Pöç Kebabı Yemekler, bir şehrin kültürünün yansıması anlamında çok büyük bir rol oynar. Yeni lezzetler keşfetmek isteyenler için Pöç Kebabı mükemmel bir tercih olacaktır. Kayseri şehrine ait bu yemek, dananın sırt kısmının sonunda, kuyruk sokumunda bulunan bölümünden yapılır. Daha çok kuru fasulye ve nohut gibi baklagillere lezzet vermesi için katılan pöç (dana kuyruğu), aslında tek başına da mükemmel bir lezzet sunar. Eski dönemlerde fiyatının ucuzluğu sebebiyle yemeklerde daha çok tercih edilen pöç, günümüzde değişik bir sunum ve muhteşem lezzeti ile et severlerin masalarında yer almayı bekliyor. Odun ateşinde yaklaşık 5 saat piştikten sonra lokum kıvamına gelen etin lezzeti, insanın iştahını kabartıyor. Pöç Kebabı Malzemeleri
Pöç Kebabı Nasıl Yapılır? Dana pöç, tuz, salça ve karabiberi iyice karıştırdıktan sonra, kabuğu soyulmuş tüm soğanları ve yeşil biberi ilave edip harmanlayın. Karışımı bir güveç ya da tepsiye yerleştirin. Daha sonra suyu ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişeceği için evde yapacaksanız düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Ancak önerilen yöntem odun ateşinde pişirilmesidir. Üzeri folyo ile kapatılmalıdır. Güzel şeyler emek ister ve elbette zaman alır. Pişme süresi tamamlanmaya yakın, mis gibi bir pilav hazırlayıp birlikte servis edebilirsiniz. Dilerseniz pul biber de ekleyebilirsiniz. Geç kalmadan bu müthiş lezzetli eti deneyin ve değişik pişirme teknikleri ile menünüzü ve midenizi sevindirin. Afiyet dolu günler dileğiyle. Ekstra Bilgiler Pöç kebabı, yüksek protein ve kolajen içeriği ile de dikkat çeker. Kolajen, eklem sağlığı ve cilt elastikiyeti için önemli bir proteindir. Pöç kebabı, uzun süreli pişirme süreci sayesinde bu sağlıklı proteinleri kolayca sindirilebilir hale getirir. Ayrıca, odun ateşinde pişirilmesi, yemeğe ayrı bir aroma ve lezzet katar. Bu geleneksel yöntem, pöç kebabını daha da özel kılar. |
Tanyıldız
21 Temmuz 2024 PazarPöç kebabının odun ateşinde pişirilmesi neden öneriliyor ve ev şartlarında bu lezzeti yakalayabilmek mümkün mü?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarTanyıldız, pöç kebabın odun ateşinde pişirilmesi öneriliyor çünkü odun ateşi, ete özgün bir aroma ve lezzet katıyor. Bu ateşin sürekli ve dengeli bir şekilde yanması, etin dışının kızarmasını ve içinin de yumuşak kalmasını sağlıyor. Ev şartlarında bu lezzeti tam olarak yakalamak zor olabilir, ancak fırın veya mangal kullanarak benzer bir sonuç elde edebilirsiniz. Marinasyon ve pişirme süresine dikkat ederek lezzeti maksimize edebilirsiniz.