Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır. Siz de eğer güzel bir kebap tarifi arıyor iseniz sultan kebabını kesinlikle denemelisiniz. Tarifi bir kere deneyenler bir daha denemek için sabırsızlanıyor diyebiliriz.

Sultan Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane hazır yufka
  • 400 gr kıyma
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 fincan sıvıyağ
Üzeri için
  • 1 tabak yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu
Yağlı Sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. İç harcı hazırlamak için yanmaz bir tava alın ve içerisine iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Soğanların üzerine sıvı yağ ilavesi yapın ve ocağın altını orta harlı olacak şekilde açın. Sivri biberleri yıkadıktan sonra uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. İç kısımların da bulunan pulları temizleyin ve ince şekilde doğrayıp tavanın içerisine alın. Malzemelerin içerisine kıymayı ilave edin ve harmanlayın. Ardından kavrulmak da olan harcın içerisine tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve karabiber ilavesi yapın. Sultan kebabının iç harcın da yazan malzemeleri tavaya aldıktan sonra kaşık ile bir iki çevirin ve kavurmaya devam edin. Yaklaşık 6-7 dakika kadar iç harcı kavurun ve sürenin ardından ocağın üzerinde bulunan tavayı serin bir yere kaldırın. Soğuması için birkaç dakika bekletin.

Sultan böreğinin yufkalarını hazırlamak için 3 tane yufkayı kuru ve temiz olan tezgâhın üzerine serin. Yufkaları 8 veya yufkanın büyüklüğüne göre 12 parçaya keskin bir bıçak yardımı ile bölün. Bu aşama da sigara böreği hazırlar gibi üçgen parçalara ayırmak gerekir. Akabinde kesilmiş olan yufkalardan bir tanesini tezgâhın üzerine alın ve geniş olan kısmına kıymalı iç harçtan ilave edip sigara böreğinden biraz kalın olacak şekilde sarın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisinin her tarafını sıvı yağ ile yağlayın. Yahut fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Yufkaların dış kısımlarını da bir fırça ile yağlayın ve 185 derecelik fırına gönderin. Kebaplar kızarınca fırından alın ve sıcak olan et veya tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Islatılmış olan kebapları servis tabağına alın. Yoğurtlu sosu hazırlamak için de yoğurdu bir kâsenin üzerine alın. Sarımsakları içerisine rendeleyin ve tuz ilavesi yapıp karıştırın. Sarımsaklı yoğurt karışımını kebapların üzerine bir kaşık ile gezdirin. Diğer taraftan yağlı sosu hazırlamak için de bir tane sos tenceresi veya yanmaz tava alın ve içerisine tereyağı ilavesi yapın. Yağ eridikten sonra kırmızı pul biber ilavesi yapıp karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Hazırlanmış olan sultan kebabı tarifini ılık veya sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sultan Kebabı Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Güncel

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri