Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi kebabı Antakya, bu yörenin kendine kendine has lezzetli bir kebap tarifidir. Hem hazırlanması kolay hem de doyurucu olan kebabı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu kebap tarifi aynı zamanda sini kebabı olarak anılır. Kebabın tüm malzemeleri karıştırılarak, tepsinin içinde pişen bu tarif için, malzemelerin sığabileceğinden az küçük olan bir tepsi kullanın. Çünkü pişince kıyma biraz çeker ve kebabın görselliği bozulabilir. Kebabın en önemli püf noktası, malzemelerin birbiri ile iyice karışmasıdır. Bu nedenle arzu edenle kıyma dışındaki malzemeleri rondodan geçirebilir. Ancak malzemeleri sulandırmamaya dikkat edin, özellikle de soğanı. Bir de üzerine koyduğunuz soğan ve domateslerin yanmaması için, kebap bir süre piştikten sonra konulabilir. Bu kadar kebaptan konuştuktan sonra, tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Tepsi kebabı Antakya tarifi için gerekli malzemeler
  • 500 gram kuzu kıyma
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yeteri kadar karabiber ve kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Üzerine koymak için 1 adet domates ve 1 adet kuru soğan
Tepsi kebabı Antakya tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle yeşil ve kırmızı biberleri ince şekilde doğrayın. Aynı şekilde maydanozları, soğan ve sarımsakları da doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük yemeklik doğrayın. Bunlar tepsi kebabının sebzeleri, hepsini karıştırıp üzerinden yine bıçakla geçerek küçülün.

Bir kabın içine aldığınız dana ve kuzu kıymasını, doğranmış sebzeler, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberle birlikte aynı köfte yapar gibi yoğurun. En son üstüne sıvı yağı gezdirin ve yine karıştırın. Bu kıymalı karışımı fırın tepsisinin içine bir parmak kalınlığında döşeyin. Bunun üzerine dilimlediğiniz kuru soğanı ve domatesi yerleştirin. Tepsi kebabı Antakya tarifini daha önceden 200 derecede ısıtılan fırına koyarak pişirin. Fırından çıkarınca sıcak olarak servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Antakya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri