kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









İncik Kebabı

İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir.  Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Kuzu incik özellikle haşlamalar da kullanılıyor. Çok besleyici ve doyurucu bir kebaptır. Herkesin görüntüsü ile iştahını kabartıyor. Özel günlerinizde ve özel misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir et yemeğidir. İncik kebabının hem servisi kolay oluyor, hem de çok lezzetli bir yemektir. Patates ve salça koymadan da sade olarak yapabilirsiniz. Çocuklara da çok faydalıdır. Enerji verir ve kemik gelişimlerine faydalıdır.


İncik kebabı malzemeleri:
  • 4  Adet kuzu incik
  • 1 Çorba kaşığı salça
  • 1 Tane orta boy soğan
  • 1 Adet defne yaprağı
  • 1 Tane orta boy domates
  • 2 Tane biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz, nane ve karabiber
İncik kebabı püresi için malzemeler:
  • 5 Tane orta boy patates
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Su bardağı süt
  • 50 Gr rendeyle rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 Su bardağı bezelye 
  • Tuz, muskat
İncik kebabının yapılışı:
İlk önce orta boy bir tenceremizi alalım ve içine sıvı yağı  ilave edelim.
İncik Kebabı

Sonra üzerine kuzu inciğini ilave edip inciğin  altını üstünü iyice soteleyelim. Daha sonra üzerine 1 adet soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim. 2 adet defne yaprağını ve son olarak 1 çorba kaşığı salçayı da ilave edelim ve kuzu inciklerini iyice pişirelim. Daha sonra patates püresi için patatesleri haşlayalım. Daha sonra haşlanan patatesleri rendeleyip bir tencereye alalım. Üzerine bir çorba kaşığı tere yağını ekleyelim. 1 su bardağı süt, 50 gr rendelenmiş kaşar peynirini, 1 su bardağı bezelyeyi, tuzu ve muskat rendesi ilave edelim. Bu malzemeleri iyice pişirelim. Biberleri ve 1 adet domatesi iri olarak  küp küp keselim ve tavada iyice kızarana kadar soteleyelim. Daha sonra püreyi bir kasenin içine koyalım ve servis tabağına kasedeki püreyi ters çevirerek şekil verelim. Bu şekilde patates püresi daha güzel görünüyor ve üzerine pişen kuzu inciğini  ilave edelim. Sotelenmiş olan domates ve biberle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:14:00

İncik Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İncik Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018