Aynalı Kebap: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Alternatif Ülkemizde kırmızı etle yapılan kebaplar oldukça popülerdir. Ancak, kırmızı et yerine beyaz et kullanarak hazırlanan Aynalı Kebap, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunar. Bu makalede, Aynalı Kebap'ın malzemelerinden yapılışına kadar tüm detayları bulabilirsiniz. Aynalı Kebap Malzemeleri
Aynalı Kebap Nasıl Yapılır? 1. Tavuk Etlerinin Hazırlanması Orta büyüklükte bir tencereye 3 su bardağı su koyup kaynatın. Üzerine tavuk etlerini ekleyin ve bir iki taşım kaynatın. Üstte biriken köpükleri kaşık yardımıyla alın. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra suyunu süzün ve bol su ile etleri yıkayıp, suyunu süzmesi için bir kevgirin üzerine çıkarın. 2. Soğan ve Biberlerin Kavrulması Teflon bir tencereye sıvı yağ ve margarini ekleyin. Yağ kızınca yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve sivri biberleri ekleyin. 1 çorba kaşığı un ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları doğrayıp ekleyin. 3. Tavuk Etlerinin Eklenmesi Doğranmış tavuk etlerini tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra domateslerin kabuğunu soyun, küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Domates salçasını ve tuzunu ekleyip kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte bir miktar daha kavurun. 4. Patateslerin Hazırlanması Patatesleri soyup dilimleyin ve bol yağda kızartın. 5. Sarımsaklı Yoğurt Hazırlanması Karıştırma kabına yoğurdu alın. 2 diş sarımsağı ezerek yoğurda ilave edin ve karıştırın. Tuzu eksikse bir miktar daha tuz ekleyin. Yoğurdunuz çok koyu kıvamlı ise bir miktar su ekleyerek mayonez kıvamından biraz daha cıvık bir yoğurt elde edin. 6. Servis Servis tabağına önce kızarmış patatesleri koyun, üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve en üst kısmına kebabı yerleştirin. İnce doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis edin. Sonuç Bu tarif, kırmızı et yerine beyaz et kullanarak hazırlanan lezzetli ve sağlıklı bir alternatiftir. Sevdiklerinize hem sağlıklı hem de çok severek tüketecekleri bir yemek hazırlamak isterseniz, Aynalı Kebap tarifini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun. |