Macar Kebabı

Macar Kebabı

Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir kebaptır. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Eviniz de kolayca yapılacak bir et yemeğidir.
Türk mutfağının vaz geçilmez bir lezzetidir. Çok severek tüketilen bir kebap çeşididir.

Macar kebabının malzemeleri:
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 Adet kabak
  • 2 Adet patlıcan
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet havuç
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • İsterseniz 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Beşamel sos için malzemeler:
  • 4 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Çorba kaşığı tuz
  • Rendelenmiş kaşar peynir (üzerine)
Macar kebabının yapılışı:

Kuşbaşı doğradığımız eti küçük bir tencere içerisine koyalım ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Etler suyunu çektikten sonra tadına bakalım ve eğer etler pişmemişse üzerine sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim. Etler güzelce piştikten sonra tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi ilave edelim. Bu baharatlarla etlerin daha çok lezzeti artıyor. Diğer taraftan tüm sebzelerimizi soyup küp küp doğruyoruz. Derin bir kap içerisinde bezelye hariç hepsini zeytinyağ ile güzelce harmanlayalım.
Daha sonra etlerimizi fırın kabına aktarıp üzerine alüminyum folyo ile güzelce örtelim ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Sebzelerimiz yumuşayınca alüminyum folyoyu kaldıralım ve sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sebzeler pişerken bir yandan beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Beşamel sos için önce tereyağını bir sos tenceresine alıyoruz ve eriyince üzerine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Unumuz kavruluncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edelim ve azar azar sütümüzü ekleyelim. Tuzunu ayarlayıp beşamel sosumuz koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Sebzelerimiz kızardıktan sonra ve etimiz piştikten sonra fırından alalım. ve beşamel sosumuz hazır olduktan sonra, sebzeleri, haşlanmış bezelyeleri, kuşbaşı etimizi karıştırıp fırın kabına koyalım. Sonra beşamel sosu üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpelim. Yemeğimizi tekrar fırına atalım ve kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Güzelce piştikten sonra fırından alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun...

Macar Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Macar Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Tirit Kebabı
Tirit Kebabı
Tirit kebabı, özellikle Konya bölgesinde sık yapılan tirit kebabı Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Farklı bir lezzet olan tirit kebabı, özellikle düğün ve mevlit yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Aynı zaman da tirit kebabını da...
Yufka Kebabı
Yufka Kebabı
Yufka kebabı, bu kebap tarifi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Az zamanda hazırlanabilmesi ve gerek duyulduğunda esas yeme olarak da kullanılabilmesi tarifin artı özelliklerinden bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; Kesilen yufkaları ...
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan kebabı bile farklı lezzetlere sahiptir. Halk arasında biryan, püryan olarak, Arapçada perive o...
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Kıyma Kebabı
Kıyma Kebabı
Kıyma kebabı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Evlerinde mangal bulunan ve mangal yapmakta zevk alan herksesin gönül rahatlığı ile yapabileceği bir lezettir. Her damak tadina hitap eden bir kebab çeşitlerinden sadece biridir. Mutlaka de...
Erzurum Cağ Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Erzurum cağ kebabı, adından da anlaşıldığı gibi Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Bu kebap türü, her ne kadar Erzurum yöresine ait olsa da ülkemizde çok sevilen bir lezzet olarak meşhur olmuş bir yiyecektir. Son derece mükemmel bir tadı olan bu lez...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(100 gram) sadece 460 kaloridir. Fırın kebabı için gerekli malzemeler; 500 gram yağız kıyma1 kırmızı b...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Tirit Kebabı
Tirit Kebabı
Tirit kebabı, özellikle Konya bölgesinde sık yapılan tirit kebabı Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Farklı bir lezzet olan tirit kebabı, özellikle düğün ve mevlit yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Aynı zaman da tirit kebabını da...
Yufka Kebabı
Yufka Kebabı
Yufka kebabı, bu kebap tarifi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Az zamanda hazırlanabilmesi ve gerek duyulduğunda esas yeme olarak da kullanılabilmesi tarifin artı özelliklerinden bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; Kesilen yufkaları ...
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan kebabı bile farklı lezzetlere sahiptir. Halk arasında biryan, püryan olarak, Arapçada perive o...
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Kıyma Kebabı
Kıyma Kebabı
Kıyma kebabı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Evlerinde mangal bulunan ve mangal yapmakta zevk alan herksesin gönül rahatlığı ile yapabileceği bir lezettir. Her damak tadina hitap eden bir kebab çeşitlerinden sadece biridir. Mutlaka de...
Erzurum Cağ Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Erzurum cağ kebabı, adından da anlaşıldığı gibi Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Bu kebap türü, her ne kadar Erzurum yöresine ait olsa da ülkemizde çok sevilen bir lezzet olarak meşhur olmuş bir yiyecektir. Son derece mükemmel bir tadı olan bu lez...
Abant Kebabı
Abant Kebabı
Abant kebabı, adından da belli olduğu üzere abant ilçemizin meşhur yemeği olan abant kebabı lezzeti ve sunumuyla harikalar yaratan ve akılda izler bırakan bir yemektir. Tabi ki bu yemeği sadece abant ta değil güzel ülkemizin her yöresinde yiye...
Ezmeli Kebap
Ezmeli Kebap
Ezmeli Kebap, Zaman sıkıntısı çeken kişiler için hem çok kolay hemde az zaman da yapılabilecek olan ezmeli islim kebabı birçok kişi tarafından da tercih edilmektedir. Lezzetli oluşu ve kolay yapımıyla çok sık tercih edilen islim kebabının yapı...
Sultan Kebabı Tarifi
Sultan Kebabı Tarifi
Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır. Siz de e...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu...
Kağıt Kebabı
Kağıt Kebabı
Kağıt kebabı, önceki zamanlarda olduğu gibi günümüzde de birçok insanın damak tadına hitap eden mükemmel bir etli yemek türüdür. Farklı yörelere göre genellikle değişik şekillerde yapılan ve farklı malzemeler kullanılan kağıt kebabı genel olar...
Kafkas Kebabı
Kafkas Kebabı
Kafkas Kebabı, Kafkas yöresine ait kebap tariflerinden biridir. Lezzet açısından mükemmel bir tadı olan Kafkas kebabını özel konuklarınız için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Diğer kebap çeşitleri gibi pilav eşliğinde değil de ince ...
Manisa Kebabı
Manisa Kebabı
Manisa kebabı Manisa yöresinin en meşhur kebabıdır. Evinizde kolayca yapacağınız bir yemektir. Bu Manisa kebabı ile misafirlerinizi çok güzel bir şekilde ağırlıya bilirsiniz. Manisa kebabı çok lezzetli sağlıklı, vitaminli ve mineral kay...
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı, yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan patlıcanlı kürdan kebabını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Davet sofralarının baş köşesinde yerini alan bu enfes ...
Çöp Şiş Kebap
Çöp Şiş Kebap
Çöp şiş kebap; Bugün başta Adana, Mersin, Osmaniye,Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya illerimizde hızlı bir şekilde tüketilip adını duyurmuş olsa da hemen hemen Türkiye'nin dört bir yanında bilinip tüketilmektedir. protein değeri oldukça yüksek...
Hatay Tepsi Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı: Hatay tepsi kebabı adından da anlaşıldığı gibi Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay’ın bu tepsi kebabının yapımı çok basit olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Bu sebeple de Hatay’ın en fazl...
Çömlek Kebabı
Çömlek Kebabı
Çömlek kebabı, evde hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay yapılan bir yemektir. Kebabı hazırlayacağınız çömlek yıllanmış olursa daha iyi olur. Eskimiş bir çömleğin vereceği lezzet daha mükemmel olur. Yeni bir çömleğiniz varsa, bunun i...
Tepsi Kebabı Antakya
Tepsi Kebabı Antakya
Tepsi kebabı Antakya, bu yörenin kendine kendine has lezzetli bir kebap tarifidir. Hem hazırlanması kolay, hem de doyurucu olan kebabı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu kebap tarifi aynı zamanda sini kebabı olarak anılır. Kebabın tüm...
Çöp Kebabı
Çöp Kebabı
Çöp kebabı; Dünyada kebabı ile meşhur olan bir ülkeyiz ve Türkiye' de her yöreye ait kebap çeşidi vardı ve bu kebap çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Evde rahatlikla yapabileceğiniz kebab çesitlerimizden çöp kebabin tarifini sizlerle paylaş...
Domatesli Kebap
Domatesli Kebap
Domatesli kebap, domates her yemeğin yanına çok yakışmaktadır. Kebapların ya da et yemeklerinin yanına közlenerek verildiği zaman çok güzel bir çeşit olduğu gibi, urfa bölgesinde domatesli kebap çok fazla insan tarafından yenilmeye başlayınca ...
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı hem çok lezzetli hem de yapılışı daha pratiktir. Patates kebabının tarifi şu şekildedir; ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun,kuzu,çebiç,yetiştir...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştiril...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kolay olan bu kebabın kalorisi ise sadece 342 kaloridir. Soğan kebabı için gerekli ...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yanına bir çoban salata ve bir pirinç pilavı ile çok daha lezzetli olacaktır. <...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve lezzetli oluşu özellikle et sevenlerin tercih etmelerine neden olmuştur. Türk mutfağın ...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı h...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018