Yalancı İskender Kebap Yalancı İskender kebap, evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve oldukça lezzetli olan bir yemektir. Elbette ki dışarıda yediğiniz ve mis gibi kokan gerçek İskender kebabı gibi olmayabilir, ancak yine de oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu tarif için kullanacağınız pidenin taze ya da bayat olması önemli değildir. Özellikle bayat pide ekmeğiniz varsa değerlendirmek için güzel bir fırsattır. Bu tarif ile çocuklar lokantada yediklerini pek aramayacaklar. Servis ederken yanına güzel bir pirinç pilavı ve yoğurt ile servis ederseniz daha görsel olacaktır. Denemenizi tavsiye ederim. Yalancı İskender Kebap İçin Gereken Malzemeler Köftesi İçin
Sosu İçin
Kebabın Altı İçin
Yalancı İskender Kebap Nasıl Yapılır? Önce köftemizi hazırlamakla başlıyoruz. Soğanı ve sarımsağı soyup rendeliyoruz. Sonra köfte için hazırladığımız tüm malzemeleri karıştırıyor ve güzelce yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köfteleri çöp şişlere geçiriyoruz ve elimizle yassı şekil veriyoruz. Ardından dinlendirmek üzere buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz köfteleri sıvı yağda kızartıyoruz. Köfteleri çöp şişten çıkararak enlemesine iki parçaya bölüyoruz. Köfteleri kızarttığımız tavada yeşil biberleri ve dört-beş dilim yaptığımız domatesleri de kızartıyoruz. Yine aynı tavayı kullanarak sosunu hazırlıyoruz. Zeytinyağını ve tereyağını tavaya alıp yakmadan ısıtıyor, salçasını ve baharatlarını ekleyip çok az da su koyduktan sonra salçanın kokusu çıkana kadar pişiriyoruz. Pide ekmeğini biraz büyük parçalar halinde doğruyoruz. Başka bir tavanın içine 3 kaşık tereyağını koyarak ekmekleri yağda bir iki kez çeviriyoruz. Pideleri servis tabağına alıyoruz, üzerine kızarttığımız köfteleri yerleştiriyoruz ve hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Üzerine kızarttığımız biber ve domatesleri yerleştiriyoruz. Servis tabağının bir kenarına pilavı, diğer kenarına yoğurdu koyuyor ve servis ediyoruz. Afiyet olsun. |