Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yoğurt Kebabı

Yoğurt Kebabı

Yoğurt kebabı, evde kolaylıkla yapılabilen ve ev halkı tarafından çok sevilecek bir tariftir. Özellikle çocukların çok severek tüketecekleri yoğurt kebabı yoğurt sevmeyen çocuklara yoğurdu sevdirecektir. Aynı zamanda yoğurt kebabının içerisinde köfte olması da ayrı bir lezzet katmış ve hemen hemen herkesin damak zevkine hitap edecek niteliktedir.

Yoğurt Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Sıvıyağ (Köfteleri kızartma için)
  • 1 şeker kaşığı kekik
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fincan galeta unu

Sos için

  • Kişi sayısına göre pide
  • 1 büyük kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane domates

Yoğurt Kebabı Nasıl Yapılır?


Yoğurt kebabının hazırlanmasına köfte ile başlayın. Bunun için de öncelikle kuru soğanın kabukların ı soyun ve bir karıştırma kabının içerisine rendeleyin. Rendelenmiş soğanın üzerine kıymayı ilave edin. Sarımsakların da kabuklarını soyun ve bıçağın ters tarafı ile incecik olacak şekilde ezin. Ezilmiş sarımsakları da köfte harcının içerisine ilave edin. Galeta unu, bir tane yumurta, bir tatlı kaşığı tuz, bir şeker kaşığı kimyon ve karabiberi de harcın içerisine alın. Bir tutam maydanozu yıkayın ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan maydanozları da harcın içerisine alıp köfte harcı yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra harcın üzerine bir folyo kapatın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabın da köfte harcını 10 dakika kadar bekletip dinlendirin.

Dinlenmiş olan köfte harcını buzdolabından alın ev cevizden biraz iri kalınlıkta parçalar kopartın. Kopartılan köfte parçalarına parmak kalınlığın da şekiller verin. Şeklini alan köfteleri kızartmak için bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış yağın içerisine şeklini almış köfteleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış olan köfteleri havlu kâğıt serilmiş bir tabağın içerisine alın. Akabinde kişi sayısına göre alınan pideleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine hazırlanmış köftelerden yerleştirin. Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir tane sos tenceresi alın ve içerisine tereyağı ilave edin. Yağı ısıtın ve içerisine 2 tane domatesi rendeleyin. Domates rendesinin içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, karabiber ve tuz ilavesi yapıp pişirin. Hazırlanmış olan domatesli sosu köftelerin üzerine gezdirin. Yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine tuz serpiştirin. 2 diş sarımsağı yoğurdun içerisine rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurt sosunu kebapların üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Yoğurt kebabı servis için hazır hale gelmiştir. Arzu ederseniz yoğurdun üzerine tereyağı kızdırıp kırmızı pul biberi ile renklendirin ve yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. Bu tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 23:38:44
Yoğurt Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yoğurt Kebabı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Yoğurt Kebabı"
Kalabalık misafirim gelecek ve yapacağım yemek çeşitlerinin yanına yoğurt kebabını da eklemek istiyorum. Lezzetli ve güzel olması için yoğurt kebabının sosu nasıl yapılmalıdır?
Keyfer . 31.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024