Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır. Siz de eğer güzel bir kebap tarifi arıyor iseniz sultan kebabını kesinlikle denemelisiniz. Tarifi bir kere deneyenler bir daha denemek için sabırsızlanıyor diyebiliriz…

Sultan Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka
  • 400 gr kıyma
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 fincan sıvıyağ

Üzeri İçin

  • 1 tabak yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu

Yağlı Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Sultan Kebabı Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. İç harcı hazırlamak için yanmaz bir tava alın ve içerisine iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Soğanların üzerine sıvı yağ ilavesi yapın ve ocağın altını orta harlı olacak şekilde açın. Sivri biberleri yıkadıktan sonra uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. İç kısımların da bulunan pulları temizleyin ve ince şekilde doğrayıp tavanın içerisine alın. Malzemelerin içerisine kıymayı ilave edin ve harmanlayın. Ardından kavrulmak da olan harcın içerisine tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve karabiber ilavesi yapın. Sultan kebabının iç harcın da yazan malzemeleri tavaya aldıktan sonra kaşık ile bir iki çevirin ve kavurmaya devam edin. Yaklaşık 6-7 dakika kadar iç harcı kavurun ve sürenin ardından ocağın üzerinde bulunan tavayı serin bir yere kaldırın. Soğuması için birkaç dakika bekletin.

Sultan böreğinin yufkalarını hazırlamak için 3 tane yufkayı kuru ve temiz olan tezgahın üzerine serin. Yufkaları 8 veya yufkanın büyüklüğüne göre 12 parçaya keskin bir bıçak yardımı ile bölün. Bu aşama da sigara böreği hazırlar gibi üçgen parçalara ayırmak gerekir. Akabinde kesilmiş olan yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine alın ve geniş olan kısmına kıymalı iç harçtan ilave edip sigara böreğinden biraz kalın olacak şekilde sarın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisinin her tarafını sıvı yağ ile yağlayın. Yahut fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yufkaların dış kısımlarını da bir fırça ile yağlayın ve 185 derecelik fırına gönderin. Kebaplar kızarınca fırından alın ve sıcak olan et veya tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Islatılmış olan kebapları servis tabağına alın. Yoğurtlu sosu hazırlamak için de yoğurdu bir kasenin üzerine alın. Sarımsakları içerisine rendeleyin ve tuz ilavesi yapıp karıştırın. Sarımsaklı yoğurt karışımını kebapların üzerine bir kaşık ile gezdirin. Diğer taraftan yağlı sosu hazırlamak için de bir tane sos tenceresi veya yanmaz tava alın ve içerisine tereyağı ilavesi yapın. Yağ eridikten sonra kırmızı pul biber ilavesi yapıp karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Hazırlanmış olan sultan kebabı tarifini ılık veya sıcak olarak sunum yapın. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 19.11.2018 14:01:13
Sultan Kebabı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Sultan Kebabı Tarifi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Sultan Kebabı Tarifi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019