Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tariftir. Zamanı olmayan ve çalışan bayanlar hazır köfte kullanarak da kısa süre de yapabilir. Tabi esas olan kendi yapmanızdır.
Çok lezzetli hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Pilav eşliğinde çok lezzetli olur genellikle pirinç pilavı eşliğinde sunulur.

Kürdan kebabı yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir kilo patlıcan
  • Üç dört adet sivri biber
  • İki üç adet domates
Köftesi için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet yumurta
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • Dört yemek kaşığı galeta unu ya da ufalanmış ek ek içi
  • İki diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Damak tadına göre tuz
Kürdan kebabı sosu için gerekli olan malzemeler
  • Dört adet domates
  • İki üç yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım bardak et suyu ya da normal su
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Kürdan kebabı yapılışı, kebabın yapımı için ilk olarak patlıcanları ince ince yaprak halinde kesin ve on beş dakika kadar tuzlu suda bekleyin ardından tencereye bolca sıvı yağ koyup ocağa alın ve altını açın yağ kızarınca patlıcanları içerisine elın ve kızgın yağ da patlıcanları kızartın.
Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Patlıcan kızartma işlemi bitince köfte için hazırlıklara başlayın. Yarım kilo kıymayı derin bir kaba alın üzerine bir yumurta dört yemek kaşığı galeta unu bir adet küçük doğranmış soğan iki diş ezilmiş sarımsak kimyon karabiber tuz yarım demet ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve iyice yoğurun. Tüm malzeme iyice yoğrulunca yuvarlak köfteler hazırlayın ve bir kaba alıp yarım saat kadar derin dondurucuda bekletin ardından köfteleri çıkarıp ister fırında pişirin ister ızgarada isterseniz de teflon tavada. Köfteler pişince iki adet kızartılmış patlıcan artı şekli oluşacak biçimde üst üste konulur ve orta kısma bir adet köfte konularak patlıcanlar birleştirilir. Domates ve biberler yıkanır ve dilimlenir patlıcan ile sarılmış olan köftenin üzerine bir dilim biber bir dilim domates konulur ve kürdan batırılır fırın tepsisine dizilir. Tüm köfteler aynı şekilde yapılınca sosu için domates kabukları soyulur ve blenderden geçirilir tuz su zeytin yağı konulur ve iyice çırpılarak fırın tepsisine eklenir ve fırın tepsisi önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırına alınır. Yaklaşık yirmi yirmi beş dakika pişirilir ve ardından servis edilir.

Kürdan Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kürdan Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencere de güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkanlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesi...
Kebap Çeşitleri
Kebap çeşitleri, ana yemek olarak tercih edilen kebaplar, birçok kişi tarafından sevilmektedir. kebap çoğunlukla dışarı da tüketilen bir yemek olsa da evde de kolaylıkla yapılabilir. Doğu bölgesinde ev yemeği olarak da yapılan kebap çeşitleri acıl...
Erzurum Cağ Kebabı
Erzurum cağ kebabı, adından da anlaşıldığı gibi Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Bu kebap türü, her ne kadar Erzurum yöresine ait olsa da ülkemizde çok sevilen bir lezzet olarak meşhur olmuş bir yiyecektir. Son derece mükemmel bir tadı olan bu lez...
Kebap Türleri
Kebap türleri; açısından en fazla çeşite sahip olan ülke Türkiye'dir. Ülkemizde kırmızı et ve bu et çeşiti ile yapılan birbirinden zengin yemek türü bulunmaktadır. Hatta her yörenin mutlaka bir çeşit kebabı bulunmaktadır. Aslında kebaplarda kullanıla...
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mükemmel lezzet, kısa zamanda tüm ülkede yapılmaya başlanmış ve insanlar tarafından benimsenmiş...
Pöç Kebabı
Pöç Kebabı, Yemek şehrin kültürünün yansıması anlamında çok büyük rol alır. Yeni lezzetler keşfetmek isteyenler buyurun Pöç Kebabına. Kayseri şehrine ait bu yemek dananın (hayvanın ) sırt kısmının sonunda kuyruk sokumunda bulunan kısmından yapılır. D...
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan kebabı bile farklı lezzetlere sahiptir. Halk arasında biryan, püryan olarak, Arapçada perive o...
Kebap Kaç Kalori
Kebap kaç kalori? Adana kebap kaç kalori sorusunun cevabı hem rejim yapanlar hem de Adana kebabı sevenlerin cevabını merakla bilmek istedikleri sorulardandır. Adana iline ilişkin meydana gelen bu yöresel lezzet sevilen besinler aralarında önce sırala...
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Fırında Orman Kebabı
Fırında orman kebabı, orman kebabı, birçok sebzenin bir araya getirilerek hazırlandığı mükemmel bir ana yemektir. İçeriğinde tercihe göre birçok sebzeye yer verilebilir. Yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde sofranın baş atacı olacak orman keb...

Şaşlık Kebabı

Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar f...

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu...

Filiz Kebabı

Filiz Kebabı Filiz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz....

Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Patlıcanlı Kürdan Kebabı, yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan patlıcanlı kürdan kebabını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Davet sofralarının baş köşesinde yerini alan bu enfes ...

Kıyma Kebabı

Kıyma kebabı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Evlerinde mangal bulunan ve mangal yapmakta zevk alan herksesin gönül rahatlığı ile yapabileceği bir lezettir. Her damak tadina hitap eden bir kebab çeşitlerinden sade...

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştiril...

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir....

Tandır Kebabı

Tandır kebabı, Gerek yapılışında kullanılan malzemeler ile gerekse yapılması için gerekli olan araç-gereçler nedeni ile birçok insanın yapamadığı bir yemektir. Aslında sizlerde bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapabilirsiniz. Tabi ki bu lezzeti...

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi biraz uzun oluyor. Lezzetli bir kuyu kebabı yapmak için kuyunun özelliği de çok önemlid...

Çömlek Kebabı

Çömlek kebabı, evde hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay yapılan bir yemektir. Kebabı hazırlayacağınız çömlek yıllanmış olursa daha iyi olur. Eskimiş bir çömleğin vereceği lezzet daha mükemmel olur. Yeni bir çömleğiniz varsa, bunun i...

Evde Adana Kebap

Evde Adana KebapAdana kebap, adından da anlaşılacağı gibi Adana iline ait olan bir kebap çeşididir. Oldukça ünlü bir yemektir ve her bölgemizde hatta yurt dışında bile sevilerek yapılır ve afiyetle yenir. Adan...

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta bir k...

Tirit Kebabı

Tirit kebabı, özellikle Konya bölgesinde sık yapılan tirit kebabı Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Farklı bir lezzet olan tirit kebabı, özellikle düğün ve mevlit yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Aynı zaman da tirit k...

İncik Kebabı

İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral v...

Macar Kebabı

Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da ...

Adana Kebap Kalori

Adana Kebap Kalori, Adanalı kebap deyince oracıkta durur hele o mis gibi kokusu yok mu ? Bu muhteşem lezzet ile buluşmak için, karnınızın aç yada tok olması çok fazla önemli değildir. Adanalıya göre kebap candır.Adananın bu yöresel ...

Yufka Kebabı

Yufka kebabı, bu kebap tarifi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Az zamanda hazırlanabilmesi ve gerek duyulduğunda esas yeme olarak da kullanılabilmesi tarifin artı özelliklerinden bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; Kesile...

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun,kuzu,çebiç,yetiştir...

Tava Kebabı

Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de ...

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketil...

 

İskender Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kebap Çeşitleri
Erzurum Cağ Kebabı
Kebap Türleri
Urfa Kebap
Pöç Kebabı
Büryan Kebabı
Kebap Kaç Kalori
Adana Şiş Kebap
Beykoz Kebabı
Fırında Orman Kebabı
Şaşlık Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Filiz Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Kıyma Kebabı
Zırh Kebabı
Fırında Çöp Şiş Kebap
Tandır Kebabı
Kuyu Kebabı
Çömlek Kebabı
Evde Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Tirit Kebabı
İncik Kebabı
Macar Kebabı
Adana Kebap Kalori
Yufka Kebabı
Kuzu Kebabı
Popüler İçerik
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyur...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırı...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı Filiz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden b...
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı, yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan patlıcanlı kürdan kebabını sizlerde kolaylıkla hazırlay...
Kıyma Kebabı
Kıyma kebabı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Evlerinde mangal bulunan ve mangal yapmakta zevk alan herksesin gönül rahatlığı ile yapab...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
İskender Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kebap Çeşitleri
Erzurum Cağ Kebabı
Kebap Türleri
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018