Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali nazik kebabı, Türk mutfağına ait bir yemektir. Gazi Antep e ait bir yemektir. Yemek adını Yavuz sultan selim selim zamanında almıştır. Kebap olarak bilinse de bir yemek türüdür. Herkes tarafından çok sevilen bir yemektir, sıklıkla yapılır. Özel günlerde sevdiklerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz bir tariftir. Yapım aşaması kolay olan çok zamanınızı almayacak olan bir tariftir. İster kıyma ile ister kuş başı et ile hazırlayabilirsiniz. Tavuk kuşbaşı ile de hazırlayanlar olabilir fakat o Ali nazik olmaz ona benzer bir yemek olur asıl bu tarifte kuş başı et kullanılır. Tabi siz imkânlarınıza ve damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz.

Ali nazik kebabı yapımı için gerekli malzemeler
  • Üç dört adet patlıcan
  • Dört yüz gram kadar süzme yoğurt
  • İki üç diş sarımsak
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Damak tadınıza göre tuz
Ali nazik kebabı nasıl yapılır?

Kebap yapımı için ilk olarak patlıcanları közlemek gerekir. Bu işlemi ister tost makinası arasında ister fırında ister ızgara da yapabilirsiniz. Patlıcanlar iyi közlenmiş olmalıdır. Sert kalmamasına özen gösterilmelidir. Patlıcanlar közlenirsen yarım kilo kuşbaşı et yıkanır ve bir tencereye alınır üzerine bir su bardağı su konularak ocağa alınır ve ocak açılır kısık ateş de etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Etler suyunu çekince iki yemek kaşığı tereyağı karabiber pul biber kekik atılarak iyice karıştırılır. Etler tam pişince tuzu atılır ve ocak kapatılır tencerenin kapağı kapatılır. Et sıcaklığı ile iyice yumuşar. Bu sırada patlıcan közlenir ve sıcaklığı çıkınca soyulmaya başlanır ve soyulunca küçük küçük doğranarak derin bir kap içerisine alınır üzerine dört yüz gram süzme yoğurt ve iki diş diş sarımsak ezilerek konulur ve tuzu ayarlanıp iyice karıştırılır. Patlıcanlı yoğurt servis tabağına alınır ve iyice yayılır üzerine pişirilmiş olan etler eklenir. Ardından sosu için bir yemek kaşığı tereyağı tencereye alınır ve ocağa alınıp eritilir. Yağ eriyince üzerine bir tatlı kaşığı saça ilave edilir ve iyice kavrularak servis tabağına gezdirilir ve yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.

Ali Nazik Kebabı Yorumları

soru

Enginer

09 Nisan 2024 Salı

Ali nazik kebabını ben de evde yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Özellikle etli yemeklerde çok dikkat edilmelidir ki etler boşa gitmesin. Bunun için dikkat etmem gereken yerler var mıdır?

Cevap yaz
cevap

Tunçkan

09 Nisan 2024 Salı

Merhabalar, Ali nazik kebabı Gaziantep yöresinin en lezzetli kebaplarından biridir. Ali nazik kebabı közde pişirilmiş patlıcanın kabukları soyulup zırhtan geçirilir ve bir yandan da sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Patlıcan ile sarımsaklı yoğurt bir kaba konulup karıştırılır. Bir yandan da isteğe bağlı kuş başı et yada kıyma kavurularak yemeğin üzerine serilir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri