Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bin bir çeşit kebaplar yapılmaktadır. Kebapta en önemli püf nokta kullanılan etin lezzetli bir hale getirilmesidir. Her yörede yapılan et kebap için farklı malzemeler kullanılmaktadır. İsterseniz et kebabı sebzelerle hazırlayın, isterseniz mangal üzerinde pişirilecek kıvamda ayarlayın. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Çoğunlukla dışarıda hazır olarak tüketilen et kebabı hamarat olan hanımlar evde kolaylıkla hazırlayabilir. Önemli olan tarifin düzgün olarak tatbik edilmesi ve ölçülerin doğru olarak uygulanmasıdır.

Et Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet patlıcan
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeterli miktarda tuz
  • Hindistan cevizi
  • Sıcak kaynamış su
Et Kebabın Nasıl Yapılır?

İlk önce patlıcanları közleme tavasının içerisinde közleyin. Közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıp temizledikten sonra tuzlu suyun içerisine koyalım. Ardından patlıcanları suyun içinden çıkarıp suyunu iyice sıkarak süzelim ve kesim tahtasının üzerinde ince kıyalım. Tere yağın yarısını tavanın içerisine alalım, eridikten sonra unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Daha sonra hazırladığımız patlıcanları ekleyelim ve sütünü, tuzunu ve Hindistan cevizini ilave edip karıştıralım. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 5-6 dakika pişirelim. Tere yağın kalan kısmını eritelim, kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve tereyağına ilave edelim. Kuru soğan sotelenince içine kuşbaşı etleri ilave edip 10 dakika kadar kavuralım. Ardından biber ve domates salçasını ve yeterli tuzunu aklayarak karıştıralım. Daha sonra etlerin üzerini geçecek kasar sıcak kaynamış suyu tavaya ilave edelim. Ocağın altını kısalım ve yaklaşık 25-30 dakika daha kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Servis tabağının içerisine önce patlıcanlı beğendiyi üzerine de et kebabı yayalım. Ardından sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Et Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri