kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Çöp Kebabı

Çöp kebabı; Dünyada kebabı ile meşhur olan bir ülkeyiz ve Türkiye' de her yöreye ait kebap çeşidi vardı ve bu kebap çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Evde rahatlikla yapabileceğiniz kebab çesitlerimizden çöp kebabin tarifini sizlerle paylaşalim.

Çöp Kebabı Malzemeleri

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 adet patlıcan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galete unu 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
 Üzeri İçin 
  • 2 adet çeri domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-15 kebab çöpu 
Sosu için 
  • 1 yemek kaşiğı salça
  • 2 su bardağı su

Çöp Kebabı Yapılışı

Çöp kebabi yapilişına ilk olarak köftesini yaparak başlayalim. Derin bir yoğurma kabinin içine kuru soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın.

Çöp Kebabı

Daha sonra kıymayi yoğurma kabina koyup galete unu, baharatlar,yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Kıyma harcını yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirin. Köfte harcı dinlendiktn sonra küçük parçalar koparılarak yuvarlanir ve sıvı yağda kızartılır. Köfteleri kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlari alacali soyulur ve ince uzun bir şekilde kesilir. Kesilen patlıcanlar da sıvı yağda kızartılır. Kızartmış olduğumuz iki patlıcan dilimini çapraz bir şekilde koyuyoruz ve patlıcanlarin orta kısmına yaptığımız bir köfteyi yerleştirip her iki yandan da ortasi birleşecek şekilde kapatılır. Kapatılan patlıcanların üzerine bir dilim domates ve biber eklenip kebab çöpü batırılır ve fırırn tepsisine yerleştirilir. Kalan diğer patlıcanlarda ayni şekilde hazırlanır ve fırın tepsisine alınır. Çöp kebabi hazirlama işlemi bitikten sonra salça ve su ile sos hazırlanır ve çöp kebabin üzerine gezdirilir. Daha önce ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

Afiyet Olsun

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:16:19

Çöp Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çöp Kebabı"

Bedahşan

bu aksam deneyecek çöp kebabını değişik tadlar arıyordum bende teşekkürler

2016-01-05

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018