kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı Adana'ya gitmeden de her canınız istediğinizde yiyebileceğiniz harika restoranlar bulunmaktadır. Fakat kebabı yiyeceğiniz yeri doğru seçmeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde aradığınız lezzeti yakalamakta çok zorlanabilirsiniz. Adana kebabın en belirgin özelliği daha az acılı olarak yapılmasıdır. Bu yönüyle Adana kebap Antep kebaptan daha farklıdır. Adana kebabı eğer kendinize güveniyorsanız evde kendi imkanlarınızla da hazırlayarak mangalda pişirebilirsiniz. Adana şiş kebap kıyma kullanılarak yapılan bir kebaptır. Kırmızı etin özel bir yeri kullanılarak hazırlanan köfteler şişe sarılır ve mangalda pişirilerek servis edilir. İyi bir Adana kebabın tadı da yanındaki ızgara sebzelerle ve lavaş ekmeğiyle çıkar. Bu nedenle yanında mutlaka soğan, sarımsak, domates ve sivri biber de közlemeye gayret edin. dana şiş kebap pikniğe gitmeden evvel evde hazırlayıp mangalı yakınca şişe takarsanız daha isabetli davranmış olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Adana şiş kebabın yapımı için gerekli olan malzemeler:
  • 1 kilo kuzu kaburga etinden elde edilen zırh kıyma, (Dişi kuzu olması önemlidir)
  • 100 gr
    Adana Şiş Kebap

    kuyruk yağı,
  • 1 adet salçalık kırmızı biber,
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Yeteri kadar tuz.
Hazırlanışı: Adana şiş kebap yapımına başlamadan evvel eti alarak en az bir gün dinlendirmeniz gerekmektedir. Yeni kesilmiş kuzu eti kebap yapımı için doğru bir tercih değildir. Kuyruk yağını ve kırmızı biberi de kasapta kıyma şeklinde kıydırmaya özen gösterin. Tüm malzemeleri geniş bir kaba boşaltın ve arada sırada elinizi ıslatarak yaklaşık 7-8 dakika boyunca güç uygulayarak iyice yoğurun. Yoğurma işlemine devam ederken elinizi ıslatmanız etin elinize yapışmaması için çok önemlidir. Yoğurduğunuz Adana şiş kebabın köftesini dinlendirmek için buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin. Adana kebabın şişleri yemek kaşığının sapı gibi düz bir yapıdadır. Şişleri temizleyerek iyice kurulayın ve hazır olan kıymayı elinizi kullanarak şişe sıkıca şekilde mangalın hacmine göre sarın. Yaklaşık 5 kişilik olacağından kıymayı 5 eşit parçaya bölerseniz ayarlamanız daha kolay olabilir. Mangal üzerinde ters düz yaparak yakmadan pişirin. Bu arada Adana şiş kebap pişerken bir kenarda da sebze közlemeyi ihmal etmeyin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.1.2017 14:46:24

Adana Şiş Kebap Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Adana Şiş Kebap"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018