Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan kebabı, Urfa yöremizde oldukça fazla tüketilen kebap türlerinden biridir. Ancak ülkemizde çoğu yörede farklı şekillerde de yapılır. Bunun ustaları kebabı tam kıvamında ve lezzetinde hazırlar. Kebabın en önemli özelliği köftelerle birlikte yuvarlak dilimlenmiş patlıcanların uyum içinde sırayla çubuklara dizilmesiyle yapılır. Evinizde bu şekilde hazırlama olanağınız olmazsa, bunu fırında yapabilirsiniz. Aynı malzemelerle nefis bir patlıcan kebabı yapabilirsiniz. İşin doğrusu patlıcan kebaplara yakışan bir besindir. Çoğu kebap tarifinde gerek közlenerek gerekse mangalda pişirilerek, fırınlanarak patlıcan kullanılır. Kebapta kullandığınız etle, kıymayla birlikte mükemmel uyum sağlar. Bu lezzetli patlıcan kebabını evde yapmayı deneyelim. Hepinize kolay gelsin.

Patlıcan kebabı için gerekli malzemeler
  • 4 adet orta boyda kemer patlıcan
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
Sos malzemeleri
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterince tuz
Üzerine kullanmak için
  • 6-7 diş sarımsak
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
Patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyarak yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlak şekilde dilimleyin. Derin bir kâsenin içine tuzlu su hazırlayarak, patlıcanları içine yarım saat kadar bekletin. Bu esnada sizlerde kebabın köftelerini hazırlayabilirsiniz.

Yoğurma kabında kıymayı, baharatları ve tuzu köfte hamuru şeklinde yoğurun. Köfteyi patlıcanlar gibi yuvarlak şekilde hazırlayın. Yine köfteleri de buzdolabında patlıcanlar olana kadar bekletin. Daha sonra patlıcanları suyun içinden alarak süzün. Fırın tepsisinin içine bir adet patlıcan, 1 adet köfte olmak üzere dizin. Bunları dikine şekilde yerleştirin. Hepsini alabilecek boyda tepsi kullanırsanız, daha görsel bir kebap hazırlarsınız.

Şimdi zeytinyağını kızdırarak domates salçasını kokusu çıkana kadar kavurun. İçine 2 su bardağı suyu koyarak, tuzunu da atın. Sos kaynayınca, bunu patlıcanların üzerine dökün. Su yeterli gelmezse biraz daha ilave edebilirsiniz. Tepsinin üzerine arpacık soğanları, uzun dilimlediğiniz sarımsakları, dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri sıralayın. En son olarak tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Bunu önceden 200 derecede ısıttığınız fırına sürün. Yaklaşık yarım saat sonra patlıcan kebabının pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer köfteler ve patlıcanlar iyice yumuşadıysa, folyoyu çıkararak patlıcan kebabının üzerinin kızarması için bir 10 dakika daha fırında bekletin. Daha sonra servis tabağına aldığınız patlıcan kebabını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri