Dürüm kebap, evde yapmayı en sevdiğim yemeklerden biridir ve özellikle acılı, bol soğanlı salatalı Adana kebap dürüm benim favorimdir. Evde Adana kebap yapılıp yapılmayacağını merak edenler olabilir. Eğer ailede kebap ustası biri varsa ve ondan bir şeyler öğrenmişseniz, evet, evde de mükemmel Adana kebap yapabilirsiniz. Tabakta servis edilen Adana kebap ne kadar lezzetli olursa olsun, dürümün yeri ayrıdır ve ayrıca daha doyurucu olur. Bu tür kebaplarda en önemli unsur kullanılan ettir ve içine kuyruk yağı eklemeden o lezzeti yakalamak mümkün değildir. Ben ayrıca fazla baharat kullanmaktan yana değilim çünkü etin doğal lezzetini değiştirebiliyor. Bu nedenle sadece az miktarda acı biber salçası, biraz pul biber ve tuz ekleyerek kıymayı yoğuruyorum. Bu şekilde etin lezzetini daha fazla alabiliyorsunuz. Hazırladığınız kıymayı isterseniz pratik olması için tost makinesinde, isterseniz teflon bir tavada çok az yağ koyarak ya da mangalda ızgaraya koyarak pişirebilirsiniz. Dürüm Kebap İçin Gereken Malzemeler
Soğan Salatası İçin
Kebabı dürüm haline getirmek için pide ekmek veya lavaş ekmek kullanabilirsiniz. Dürüm Kebap Nasıl Yapılır? Öncelikle kıyma, kuyruk yağı, pul biber, biber salçası ve tuz karıştırılıp iyice yoğurulur. Yoğrulan kıyma buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. Kıymayı dinlendirirken, soğan salatasını hazırlayabiliriz. Soyduğumuz ve yıkadığımız soğanları ortadan kesip ince ince halka şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız soğanların üzerine sumak ekleyerek elimizle ovuyoruz. Ardından yıkayıp doğradığımız maydanoz, nane ve küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz. Yağını, tuzunu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıyoruz ve salatamız hazır. Şimdi buzdolabından aldığımız kıymayı köfte şeklinde hazırlayıp tost makinesine dizerek pişiriyoruz. Kıyma pişerken bıraktığı yağ ile pide veya lavaş ekmekleri yağlıyoruz. Ardından pişen etleri pide ekmeklere koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız soğan salatasından bolca koyarak dürüm haline getiriyor ve sarıyoruz. İsterseniz biber ve domatesi de tost makinesinde pişirip dürüm kebabın yanına ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Işıker
12 Temmuz 2024 CumaAcaba evde Adana kebap yaparken kuyruk yağı kullanmak zorunlu mu, yoksa yerine başka bir şey kullanabilir miyiz? Ayrıca, soğan salatasında sumak yerine başka bir baharat kullanabilir miyiz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Işıker,
Evde Adana kebap yaparken kuyruk yağı kullanmak zorunlu değil, ancak orijinal lezzeti yakalamak için tavsiye edilir. Kuyruk yağı yerine dana yağı veya tereyağı gibi alternatifler kullanabilirsin. Ancak, bu değişiklikler kebabın lezzetinde farklılıklar yaratabilir.
Soğan salatasına gelince, sumak yerine nar ekşisi veya limon suyu kullanabilirsin. Bu alternatifler de salataya ekşi bir tat verir ve lezzetini korur.
Afiyet olsun!