kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Pöç Kebabı

Pöç Kebabı, Yemek şehrin kültürünün yansıması anlamında çok büyük rol alır. Yeni lezzetler keşfetmek isteyenler buyurun Pöç Kebabına. Kayseri şehrine ait bu yemek dananın (hayvanın ) sırt kısmının sonunda kuyruk sokumunda bulunan kısmından yapılır. Daha çok kuru fasulye, nohut gibi baklagillere lezzet vermesi için katılan pöç  (dana kuyruğu), aslında tek başına mükemmel ve doğruyu söylemek gerekirse yemeklerde kullanılarak hakkı yeniyor bence. Eski dönemlerde fiyatının ucuzluğu sebebi ile yemeklerde daha çok tercih edilen pöç yani dana kuyruğu değişik bir sunum ve muhteşem lezzeti ile et severlerin  masalarında yer almayı bekliyor. Odun ateşinde yaklaşık 5 saat piştikten sonra lokum kıvamına gelen etin lezzeti insanın iştahını kabartıyor. 

Malzemeler
  • 1 kilogram dana pöç
  • 1 kilogram kuru soğan
  • 250 gram yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kaşık domates salçası
  • Pul biber (isteğe bağlı )
  • 2 bardak Su
Yapılışı
 
Dana pöç, tuz, salça ve karabiberi iyice karıştırdıktan sonra sonra kabuğu soyulmuş tüm soğanları ve yeşil biberi ilave edip harmanlayalım.
Pöç Kebabı

. Güveç yada tepsinin içerisine yerleştirelim. Daha sonra suyu ilave edelim. Kısık ateşte yavaş yavaş pişeceği için evde yapacaksak düdüklü tencerede yapalım. Önerilen odun ateşinde yapılmasıdır. Üzeri folyo ile kapatılmalıdır. Güzel şeyler emek ister ve elbette zaman alır. Pişme süresi tamamlanmaya yakın mis gibi bir pilav hazırlayıp birlikte servis edebileceğiniz bu lezzete dilerseniz pul biberi de ekleyebilirsiniz. Bence  geç kalmadan bu müthiş lezzetli eti deneyin ve değişik pişirme teknikleri ile menünüzü ve midenizi sevindirin. Afiyet dolu günler dileğiyle...





Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 09:45:07

Pöç Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pöç Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejeteryan konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyu...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tari...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmek...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi, hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018