Etli İslim Kebabı Etli İslim Kebabı, kebap çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Yapılışı oldukça kolay olan bu yemek, her yaş grubunun beğenisini kazanmış ve lezzetiyle dillerden düşmeyen bir tariftir. İşte Etli İslim Kebabı tarifi: Etli İslim Kebabı Malzemeleri
Etli İslim Kebabı Sosu İçin
Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır? Öncelikle eti küp küp doğrayın. Daha sonra bir tencereye doğradığınız etleri, yemeklik doğradığınız soğanları ve domatesleri ekleyin. Malzemelerin tencerenin dibine yapışmaması için sık sık karıştırın. Belli bir süre sonra malzemeler suyunu salacaktır. Eti yumuşayana kadar pişirin. Et pişmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Bir süre daha pişirdikten sonra suyunu süzün ve bir kaba alın. Bu suyu daha sonra sos için kullanacaksınız. İç harcı hazırladıktan sonra patlıcanları uzunlamasına bir cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletin. Böylece patlıcanların acısı varsa gidecektir. Bir süre beklettikten sonra patlıcanları sudan çıkarın ve kurutun. Kuruttuktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinin ikisini çapraz olacak şekilde tabağa yerleştirin. Daha sonra patlıcanların ortasına hazırladığınız eti yerleştirin ve patlıcanların uç kısımlarını etin üzerine kapatın. Kapattıktan sonra açılmaması için patlıcanların üzerine birer kürdan batırın. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine dizin. Daha sonra en üstüne domates ve biber dilimleri koyabilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra sosunu hazırlayın. Sosu için ayırdığınız etin suyuna domatesleri rendeleyip tuz ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu eşit olacak şekilde patlıcanların üzerinden gezdirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |