Çöp Kebabı Dünya genelinde kebapları ile ünlü olan Türkiye, her yöreye özgü çeşitli kebap tarifleri sunar. Bu tariflerin arasında, evde kolaylıkla yapabileceğiniz çöp kebabı da bulunmaktadır. Şimdi, bu lezzetli kebabın tarifini sizlerle paylaşalım. Çöp Kebabı Malzemeleri
Üzeri İçin
Sosu İçin
Çöp Kebabı Nasıl Yapılır? Çöp kebabını yapmaya öncelikle köftesini hazırlayarak başlayalım. Derin bir yoğurma kabına kuru soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın. Daha sonra kıymayı yoğurma kabına koyup galeta unu, baharatlar, yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Kıyma harcını yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirin. Köfte harcı dinlendikten sonra küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve sıvı yağda kızartın. Köfteleri kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanları alacalı soyun ve ince uzun bir şekilde kesin. Kesilen patlıcanları da sıvı yağda kızartın. Kızartılmış iki patlıcan dilimini çapraz bir şekilde koyun ve patlıcanların orta kısmına yaptığınız bir köfteyi yerleştirip her iki yandan da ortası birleşecek şekilde kapatın. Kapatılan patlıcanların üzerine bir dilim domates ve biber ekleyip kebap çöpü batırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kalan diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine alın. Çöp kebabı hazırlama işlemi bittikten sonra salça ve su ile sos hazırlayın ve çöp kebabın üzerine gezdirin. Daha önce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler Çöp kebabı, özellikle yaz aylarında mangal partilerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Farklı damak tatlarına hitap edebilmek için marine edilmiş tavuk veya kuzu eti kullanarak da çöp kebabı yapabilirsiniz. Ayrıca, köfte harcına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. |
Bedahşan
27 Mayıs 2024 Pazartesibu aksam deneyecek çöp kebabını değişik tadlar arıyordum bende teşekkürler
Cevap yazAdmin
27 Mayıs 2024 PazartesiAfiyet olsun Bedahşan! Umarım çöp kebabını beğenirsiniz ve aradığınız değişik tadı bulursunuz. Geri dönüşlerinizi bekliyoruz!
Atacan
27 Mayıs 2024 PazartesiBir adanali olarak kebeb bizim memleketimize ozgu bir yemektir. Her cesit mangal kebab turlerini çok severim. Cop sisde kebab cesitleri icerisinde tam bir solen yemegidir. Gorsel doygunlugu bile yapmak icin ve yemek icin yeterlidir. Simdiden deneyip yapanlara afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap