Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tariftir. Zamanı olmayan ve çalışan bayanlar hazır köfte kullanarak da kısa süre de yapabilir. Tabi esas olan kendi yapmanızdır. Çok lezzetli hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Pilav eşliğinde çok lezzetli olur genellikle pirinç pilavı eşliğinde sunulur.

Kürdan kebabı yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir kilo patlıcan
  • Üç dört adet sivri biber
  • İki üç adet domates
Köftesi için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet yumurta
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • Dört yemek kaşığı galeta unu ya da ufalanmış ek ek içi
  • İki diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Damak tadına göre tuz
Kürdan kebabı sosu için gerekli olan malzemeler
  • Dört adet domates
  • İki üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bardak et suyu ya da normal su
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Kürdan kebabı nasıl yapılır?

Kebabın yapımı için ilk olarak patlıcanları ince ince yaprak halinde kesin ve on beş dakika kadar tuzlu suda bekleyin ardından tencereye bolca sıvı yağ koyup ocağa alın ve altını açın yağ kızarınca patlıcanları içerisine elın ve kızgın yağ da patlıcanları kızartın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Patlıcan kızartma işlemi bitince köfte için hazırlıklara başlayın. Yarım kilo kıymayı derin bir kaba alın üzerine bir yumurta dört yemek kaşığı galeta unu bir adet küçük doğranmış soğan iki diş ezilmiş sarımsak kimyon karabiber tuz yarım demet ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve iyice yoğurun. Tüm malzeme iyice yoğrulunca yuvarlak köfteler hazırlayın ve bir kaba alıp yarım saat kadar derin dondurucuda bekletin ardından köfteleri çıkarıp ister fırında pişirin ister ızgarada isterseniz de teflon tavada. Köfteler pişince iki adet kızartılmış patlıcan artı şekli oluşacak biçimde üst üste konulur ve orta kısma bir adet köfte konularak patlıcanlar birleştirilir. Domates ve biberler yıkanır ve dilimlenir patlıcan ile sarılmış olan köftenin üzerine bir dilim biber bir dilim domates konulur ve kürdan batırılır fırın tepsisine dizilir. Tüm köfteler aynı şekilde yapılınca sosu için domates kabukları soyulur ve blenderden geçirilir tuz su zeytinyağı konulur ve iyice çırpılarak fırın tepsisine eklenir ve fırın tepsisi önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırına alınır. Yaklaşık yirmi yirmi beş dakika pişirilir ve ardından servis edilir.

Kürdan Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?