Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir kebaptır. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Eviniz de kolayca yapılacak bir et yemeğidir. Türk mutfağının vaz geçilmez bir lezzetidir. Çok severek tüketilen bir kebap çeşididir.

Macar kebabının malzemeleri
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 Adet kabak
  • 2 Adet patlıcan
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet havuç
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • İsterseniz 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Beşamel sos için malzemeler
  • 4 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Çorba kaşığı tuz
  • Rendelenmiş kaşar peynir (Üzerine)
Macar kebabı nasıl yapılır?

Kuşbaşı doğradığımız eti küçük bir tencere içerisine koyalım ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Etler suyunu çektikten sonra tadına bakalım ve eğer etler pişmemişse üzerine sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim. Etler güzelce piştikten sonra tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi ilave edelim. Bu baharatlarla etlerin daha çok lezzeti artıyor. Diğer taraftan tüm sebzelerimizi soyup küp-küp doğruyoruz. Derin bir kap içerisinde bezelye hariç hepsini zeytinyağı ile güzelce harmanlayalım. Daha sonra etlerimizi fırın kabına aktarıp üzerine alüminyum folyo ile güzelce örtelim ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Sebzelerimiz yumuşayınca alüminyum folyoyu kaldıralım ve sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sebzeler pişerken bir yandan beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Beşamel sos için önce tereyağını bir sos tenceresine alıyoruz ve eriyince üzerine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Unumuz kavruluncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edelim ve azar azar sütümüzü ekleyelim. Tuzunu ayarlayıp beşamel sosumuz koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Sebzelerimiz kızardıktan sonra ve etimiz piştikten sonra fırından alalım ve beşamel sosumuz hazır olduktan sonra, sebzeleri, haşlanmış bezelyeleri, kuşbaşı etimizi karıştırıp fırın kabına koyalım. Sonra beşamel sosu üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpelim. Yemeğimizi tekrar fırına atalım ve kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Güzelce piştikten sonra fırından alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

Macar Kebabı Yorumları

soru

Ceyda Kınay

03 Mayıs 2024 Cuma

Geçen hafta ev yemekleri yapan bir yerde hayatımda ilk defa Macar Kebabı yedim. Sitenizdeki tarif den yola çıkarak bende evde yapmaya çalıştım. Ancak malzemelerde bir hata yaptığımdan dolayı kebap kuru oldu. Acaba hangi malzemeyi az ya da çok koyduğumdan dolayı bu kuruluk oluştu? Bilen birinin yardımına ihtiyacım var.

Cevap yaz
cevap

Admin

03 Mayıs 2024 Cuma

Merhaba,

Macar Kebabının kuru olması genellikle etin yağsız olmasından ya da sosun yeterince sulu olmamasından kaynaklanabilir. Et olarak yağlı bir kısım kullanmayı denediniz mi? Ayrıca sosun içerisindeki su ya da domates miktarını artırmayı deneyebilirsiniz. Bunları kontrol ederseniz sonuç daha iyi olabilir. ޞimdiden kolay gelsin!

Selamlar,

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Tarifi ve Malzemeleri