Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap

Et kebap, büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden biridir. Türkiye'nin her yöresinde kendine özgü, birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bin bir çeşit kebap yapılmaktadır. Kebapta en önemli püf nokta, kullanılan etin lezzetli bir hale getirilmesidir. Her yörede yapılan et kebap için farklı malzemeler kullanılmaktadır. İster sebzelerle hazırlanmış, ister mangal üzerinde pişirilmiş olsun, bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Çoğunlukla dışarıda hazır olarak tüketilen et kebabı, hamarat hanımlar tarafından evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Önemli olan tarifin düzgün olarak uygulanması ve ölçülerin doğru olarak tatbik edilmesidir.

Et Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet patlıcan
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeterli miktarda tuz
  • Hindistan cevizi
  • Sıcak kaynamış su

Et Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk önce patlıcanları közleme tavasının içinde közleyin. Közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıp temizledikten sonra tuzlu suyun içine koyun. Ardından patlıcanları suyun içinden çıkarıp suyunu iyice sıkarak süzün ve kesme tahtasının üzerinde ince kıyın. Tereyağının yarısını tavanın içine alın, eridikten sonra unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Daha sonra hazırladığınız patlıcanları ekleyin ve sütü, tuzu ve Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 5-6 dakika pişirin. Tereyağının kalan kısmını eritin, kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yemeklik doğrayın ve tereyağına ilave edin. Kuru soğan sotelenince içine kuşbaşı etleri ekleyip 10 dakika kadar kavurun. Ardından biber ve domates salçasını ve yeterli tuzu ekleyerek karıştırın. Daha sonra etlerin üzerini geçecek kadar sıcak kaynamış suyu tavaya ilave edin. Ocağın altını kısın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağının içine önce patlıcanlı beğendiyi, üzerine de et kebabını yayın. Ardından sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri