kebap.gen.tr
kebap

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Pöç Kebabı

Pöç Kebabı, Yemek şehrin kültürünün yansıması anlamında çok büyük rol alır. Yeni lezzetler keşfetmek isteyenler buyurun Pöç Kebabına. Kayseri şehrine ait bu yemek dananın (hayvanın ) sırt kısmının sonunda kuyruk sokumunda bulunan kısmından yapılır. Daha çok kuru fasulye, nohut gibi baklagillere lezzet vermesi için katılan pöç  (dana kuyruğu), aslında tek başına mükemmel ve doğruyu söylemek gerekirse yemeklerde kullanılarak hakkı yeniyor bence. Eski dönemlerde fiyatının ucuzluğu sebebi ile yemeklerde daha çok tercih edilen pöç yani dana kuyruğu değişik bir sunum ve muhteşem lezzeti ile et severlerin  masalarında yer almayı bekliyor. Odun ateşinde yaklaşık 5 saat piştikten sonra lokum kıvamına gelen etin lezzeti insanın iştahını kabartıyor. 

Malzemeler
  • 1 kilogram dana pöç
  • 1 kilogram kuru soğan
  • 250 gram yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kaşık domates salçası
  • Pul biber (isteğe bağlı )
  • 2 bardak Su
Yapılışı
 
Dana pöç, tuz, salça ve karabiberi iyice karıştırdıktan sonra sonra kabuğu soyulmuş tüm soğanları ve yeşil biberi ilave edip harmanlayalım.
Pöç Kebabı

. Güveç yada tepsinin içerisine yerleştirelim. Daha sonra suyu ilave edelim. Kısık ateşte yavaş yavaş pişeceği için evde yapacaksak düdüklü tencerede yapalım. Önerilen odun ateşinde yapılmasıdır. Üzeri folyo ile kapatılmalıdır. Güzel şeyler emek ister ve elbette zaman alır. Pişme süresi tamamlanmaya yakın mis gibi bir pilav hazırlayıp birlikte servis edebileceğiniz bu lezzete dilerseniz pul biberi de ekleyebilirsiniz. Bence  geç kalmadan bu müthiş lezzetli eti deneyin ve değişik pişirme teknikleri ile menünüzü ve midenizi sevindirin. Afiyet dolu günler dileğiyle...





Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 09:45:07

Pöç Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pöç Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz....

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı ço...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları b...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize de...

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma yada tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçra...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şiş...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin k...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anado...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahset...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kebap, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018