Et Kebap Et kebap, büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden biridir. Türkiye'nin her yöresinde kendine özgü, birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bin bir çeşit kebap yapılmaktadır. Kebapta en önemli püf nokta, kullanılan etin lezzetli bir hale getirilmesidir. Her yörede yapılan et kebap için farklı malzemeler kullanılmaktadır. İster sebzelerle hazırlanmış, ister mangal üzerinde pişirilmiş olsun, bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Çoğunlukla dışarıda hazır olarak tüketilen et kebabı, hamarat hanımlar tarafından evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Önemli olan tarifin düzgün olarak uygulanması ve ölçülerin doğru olarak tatbik edilmesidir. Et Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeler
Et Kebabı Nasıl Yapılır? İlk önce patlıcanları közleme tavasının içinde közleyin. Közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıp temizledikten sonra tuzlu suyun içine koyun. Ardından patlıcanları suyun içinden çıkarıp suyunu iyice sıkarak süzün ve kesme tahtasının üzerinde ince kıyın. Tereyağının yarısını tavanın içine alın, eridikten sonra unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Daha sonra hazırladığınız patlıcanları ekleyin ve sütü, tuzu ve Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 5-6 dakika pişirin. Tereyağının kalan kısmını eritin, kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yemeklik doğrayın ve tereyağına ilave edin. Kuru soğan sotelenince içine kuşbaşı etleri ekleyip 10 dakika kadar kavurun. Ardından biber ve domates salçasını ve yeterli tuzu ekleyerek karıştırın. Daha sonra etlerin üzerini geçecek kadar sıcak kaynamış suyu tavaya ilave edin. Ocağın altını kısın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağının içine önce patlıcanlı beğendiyi, üzerine de et kebabını yayın. Ardından sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |