosu için bir yemek kaşığı salça bir çay bardağı sıvı yağ karabiber pul biber tuz ve yarım çay bardağı su bir kasede iyice çırpılır ve güvece eklenir. Güveç fırına verilir ve yaklaşık iki saat kadar pişirilir ve ardından servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:19:43

Güveçte Patlıcan Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveçte Patlıcan Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018