Evde Kebap Genel olarak ana yemek olarak tercih edilen kebap, birçok kişi tarafından sevilmektedir. Kebap genellikle dışarıdan tüketilse de, evde kebap yapmak da mümkündür. Doğu bölgelerinde ev yemeği olarak yapılan kebap çeşitleri, acılı ya da acısız olarak ikiye ayrılmaktadır. Kendi damak zevkinize göre daha da şekillendirebilirsiniz. Evde Kebap İçin Gerekli Malzemeler
Evde Kebap Nasıl Yapılır? Yeteri kadar büyük bir kaba kıymayı, sarımsağı, soğanı, acı biber salçasını, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştırınız. Ardından karışımı iyice özleşene kadar kabın içerisinde yoğurunuz. Daha sonra yoğurduğunuz bu harçtan eşit parçalar koparıp şişelere sarınız. Harcın dağılmaması için ellerinizi ara sıra su ile ıslatıp işleme devam etmeniz gerekmektedir. Şişelere sarılan kebapları yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendiriniz. Dinlenme işlemi tamamlandıktan sonra kebapları yağlı kağıt serili tepsiye diziniz. Daha öncesinden ısıtılmış 250 derece fırında ara ara çevirerek kurutmadan pişiriniz. Son olarak kebabı sıcak sıcak lavaş, soğan ve ayran eşliğinde servis ediniz. Ekstra Bilgiler Evde kebap yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Öncelikle kıymanın kaliteli ve taze olmasına özen gösteriniz. Ayrıca, baharatları damak tadınıza göre ayarlayarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Pişirme sırasında kebapların kurumasını önlemek için fırını sık sık kontrol ediniz ve kebapları çevirmeyi unutmayınız. Evde kebap yapımı, dışarıda yediğiniz kebapların lezzetini aratmayacaktır. Üstelik kendi mutfağınızda, hijyenik şartlarda ve damak tadınıza uygun bir şekilde kebap yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun! |