Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt kebabı, evde kolaylıkla yapılabilen ve ev halkı tarafından çok sevilecek bir tariftir. Özellikle çocukların çok severek tüketecekleri yoğurt kebabı yoğurt sevmeyen çocuklara yoğurdu sevdirecektir. Aynı zamanda yoğurt kebabının içerisinde köfte olması da ayrı bir lezzet katmış ve hemen hemen herkesin damak zevkine hitap edecek niteliktedir.

Yoğurt Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Sıvıyağ (Köfteleri kızartma için)
  • 1 şeker kaşığı kekik
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fincan galeta unu
Sos için
  • Kişi sayısına göre pide
  • 1 büyük kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane domates
Yoğurt Kebabı Nasıl Yapılır?

Yoğurt kebabının hazırlanmasına köfte ile başlayın. Bunun için de öncelikle kuru soğanın kabukların ı soyun ve bir karıştırma kabının içerisine rendeleyin. Rendelenmiş soğanın üzerine kıymayı ilave edin. Sarımsakların da kabuklarını soyun ve bıçağın ters tarafı ile incecik olacak şekilde ezin. Ezilmiş sarımsakları da köfte harcının içerisine ilave edin. Galeta unu, bir tane yumurta, bir tatlı kaşığı tuz, bir şeker kaşığı kimyon ve karabiberi de harcın içerisine alın. Bir tutam maydanozu yıkayın ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan maydanozları da harcın içerisine alıp köfte harcı yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra harcın üzerine bir folyo kapatın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabın da köfte harcını 10 dakika kadar bekletip dinlendirin.

Dinlenmiş olan köfte harcını buzdolabından alın ev cevizden biraz iri kalınlıkta parçalar kopartın. Kopartılan köfte parçalarına parmak kalınlığın da şekiller verin. Şeklini alan köfteleri kızartmak için bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış yağın içerisine şeklini almış köfteleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış olan köfteleri havlu kâğıt serilmiş bir tabağın içerisine alın. Akabinde kişi sayısına göre alınan pideleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine hazırlanmış köftelerden yerleştirin. Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir tane sos tenceresi alın ve içerisine tereyağı ilave edin. Yağı ısıtın ve içerisine 2 tane domatesi rendeleyin. Domates rendesinin içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, karabiber ve tuz ilavesi yapıp pişirin. Hazırlanmış olan domatesli sosu köftelerin üzerine gezdirin. Yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine tuz serpiştirin. 2 diş sarımsağı yoğurdun içerisine rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurt sosunu kebapların üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Yoğurt kebabı servis için hazır hale gelmiştir. Arzu ederseniz yoğurdun üzerine tereyağı kızdırıp kırmızı pul biberi ile renklendirin ve yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. Bu tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Afiyet olsun.

Yoğurt Kebabı Yorumları

soru

Keyfer

02 Haziran 2024 Pazar

Kalabalık misafirim gelecek ve yapacağım yemek çeşitlerinin yanına yoğurt kebabını da eklemek istiyorum. Lezzetli ve güzel olması için yoğurt kebabının sosu nasıl yapılmalıdır?

Cevap yaz
cevap

Reca

02 Haziran 2024 Pazar

Yoğurt kebabı sosu için öncelikle sos tenceresinin içine tereyağ konulur eriyen tereyağının içine rendelenmiş 2 adet domates konulur.Üzerine bir yemek kaşığı salça ilave edilir ve tuz,karabiber eklenir.Pideleri yerleştirdiğimiz kabın üstüne köfteler eklendikten sonra bu sos gezdirilir ve üstüne sarımsak ve tuzla hazırlanmış yoğurt dökülür.En son eriyen tereyağında pul biber konur.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri