Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap, kebap çeşitleri arasında belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden biridir. Adından da anlaşılacağı üzere, Adana iline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine ait olmasına rağmen, usta kebapçılar sayesinde bu tadı Adana'ya gitmeden de her canınız istediğinde yiyebileceğiniz harika restoranlar bulunmaktadır. Ancak kebabı yiyeceğiniz yeri doğru seçmeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde aradığınız lezzeti yakalamakta zorlanabilirsiniz.

Adana Şiş Kebabın Özellikleri

Adana kebabının en belirgin özelliği, daha az acılı olarak yapılmasıdır. Bu yönüyle Adana kebap, Antep kebaptan farklıdır. Adana kebabı, eğer kendinize güveniyorsanız evde kendi imkânlarınızla da hazırlanarak mangalda pişirilebilir. Adana şiş kebap, kıyma kullanılarak yapılan bir kebaptır. Kırmızı etin özel bir bölgesinden elde edilen köfteler, şişe sarılarak mangalda pişirilir ve servis edilir. İyi bir Adana kebabının tadı, yanında sunulan ızgara sebzeler ve lavaş ekmeği ile çıkar. Bu nedenle yanında mutlaka soğan, sarımsak, domates ve sivri biber de közlemeye gayret edin.

Adana Şiş Kebabın Malzemeleri

  • 1 kilo kuzu kaburga etinden elde edilen zırh kıyma (Dişi kuzu olması önemlidir)
  • 100 gr. kuyruk yağı
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Adana Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Adana şiş kebap yapımına başlamadan önce eti alarak en az bir gün dinlendirmeniz gerekmektedir. Yeni kesilmiş kuzu eti, kebap yapımı için doğru bir tercih değildir. Kuyruk yağını ve kırmızı biberi de kasapta kıyma şeklinde kıydırmaya özen gösterin. Tüm malzemeleri geniş bir kaba boşaltın ve arada sırada elinizi ıslatarak yaklaşık 7-8 dakika boyunca güç uygulayarak iyice yoğurun. Yoğurma işlemine devam ederken elinizi ıslatmanız, etin elinize yapışmaması için çok önemlidir. Yoğurduğunuz Adana şiş kebabının köftesini dinlendirmek için buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.

Adana kebabının şişleri, yemek kaşığının sapı gibi düz bir yapıdadır. Şişleri temizleyerek iyice kurulayın ve hazır olan kıymayı elinizi kullanarak şişe sıkıca sarın. Yaklaşık 5 kişilik olacağından, kıymayı 5 eşit parçaya bölerseniz ayarlamanız daha kolay olabilir. Mangal üzerinde ters düz yaparak yakmadan pişirin. Bu arada Adana şiş kebap pişerken bir kenarda da sebze közlemeyi ihmal etmeyin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özenir

14 Mayıs 2024 Salı

Bütün aile et yemeklerini çok seviyoruz. Özellikle de kebap türlerini. Çocuklarla birlikte sürekli dışarda yemek pek sağlıklı gelmiyor bana. Bu yüzden evde hazırlayıp yemek istiyorum. Adana şiş kebabı nasıl hazırlayabilir? Malzemeleri nelerdir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Vuska

Merhaba bu tur et yemeklerinin puf noktasi etin tazeligidir. Ayni gun kesilen bir kucukbasin eti ayni gun kullanilamaz. Özellikle adana sis kebabda, onceden hazirlanip marine edilip etin bir gun bekletilmesi gerekir. Bekletilmeden kullanilan kiyma adana sis yapilirken sisde durmaz ve istenildigi gibi olmaz. Diger kisimlari tarifteki gibi uygulayabilirsiniz.

2. Cevap
cevap

Kubat

Adana şiş kebabı acıyı sevenler için gerçekten on numara bir kebaptır. Malzemeleri ve hazırlanışı yazımızda vardır bir göz gezdirirseniz görebilir orada daha detaylı olduğu için oradan bakmanızı öneririm. Size bir uyarıda bulunayım basur gibi bir hastalığı olan vara onun bu yemeyi yemesini önermem. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri