Adana kebap kaç kalori sorusu, hem diyet yapanlar hem de Adana kebabı sevenler tarafından sıkça merak edilen bir konudur. Adana iline özgü bu yöresel lezzet, sevilen besinler arasında üst sıralarda yer almaktadır. Adana kebabı, içeriğinde yer alan et sayesinde tam bir protein kaynağıdır. Ayrıca kırmızı et, birçok vitaminin yanı sıra fosfat ve demir içermektedir. Karbonhidratın neredeyse yok denecek kadar az olması, bu lezzetin tercih edilme sebeplerinden biridir. Adana kebabının yapımında kuyruk yağı kullanımı nedeniyle kolesterol değeri yüksek bir besin kaynağıdır. Adana kebap, pide ile servis edildiğinde klasik porsiyonunun kalori değeri yaklaşık 900 kaloridir. Pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabının sadece etten oluşan porsiyonu ise yaklaşık 250 kalori içermektedir. Klasik bir Adana kebap porsiyonunda genellikle 2 parça et bulunur ve pidesiz olarak servis edilen Adana kebabının sadece etten alınan kalori miktarının 500'ü geçtiği görülmektedir. Kırmızı et, yüksek oranda protein, B2, B6 ve B12 vitaminleri, demir, fosfor ve potasyum içermektedir. Ancak, kolesterol ve doymuş yağ içeriği yüksek olduğu için yağlı kırmızı et tüketiminden kaçınılmalıdır. Adana kebabı, Türkiye'nin her yerinde tüketilen ve çok lezzetli bir dürüm çeşididir. Elbette, sadece dürüm şeklinde değil porsiyon olarak da tüketilebilir. Peki, bu kadar lezzetli bir kebap kaç kalori olabilir? Dürüm olarak tüketildiğinde 200 gram civarında bir dürüm yaklaşık 325 kalori içermektedir. Kebap şeklinde ve porsiyon olarak tüketildiğinde ise 120 gram, yani yaklaşık 3 köfte büyüklüğündeki miktar 252 kalori değerine eşittir. Pide tüketiminde dikkat edilirse ek olarak az kalori alımı sağlanabilir. Adana Kilo Yapar mı? Kilo yapıcı özelliği olan bir besin olmakla birlikte, kilo kontrolü sağlamak sizin elinizde olabilir. Örneğin, yağsız ekmek ve yağsız et tüketimi tercih edilebilir. Ancak, doymuş yağ içeriği zengin olan kırmızı et türleri, kilo kontrolü yapan kişiler tarafından tüketilmemelidir. 1 Dürüm Adana Karbonhidrat, Protein ve Yağ Değerleri
3 Adet Köfte Porsiyon Biçiminde Tüketilen Ekmeksiz Adana Kebap Besin Değerleri
1 Porsiyon (120 gram) İçin Besin Değerleri
Not: Kebap çeşitleri birçok yerde farklı yöntemler ve malzemelerle hazırlanabilmektedir. Bu nedenle en sağlıklı ve formunuzu koruyacak olanı seçmek önemlidir. İmkanlar dahilinde, kalitesi yüksek ve bilindik yerlerde yapılan kebaplar tercih edilmelidir. En doğrusu evde ya da piknikte yapılan olabilir. |
hido
02 Haziran 2024 Pazargerçekte kebaplar çok fazla kilo ve kalori yapıyor ben et sevmiyorum ve eti gördöğümde midem alt üst oluyur
Cevap yazAdmin
02 Haziran 2024 PazarAnladığım kadarıyla et tüketimi konusunda ciddi bir rahatsızlık yaşıyorsunuz, hido. Kebaplar gerçekten de yüksek kalorili olabilir, bu yüzden sağlıklı beslenme konusunda dikkatli olmakta fayda var. Et sevmiyorsanız, protein ihtiyacınızı karşılamak için baklagiller, tofu, tempeh gibi bitkisel protein kaynaklarını değerlendirebilirsiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için diyetinize çeşitli sebzeler ve tam tahıllar da ekleyebilirsiniz.
Cansun
02 Haziran 2024 PazarKırmızı et protein ve kalori bakımından zengindir. Kilo yapar fazla tüketimde kolestrol da yükseltir. Ama fazla tüketmemek şartıyla. Bir porsiyon kebap kilo yapmaz ama fazla yerseniz hem kalori hem kilo hem protein alırsınız ve sizi rahatsız eder. Yanında da çok fazla ekmek tüketmeyin salata yiyebilirsiniz. fazla olan herşey zararlı zaten.
Soru Sor / Yorum Yap