kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









İncik Kebabı

İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir.  Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Kuzu incik özellikle haşlamalar da kullanılıyor. Çok besleyici ve doyurucu bir kebaptır. Herkesin görüntüsü ile iştahını kabartıyor. Özel günlerinizde ve özel misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir et yemeğidir. İncik kebabının hem servisi kolay oluyor, hem de çok lezzetli bir yemektir. Patates ve salça koymadan da sade olarak yapabilirsiniz. Çocuklara da çok faydalıdır. Enerji verir ve kemik gelişimlerine faydalıdır.


İncik kebabı malzemeleri:
  • 4  Adet kuzu incik
  • 1 Çorba kaşığı salça
  • 1 Tane orta boy soğan
  • 1 Adet defne yaprağı
  • 1 Tane orta boy domates
  • 2 Tane biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz, nane ve karabiber
İncik kebabı püresi için malzemeler:
  • 5 Tane orta boy patates
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Su bardağı süt
  • 50 Gr rendeyle rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 Su bardağı bezelye 
  • Tuz, muskat
İncik kebabının yapılışı:
İlk önce orta boy bir tenceremizi alalım ve içine sıvı yağı  ilave edelim.
İncik Kebabı

Sonra üzerine kuzu inciğini ilave edip inciğin  altını üstünü iyice soteleyelim. Daha sonra üzerine 1 adet soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim. 2 adet defne yaprağını ve son olarak 1 çorba kaşığı salçayı da ilave edelim ve kuzu inciklerini iyice pişirelim. Daha sonra patates püresi için patatesleri haşlayalım. Daha sonra haşlanan patatesleri rendeleyip bir tencereye alalım. Üzerine bir çorba kaşığı tere yağını ekleyelim. 1 su bardağı süt, 50 gr rendelenmiş kaşar peynirini, 1 su bardağı bezelyeyi, tuzu ve muskat rendesi ilave edelim. Bu malzemeleri iyice pişirelim. Biberleri ve 1 adet domatesi iri olarak  küp küp keselim ve tavada iyice kızarana kadar soteleyelim. Daha sonra püreyi bir kasenin içine koyalım ve servis tabağına kasedeki püreyi ters çevirerek şekil verelim. Bu şekilde patates püresi daha güzel görünüyor ve üzerine pişen kuzu inciğini  ilave edelim. Sotelenmiş olan domates ve biberle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2015 10:14:00

İncik Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İncik Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018