Tepsi Kebabı Antakya Tepsi Kebabı, Antakya yöresine özgü, lezzetli ve doyurucu bir kebap çeşididir. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu kebabı, evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca, bu kebap tarifi "Sini Kebabı" olarak da bilinmektedir. Kebabın tüm malzemeleri bir araya getirilerek tepsi içerisinde pişirilir. Bu tarif için, malzemelerin sığabileceği küçük bir tepsi kullanılması önerilir. Çünkü, pişme esnasında kıyma biraz çeker ve kebabın görselliği bozulabilir. Kebabın en önemli püf noktası, malzemelerin iyice karışmasıdır. Bu nedenle, arzu edenler kıyma dışındaki malzemeleri rondodan geçirebilir. Ancak, malzemeleri sulandırmamaya dikkat edin, özellikle de soğanı. Üzerine koyduğunuz soğan ve domateslerin yanmaması için, kebap bir süre piştikten sonra eklenebilir. Şimdi, tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin. Tepsi Kebabı Antakya Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Tepsi Kebabı Antakya Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle yeşil ve kırmızı biberleri ince şekilde doğrayın. Aynı şekilde maydanozları, soğan ve sarımsakları da doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük yemeklik doğrayın. Bunlar tepsi kebabının sebzeleridir. Hepsini karıştırıp, üzerinden bıçakla geçerek küçültün. Bir kabın içine aldığınız dana ve kuzu kıymasını, doğranmış sebzeler, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberle birlikte köfte yapar gibi yoğurun. En son üzerine sıvı yağı gezdirin ve yine karıştırın. Bu kıymalı karışımı fırın tepsisinin içine bir parmak kalınlığında döşeyin. Bunun üzerine dilimlediğiniz kuru soğanı ve domatesi yerleştirin. Tepsi kebabı Antakya tarifini, daha önceden 200 derecede ısıtılan fırına koyarak pişirin. Fırından çıkarınca sıcak olarak servisinizi yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |