Macar Kebabı Macar kebabı, son derece lezzetli ve besleyici bir et yemeğidir. Öncelikle göze hitap eden bu yemek, lezzetiyle de midenizi doyurur. Macar kebabı, sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir kebap çeşididir. Üstelik oldukça hafif bir yemektir ve sağlıklı bir besin kaynağıdır. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu yemek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve çok sevilerek tüketilir. Macar Kebabının Malzemeleri
Beşamel Sos için Malzemeler
Macar Kebabı Nasıl Yapılır? İlk olarak kuşbaşı doğranmış etleri küçük bir tencereye koyun ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektikten sonra tadına bakın ve eğer etler pişmemişse üzerine sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Etler güzelce piştikten sonra tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin. Bu baharatlar, etin lezzetini artıracaktır. Diğer taraftan, sebzelerin hepsini soyup küp küp doğrayın. Derin bir kapta, bezelye hariç tüm sebzeleri zeytinyağı ile güzelce harmanlayın. Daha sonra etleri fırın kabına aktarın ve üzerine alüminyum folyo ile güzelce örtün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca alüminyum folyoyu kaldırın ve sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam edin. Sebzeler pişerken, beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresine alın ve eriyince üzerine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Un kavrulunca, azar azar sütü ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve beşamel sos koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sebzeler kızardıktan ve et piştikten sonra fırından alın. Beşamel sos hazır olduktan sonra, sebzeleri, haşlanmış bezelyeleri ve kuşbaşı eti karıştırıp fırın kabına koyun. Üzerine beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpin. Yemeği tekrar fırına atın ve kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Güzelce piştikten sonra fırından alın ve servis yapın. Afiyet olsun. |
Ceyda Kınay
03 Mayıs 2024 CumaGeçen hafta ev yemekleri yapan bir yerde hayatımda ilk defa Macar Kebabı yedim. Sitenizdeki tarif den yola çıkarak bende evde yapmaya çalıştım. Ancak malzemelerde bir hata yaptığımdan dolayı kebap kuru oldu. Acaba hangi malzemeyi az ya da çok koyduğumdan dolayı bu kuruluk oluştu? Bilen birinin yardımına ihtiyacım var.
Cevap yazAdmin
03 Mayıs 2024 CumaMerhaba,
Macar Kebabının kuru olması genellikle etin yağsız olmasından ya da sosun yeterince sulu olmamasından kaynaklanabilir. Et olarak yağlı bir kısım kullanmayı denediniz mi? Ayrıca sosun içerisindeki su ya da domates miktarını artırmayı deneyebilirsiniz. Bunları kontrol ederseniz sonuç daha iyi olabilir. Şimdiden kolay gelsin!
Selamlar,