Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap, kuzu etinin enfes lezzetinin şiş sunumuyla pişirilmesinden elde edilen bir kebap çeşitlerindendir. Muhteşem tadıyla vazgeçilmez yemek türlerinden olan kuzu şiş kebap mangalda veya odun ateşinde pişirilerek iştahları kabartmaktadır. İçerisindeki yoğun vitamin değeriyle vücut gelişimine önemli derecede fayda sağlamaktadır. Nefis tadının yanı sıra harika kokusuyla her yaştan insanı cezbeden kuzu şiş kebap doyurucu etkiye sahip özelliğiyle sofraları baştan sona zenginleştirmektedir. Güzel bir havaya sahip yaz mevsiminde doğayla iç içe olmayı düşünenler için kuzu şiş kebap keyifle yenilecek besinler arasındadır. Kaliteli bir yaşam için kuzu etinin insan hayatında düzenli olarak yer alması oldukça yarar sağlayacaktır. Bunun için önemli husus kuzu şiş kebap pişirme tekniğinin doğru şekilde yapılmasıdır. Bu enfes kebap türünün vitaminleri kaybedilmeden pişirilmesi tadına doyum olmaz bir ana yemek olarak tek başına yeterli bir besin maddesi olma yönünde imkân sağlayacaktır. Kuzu şiş kebap eti yumuşak, sinirsiz, damarsız ve taze olmalıdır. Ayrıca kebap sosunun birkaç saat önceden yapılıp dinlendirilmesi eşsiz bir tat oluşumuna ortam hazırlayacaktır. Bu aşamada kullanılan bıçağın keskin olması etin şişlere geçirilme esnasında belli bir düzenin elde edilmesini sağlar.

Kuzu şiş kebap için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 5 adet arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuzu şiş kebap nasıl yapılır?

Kuzu eti tahta veya uygun bir nokta üzerine alınarak orta büyüklükte küp şeklinde doğranır. Hazırlanan et derin bir kap içerisine alınarak kimyon, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Etin sosunu derine işlemesi için yaklaşık 40 dakikalık bir süre bekletilir. Diğer yandan yeşil biberler, domatesler saplarından ayıklanıp yıkandıktan sonra dört parçaya ayrılacak şekilde doğranır. Daha sonra dinlenen kuzu etleri sırasıyla şişe dizilerek mangalda köz ateşinde pişirilir. Arpacık soğanı, domates ve biberler de pişirilmek için şiş üzerine geçirilir. Pişirilmiş olan kuzu şiş kebap servis tabağı içerisinde lavaş ekmek üzerine alınarak pişen domates, biber ve arpacık soğanı ile süslenerek sıcak bir sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Kuzu Şiş Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri