Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama tadına doyum olmayacak bir kebap. Evlerinizde gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Lokma Kebabı Malzemeleri

Köftesi için
  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Sarmak için
  • Yarım kilo yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı su
Sosu için
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için
  • 250 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
Lokma Kebabı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine kıymayı alın ve üzerine kuru soğanı rendeleyin hemen ardında temizlenmiş maydanozu da kıymanın üzerine rendeleyin, ekmek içini ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun. Yoğurmuş olduğumuz kıyma harcını 20 dakika kadar bekletin daha sonra ince uzun köfteler yapın. Orta boy bir kâsenin içine sıvı yağı ve suyu ekleyip karıştırın daha sonra bir adet yufkayı düz bir zemine serin üzerine su ve yağ karışımını bir fırça yardımı ile sürün. Soslanmış olan yufkaları 15 cm. Enlilik de kesin. Kestiğiniz yufkaların aralarına ince uzun yaptığımız köfteleri sıkı sıkı sarın. Bütün yufka ve köfteleri böyle sardıktan sonra 2 cm kalınlığında birer lokmalık olaca şekilde kesin ve sıralı bir şekilde fırın tepsisine dizin daha önce ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Başka bir fırın tepsisine domatesleri fırına attın. Lokma kebabının üzeri hafifi pembeleşince fırında çıkarın. Küçük bir tavanın içine tereyağını eritin ve üzerine salça, pul biberi koyun ardından yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. 5 dakika kadar soğumaya bırakın. Sıcak olan lokma kebabının üzerine salça karışımını gezdirin ve tekrar fırına koyun 5-7 dakika daha pişirin sonra fırında çıkartın. Lokma kebabını servis tabağına yuvarlak olacak şekilde dizin. Orta kısmıma 2-3 yemek kaşığı yoğurt koyun. Yanına közlenmiş ve domatesler ile süsleyin. Daha önce sos yaptığımız tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyup erittin. Eriyip köpüren tereyağı lokma kebabının üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun.

Lokma Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri