Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri

Kebap tarifleri, ülkemizde oldukça beğenilen ve çeşitleri bakımından oldukça zengin tarifler arasındadır. Etli, kıymalı, tavuklu ve sebzeli kebap tarifleri yöresel olarak farklılık gösterir. Her birinin lezzeti hayır diyemeyeceğiniz kadar güzeldir. Sizler için farklı yörelerimizden değişik kebap tarifleri hazırladık. Beğendiğiniz bu lezzetleri evlerinizde yapmayı deneyebilirsiniz.

Adana Kebap

Kebap tarifleri arasında farklı bir yeri olan Adana kebap, aslında ustasının elinden yenmelidir. Ancak, bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sizler de lezzetli bir kebap hazırlayabilirsiniz. Bu kebabın yanında lavaşları eksik etmeyin. Hemen malzemelere geçelim ve kebabı yapmaya başlayalım.
  • 700 gram kuzu veya dana kaburgadan tercihen zırhla kıyılmış kıyma
  • 80 gram kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • Damak tadınıza göre tuz
Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Kebap tarifleri arasındaki Adana kebabının önemli bir özelliği hafif acı bir lezzetinin olmasıdır. Eğer Urfa kebap olsaydı, aynı tarifin acısız olanını yapacaktık. Önce kırmızı biber ile kuyruk yağını blenderden geçirin. Eğer kıyma makineniz varsa, orada çekebilirsiniz. Yoğurma kabına kıymayı, baharatları ve tuzu koyun. Çekilen kuyruk yağı ve biberi de ekleyerek yoğurmaya başlayın. Malzemenin yapışmasını önlemek için arada elinizi ıslatmanız gerekecek. Daha sonra buzdolabında kebabın malzemesini 30-40 dakika kadar dinlendirin. Ardından Adana kebabı dizmek için yassı kebaplık şişleri çıkararak, yoğrulmuş kıymayı bunlara dizin. Adana kebabı tercihen mangalda pişirmenizi öneririz. Ancak evlerde böyle bir şansınız olmazsa, elektrikli ızgarada arkalı önlü pişirebilirsiniz. Hatta ızgarada pişireceğiniz patlıcan, biber gibi sebzelerle kebabınızı zenginleştirebilirsiniz. Kebabı sıcak olarak lavaş arasında, yanında pişmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çöp Şiş Kebap

Çöp şiş kebap, özellikle batı bölgelerimizde çok yaygındır. Etin en lezzetli yerinden yani but kısmından hazırlanır. Kebaptaki etler çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrandığı için kısa sürede pişer. Hemen sıcak servis edilir. Kebap tarifleri lezzetinin önemli bir kısmını kuyruk yağından ve kullanılan etten alır. Bu nedenle etin yumuşak kısmını kullanmalısınız. Şimdi malzemelerimizi vererek çöp şiş kebap yapımına başlayalım.
  • 500 gram küçük doğranmış kuzu but eti
  • 100 gram etler gibi doğranmış kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yanında ikram etmek için piyazlık soğan ve maydanoz
Çöp Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Çöp şiş kebap yapımı için önce küçük doğranmış etleri marine etmemiz gerekir. Kuyruk yağı ve etleri kaseye alarak, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte harmanlayın. Bunları buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Daha sonra dışarıya alarak oda ısısına gelmelerini bekleyin. Ardından çöp şişlere etleri aralarına kuyruk yağı da koyarak dizin. Bunları tercihen elektrikli ızgarada fazla kurutmadan pişirin. Yanında piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla birlikte servisinizi yapın.

Afiyet olsun.

Sebzeli Şiş Kebap

Kebap tarifleri arasında sebzelerle harmanlanan tarifler de vardır. Etin sebzelerle uyumu ve lezzeti harika oluyor. Ayrıca düzenli beslenmenize de yardımcı oluyor. Bu lezzetli kebap tarifini birlikte yapalım. Malzemelerimizi hazırladıysak hemen başlayalım.
  • 300 gram tercihen dana kuşbaşı et
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 13-14 adet çeri domates
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Baharatlar ve tuz
Sos Malzemeleri
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
Sebzeli Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı etleri tavada kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Etler suyunu çekince içine biraz yağ ilave ederek, baharat ve tuz koyup biraz soteleyin. Daha sonra patlıcan, biber ve patatesleri ayıklayarak etler gibi küp doğrayın. Çeri domatesleri ikiye kesin. Tavada kızdırdığınız yağda patatesleri, sonra patlıcan ve biberleri biraz kızartın. Çöp şişlere sırasıyla çeri domates, et, patates ve patlıcan, en son biber dizerek hazırlayın. Bunları bir borcama ya da tepsiye sıralayın. Üzerine zeytinyağında kızdırdığınız sarımsak ve domates salçasına su ilave ederek hazırladığınız sosu gezdirin. Bunu sebzeli çöp şişlerin üzerine gezdirin. Fırını 180-200 derecede ısıtarak, kebabı pişmeye koyun. Yaklaşık 20 dakika içinde kebabınız hazır olur. Sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kebap Tariflerinin Çeşitliliği

Kebap tarifleri yöresel olarak biraz farklılık gösterse de dillere destan tariflerimiz vardır. İskender kebabı, patlıcan kebabı, islim kebabı, Ali nazik kebabı, Urfa kebabı, kağıt kebabı gibi saymakta zorlandığımız bu tarifler Türk damak lezzetini yansıtmaktadır. Her kebabı ustasının elinden yemek ayrı bir keyiftir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri