Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı, Tokat şehrine özgü, bol sebzeli ve lezzetli bir kebap türüdür. Özel kebap ocaklarında yapılması nedeniyle tadı hiçbir kebap türüne benzemez. Özellikle süt kuzusuyla yapılan Tokat kebabı, sonbahar döneminde tüketilir. Bu nedenle, tam kıvamında yemek isterseniz sonbahar döneminde süt kuzusuyla denemenizi öneririm. Bu lezzeti, tuğladan örülmüş ocakta pişmiş haliyle yemek elbette daha lezzetli olacaktır. Ancak, evde mangal üzerinde dizerek ya da fırında da bu harika ziyafeti sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Tokat Kebabı Malzemeleri (6 Kişilik)

  • 1 kg kuzu eti
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 10 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 2 adet tırnaklı pide
  • Tuz
  • Karabiber

Tokat Kebabı Nasıl Yapılır?

Sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Şişe önce kuyruk yağından bir parça yerleştirin. Ardından sırasıyla domatesleri şişe saplayın. Aynı işlemi biberler için de yapın. 2 baş sarımsağı da ayıklamadan ve temizlemeden bu şekilde şişe takın. Kuzu etinin üzerine bir miktar sıvı yağ, tuz ve karabiber ilave edin. İyice karıştırın. Şişin en başına kuyruk yağını taktıkten sonra sırasıyla patlıcan, kuzu eti ve patatesi dizin. Bu işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Hazırlanan şişleri önceden ısıtılan ızgaraya koyun.

Pişen kebabı tırnaklı pidenin üzerine alın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra bıçak yardımıyla ezin. Sarımsakları soyduktan sonra ince ince doğrayın. Patlıcanlı ve kuzu etli şişleri de en üste dairesel şekilde dizin.

Afiyet Olsun.

Ek Bilgiler

Tokat Kebabı, geleneksel olarak Tokat ilinin ünlü bağ evlerinde düzenlenen bağbozumu şenliklerinde ve diğer özel günlerde yapılır. Kebap, Tokat mutfağının en önemli yemeklerinden biridir ve şehrin gastronomi turizmine büyük katkı sağlar. Tokat Kebabı'nın en önemli özelliklerinden biri, kullanılan sebzelerin ve etin tamamen doğal ve yerel ürünler olmasıdır. Bu da kebabın lezzetini ve besin değerini artırır.

Tokat Kebabı Yorumları

soru

Can Can

23 Mayıs 2024 Perşembe

Tokat Kebabı körpe (sütten kesilmemiş) kuzu etinden yapılır. Dana etinden yapılmaz. Dana eti ile yapmaya kalkarsanız ya kuru ya da çiğnemesi zor bir yemek yapmış olursunuz. Patlıcanın buğusu dana etini pişiremez. Hatta koyun eti ile bile Tokat kebabı yapılmaz. Tokatta veya ilçelerinde dana eti ile kebap yapıp servis edecek kişi, müşterinin o anki ruh haline göre ya dayak yer ya da alay konusu olur.

Cevap yaz
cevap

Bahattin

23 Mayıs 2024 Perşembe

Tebrik ederim kardesim aynen dedigin gibi dana etinden tokat kebabı olmaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri