Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı

Bostan kebabı, özellikle Türk mutfağında sevilen bir yemektir. Bu lezzetli yemek, et veya tavukla hazırlanabileceği gibi, patlıcanların doğru hazırlanması ve kızartılması ile de dikkat ister. Patlıcanları tuzlu sudan çıkardıktan sonra iyice kurulamak, kızartma sırasında yağ sıçramasını önlemek için önemlidir.

Bostan Kebabı Malzemeleri

  • 250 gram et
  • 4 tane patlıcan
  • 4 tane yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tane soğan
  • 3 tane domates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber

Beşamel Sos Malzemeleri

  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber

Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanların köklerini kesip iyice yıkadıktan sonra, çizgi şeklinde soyun. Daha sonra patlıcanları ortadan ikiye kesip, bıçak yardımıyla çok fazla olmamak şartı ile oyuyoruz. Patlıcanları tuzlu suda 20-25 dakika kadar bekletiyoruz. Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları, kâğıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Sıvı yağın yarım çay bardağı kadarını ayırıp, gerisiyle patlıcanları kızartın ve fırın kabına dizin.

Diğer yandan eti minik minik doğrayıp tereyağında kavurun. Küçük doğranmış yeşil biber, soğan ve sarımsakları da ete ekleyip 10-15 dakika daha sotelemeye devam edin. Kabukları soyulmuş 2 domatesi küp şeklinde doğrayın ve diğer malzemelere ilave edin. Domatesler malzemelerle özleşene kadar pişirin. Daha sonra tuz ve karabiberi ilave edip kapatın.

Kızartmış olduğunuz patlıcanları çok az tuzlayıp, hazırladığınız harçla içini doldurun. Kalan bir domatesi rendeleyip, biber salçası ve domates salçasını 1 bardak sıcak suyla iyice ezerek karıştırın. Fırın tepsisine dökün. Daha önce ayrılan sıvı yağı da tepsinin üzerinden iyice gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

20 dakika sonra fırından alıp hazırladığınız beşamel sosu patlıcanlara paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine koyup, 10 dakika kadar daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Bostan kebabını daha lezzetli hale getirmek için etinizi bir gün önceden marinasyon yapabilirsiniz. Ayrıca, patlıcanların kızartma işlemi sırasında fazla yağ çekmemesi için, kızartma öncesinde patlıcanları kağıt havluyla iyice kurulamanız önemlidir. Beşamel sos içinde kullanacağınız sütü oda sıcaklığında kullanmanız, sosun daha pürüzsüz olmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri