kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kebap Kaç Kalori

Kebap kaç kalori? Adana kebap kaç kalori sorusunun cevabı hem rejim yapanlar hem de Adana kebabı sevenlerin cevabını merakla bilmek istedikleri sorulardandır. Adana iline ilişkin meydana gelen bu yöresel lezzet sevilen besinler aralarında önce sıralarda bulunmaktadır. Adana kebabın arasında yer alan et yardımıyla tam bir protein kaynağıdır. Bununla beraber kırmızı et muhtevasında çok vitamin barındırır ayrıca muhtevasında fosfat ve demir de içermektedir. Karbonhidratın yok denecek denli az olması seçilmesini arttırmaktadır. 

Adana kebabın yapımında kuyruk yağı kullanımından ötürü kolesterol değeri fazla bir besin kaynağıdır. Adana kebap pide ile beraber servis edildiği vakit klasik porsiyonunun değeri hemen hemen 900 kaloridir. Pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın bir etten meydana gelen porsiyonu ise hemen hemen 250 kalori bulunmaktadır. Klasik bir Adana kebap porsiyonunda 2 parça et vardır, pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın yalnızca etten edinilen kalori miktarının 500' ü geçtiği görülmektedir. Kırmızı et, fazla oranda protein, B2, B6 ve B12 vitaminleri, demir, fosfor, potasyum içeren. Kolesterol ve doymuş yağ içerir bu nedenle yağlı kırmızı et tüketilmemelidir. Adana kebabı Türkiye'nin her tarafında tüketilen ve çok lezzetli bir dürüm çeşididir. Elbet yalnızca dürüm biçimde değil porsiyon olarak da da tüketilir. Peki bu denli lezzetli bir kebap kaç kalori olabilmektedir. Dürüm olarak da tüketildiğinde 200 gram civarı bir dürüm 325 kalori inşa ediyor. Kebap biçimde ve porsiyon olarak da tüketilirse 120 gramı başka bir deyişle 3 köfte büyüklüğündeki 252 kalori değerine eşittir. Pide tüketiminde ilgi edilirse ek olarak az kıymetler yapar. 

Adana kilo yapar mı?  

Kilo yapıcı özelliği yer alan bir besin olmakla beraber ek olarak üye indirmekte sizin elinizde olabilmektedir.
Kebap Kaç Kalori

Söz gelimi yağsız ekmek ve yağsız et tüketimi sıkı olabilir. Bununla beraber doymuş yağ içeriği zengin meydana gelen kırmızı et türü şüphesiz kilo denetimi mahalline getiren kişiler aracılığıyla tüketilmemelidir. 

1 Dürüm Adana karbonhidrat, protein ve yağ değerleri 
  • 200 gramı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4 
  • 200 gramı ne denli Protein içerir: 28.5 
  • 200 gramı ne denli Yağ içerir: 46.6 
  • İçeriğinde bulundan öbür kıymetler ise şu şekildedir; 
  • Karbonhidrat (g) 15.4 
  • Protein (g) 28.5 
  • Yağ (g) 46.6 
  • Kolesterol (mg) 59.6 
  • Sodyum (mg) -908.5 
  • Potasyum (mg) -534.5 
  • Kalsiyum 31.7 
  • Vitamin A 165.4 
  • Vitamin C  65.2 
  • Demir 2.6 
3 adet köfte porsiyon biçimde tüketilen ekmeksiz adana kebap besin değeri 
  • 3 köfte kadarı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4 
  • 3 köfte kadarı  ne denli Protein içerir: 28.5 
  • 3 köfte kadarı  ne denli Yağ içerir: 46.6 
1 porsiyon başka bir deyişle 120 gram için besin değerleri
  • Karbonhidrat (g) -0 
  • Protein (g) 29.8 
  • Yağ (g) 18 
  • Kolesterol (mg) 92.4 
  • Sodyum (mg) 61.2 
  • Potasyum (mg) 224.4 
  • Kalsiyum 20.4 
  • Vitamin A 2.4 
  • Vitamin C-0 
  • Demir 2.8 
Not: Kebap çeşitleri çoğu yerde çeşitli yollar ve gerekli malzemeler ile hazırlanabilmektedir, bu sebeple en sıhhatli ve formu savunacak olanı seçmek gereklidir. İmkanlar çerçevesinde kalitesi yüksek ve bilindik yerlerde yapılmalıdır. En doğrusu hanede ya da piknikte yapılanı olabilir. 

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 09:44:17

Kebap Kaç Kalori Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kebap Kaç Kalori"

hido

gerçekte kebaplar çok fazla kilo ve kalori yapıyor ben et sevmiyorum ve eti gördöğümde midem alt üst oluyur

2016-05-15

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018