Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap

Karışık kebap, özellikle Adana, Urfa ve Antep civarlarında oldukça yaygın olarak yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen bir kebap türüdür. Mangalda, özellikle meşe odunu kullanılarak pişirilen kuzu ve dana etleri ile yapılan bu yemek, mangalda pişirilen et yemeklerine verilen genel bir isimdir. Kebap denilince genellikle akla kuzu eti gelir; ancak karışık kebap, kuzu eti, dana eti ve hatta tavuk eti ile de yapılabilen bir et çeşididir. Karışık kebap, özellikle her yaş grubundan insanın severek tercih ettiği ve mangalın vermiş olduğu o muhteşem lezzetiyle tüketilen yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alır.

Karışık Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeler (5 Kişilik)

  • 500 gram yağsız dana eti
  • 250 gram kuzu eti
  • 150 gram kuyruk yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Karışık Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle karışık kebap yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarından bahsetmek istiyorum. Karışık kebap için alınan dana ve kuzu etlerini kesinlikle kıyma makinesinde çekmemek veya robot kullanmamak gerekmektedir. Bunun sebebi, etin tadının ve özellikle et dokusunun bozulmamasıdır. Ayrıca, karışık kebapta en önemli unsurlardan biri, kullanılacak etlerin kendine has doğal ortamda yetişen erkek kuzulardan olmasıdır. Bu, kebap yapımı için oldukça önemlidir. Ayrıca, hazırlamış olduğunuz şişlere takacağınız kebabı takmadan önce elinizi bir miktar yağ ile yağlamanız iyi olacaktır.

Peki, karışık kebap nasıl yapılır? Öncelikle hazırlamış olduğunuz dana eti ve kuzu etini ayrı ayrı bir tahta üzerinde satırla veya büyük bir bıçak kullanarak kıyma haline getirin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu etleri büyükçe bir tepsi içerisine koyun. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave ederek karışımı güzelce karıştırın. Kimyonu isteğe bağlı olarak koyabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışık kebap etlerini küçük parçalar şeklinde alarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Tepsi içerisindeki etler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Sonra kebap etlerini bir kenarda bekletin ve patlıcanları soyarak parmak kalınlığında halka şeklinde kesin. Hazırlamış olduğunuz patlıcanları da bir kenara bırakın. Şimdi karışık kebap şişlerini alarak bir parça et ve bir parça patlıcan olarak sık şekilde malzemeler bitene kadar şişlere takın. Son olarak, hazırlamış olduğunuz karışık kebap şişlerini önceden yakılan ve iyice kor haline gelmiş mangalın üzerine sırayla koyun. Karışık kebabın pişeceği mangalda kesinlikle alev olmamalı, durgun ve korlu olmalıdır. Sürekli çevirerek karışık kebapların kendi yağında pişmesini sağlayın. Kebaplar piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri