Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı: Lezzet ve Sağlık Bir Arada

Yoğurt kebabı, evde kolaylıkla yapılabilen ve ev halkı tarafından çok sevilecek bir tariftir. Özellikle çocukların severek tüketecekleri bu yemek, yoğurt sevmeyen çocuklara yoğurdu sevdirecektir. Aynı zamanda yoğurt kebabının içerisindeki köfte, yemeklere ayrı bir lezzet katar ve hemen hemen herkesin damak zevkine hitap eder.

Yoğurt Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Sıvıyağ (Köfteleri kızartma için)
  • 1 şeker kaşığı kekik
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fincan galeta unu

Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • Kişi sayısına göre pide
  • 1 büyük kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane domates

Yoğurt Kebabı Nasıl Yapılır?

Yoğurt kebabının hazırlanmasına köfte ile başlayın. İlk olarak kuru soğanın kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabının içerisine rendeleyin. Rendelenmiş soğanın üzerine kıymayı ilave edin. Sarımsakların da kabuklarını soyun ve bıçağın ters tarafı ile incecik olacak şekilde ezin. Ezilmiş sarımsakları da köfte harcının içerisine ilave edin. Galeta unu, bir tane yumurta, bir tatlı kaşığı tuz, bir şeker kaşığı kimyon ve karabiberi de harcın içerisine alın. Bir tutam maydanozu yıkayın ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış maydanozları da harcın içerisine alıp köfte harcını yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra harcın üzerine bir folyo kapatın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında köfte harcını 10 dakika kadar bekletip dinlendirin.

Dinlenmiş olan köfte harcını buzdolabından alın ve cevizden biraz iri kalınlıkta parçalar koparın. Koparılan köfte parçalarına parmak kalınlığında şekiller verin. Şeklini alan köfteleri kızartmak için bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış yağın içerisine köfteleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış köfteleri havlu kâğıt serilmiş bir tabağın içerisine alın. Akabinde kişi sayısına göre pideleri servis tabaklarına alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz köfteleri yerleştirin.

Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir sos tenceresi alın ve içerisine tereyağını ilave edip eritin. Yağ ısındıktan sonra içerisine 2 tane domatesi rendeleyin. Domates rendesinin içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, karabiber ve tuz ilave edin ve pişirin. Hazırlanmış olan domatesli sosu köftelerin üzerine gezdirin.

Yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine tuz serpiştirin. 2 diş sarımsağı yoğurdun içerisine rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurt sosunu kebapların üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Yoğurt kebabı servis için hazır hale gelmiştir. Arzu ederseniz yoğurdun üzerine tereyağını kızdırıp kırmızı pul biber ile renklendirin ve yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. Bu tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Keyfer

02 Haziran 2024 Pazar

Kalabalık misafirim gelecek ve yapacağım yemek çeşitlerinin yanına yoğurt kebabını da eklemek istiyorum. Lezzetli ve güzel olması için yoğurt kebabının sosu nasıl yapılmalıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Keyfer,

Yoğurt kebabının sosu için öncelikle tereyağını bir tavada eritmelisin. Eriyen tereyağına biber salçası ekleyip kavurmalısın. Ardından biraz su ekleyerek sosu kıvamına getir. Son olarak, sosu yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapabilirsin. Bu şekilde lezzetli bir yoğurt kebabı sosu elde edebilirsin. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Reca

Yoğurt kebabı sosu için öncelikle sos tenceresinin içine tereyağ konulur eriyen tereyağının içine rendelenmiş 2 adet domates konulur.Üzerine bir yemek kaşığı salça ilave edilir ve tuz,karabiber eklenir.Pideleri yerleştirdiğimiz kabın üstüne köfteler eklendikten sonra bu sos gezdirilir ve üstüne sarımsak ve tuzla hazırlanmış yoğurt dökülür.En son eriyen tereyağında pul biber konur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri