Yörük Kebabı Antalya bölgesine özgü olan Yörük Kebabı, hem görüntüsü hem de lezzetiyle eşsiz bir yemek olarak bilinir. İçerdiği çeşitli sebzeler sayesinde tadı benzersizdir. Özellikle yaz aylarında kolayca bulunabilen sebzelerle hazırlanması nedeniyle bu mevsimde pişirilmesi oldukça uygundur. Bu yemek adeta bir vitamin deposudur ve misafirlere sunulacak bir lezzet şölenidir. Çocukların gelişimine katkıda bulunması açısından da oldukça faydalıdır. Her damak tadına hitap eden bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Yörük Kebabı Malzemeleri (4 Kişilik)
Yörük Kebabı Nasıl Yapılır? İlk olarak, kuşbaşı eti orta boy bir tencerede zeytinyağı ve doğranmış sivri biberlerle birlikte soteliyoruz. Etin suyu çekilince üzerine biber salçasını ilave edip iyice kavuruyoruz. Önceden kabuklarını soyduğumuz ve küp küp doğradığımız domates ve mantarları tencereye ekliyoruz. Kavurma işlemi devam ederken bezelye ve yine soyup küp küp doğradığımız kabağı ekliyoruz. En üste de tuzu serpip kapağı kapatıyoruz. Orta ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Başka bir tencereye bir miktar su ekleyip üzerine zeytinyağı ve tuz koyarak karıştırıyoruz. İçine erişteleri ekleyip haşlıyoruz. Fazla su koymazsak vitamin kaybı yaşamayız. Haşlanan erişteleri süzüp bir borcama alıyoruz ve her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz. Diğer tarafta hazırlanan sebzeli karışımı eriştelerin üzerine yine eşit şekilde dağıtıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip yayıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Üzerindeki kaşar peynir kızardığında fırından alıp sıcak servis edebiliriz. Afiyet Olsun. |