Sultan Kebabı Tarifi Sultan Kebabı, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından mükemmel bir tarif arayanlar için ideal bir seçenektir. Birçok kişinin beğenisini kazanan bu kebap, ilgi çekici görünümü ile de kendine hayran bırakmaktadır. Eğer güzel bir kebap tarifi arıyorsanız, Sultan Kebabı'nı kesinlikle denemelisiniz. Bu tarifi bir kez deneyenler, tekrar denemek için sabırsızlanacaktır. Sultan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Yağlı Sos İçin
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır? İlk olarak Sultan Kebabı'nın iç harcını hazırlayın. Bir tava alın ve içerisine ince doğranmış iki kuru soğanı ekleyin. Üzerine sıvı yağ ilave edin ve orta harlı ateşte soğanları kavurun. Sivri biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin ve iç kısmındaki çekirdekleri temizleyin. İnce doğranmış biberleri tavaya ekleyin. Ardından kıymayı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve karabiberi ekleyin. Yaklaşık 6-7 dakika kadar kavurun ve ocaktan alıp soğuması için bir kenara koyun. Yufkaları hazırlamak için 3 adet yufkayı temiz bir tezgahın üzerine serin. Yufkaları 8 veya yufkanın büyüklüğüne göre 12 parçaya kesin. Bu aşamada yufkaları üçgen parçalara ayırmalısınız. Kesilmiş yufkalardan birini tezgahın üzerine alın ve geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyip sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkalarla da aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın veya yağlı kağıt serin. Yufkaların dış kısımlarını bir fırça ile yağlayın ve 185 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Kebaplar kızarınca fırından alın ve sıcak et veya tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Islatılmış kebapları servis tabağına alın. Yoğurtlu sosu hazırlamak için yoğurdu bir kaseye alın. Sarımsakları rendeleyin ve tuz ekleyip karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu kebapların üzerine gezdirin. Yağlı sos için bir sos tenceresi veya tava alın. Tereyağını eritin, kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Hazırlanmış olan Sultan Kebabı'nı ılık veya sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |