Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas kebabı, Kafkas yöresine ait eşsiz bir kebap tarifidir. Lezzetiyle ön plana çıkan bu kebabı, özel konuklarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Diğer kebap çeşitlerinden farklı olarak pilav eşliğinde değil, ince kıyım yapılmış patates kızartmasıyla sunulur. İçerisinde patates kızartması bulunduğundan, özellikle gençlerin favori kebapları arasında yer alır. Çocuklarınızın da çok seveceği Kafkas kebabını, davetli konuklarınız veya çat kapı gelen misafirleriniz için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Kafkas Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • 1 tane kırmızı köz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 tane patates

Üzeri İçin

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Kafkas Kebabı Nasıl Yapılır?

Kafkas kebabının hazırlanmasına et ile başlayın. Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp suyunu süzdürün. Ardından yanmaz tabanlı bir tencereye etleri ilave edin ve kısık ateşte suyunu verip çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekerken diğer malzemeleri hazırlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyup ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış soğanları etlerin içine ilave edin. Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin. Kalan baharatlar ve tuz ile birlikte tencereye ilave edin. Bütün malzemeleri güzelce harmanlayıp etleri soteye devam edin. Eğer etler sert kalmışsa, içerisine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Arzu ederseniz, malzemeleri ekledikten sonra düdüklü tencerede 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Düdüklü tencere hızlı pişirdiği ve lezzetli bıraktığı için çok tercih edilmektedir. Özellikle et yemeklerinin pişirilmesinde olmazsa olmazlardandır.

Diğer taraftan, 4 tane patatesin kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Yıkanmış ve kurutulmuş patatesleri rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyin. Rendelenmiş patateslerin suyunu avucunuzun içinde sıkarak çıkarın. Kızgın yağın içerisine rendelenmiş patatesleri ilave edip kızartın. Kızartılan patatesleri servis tabağının üzerine alın. Patateslerin orta kısmını havuz gibi açın ve pişmiş olan etleri servis tabağının ortasına yerleştirin.

Kafkas kebabının sosunu hazırlamak için bir kâsenin içerisine yoğurdu ilave edin. Yoğurdun üzerine 2 diş sarımsağı rendeleyin. Tuzu ekleyip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurtlu karışımı etlerin üzerine gezdirin. Farklı bir sunum isterseniz, yoğurdu patateslerin üzerine gezdirip onun üzerine etleri ilave edebilirsiniz. Sunum şekli tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur. Hazır olan Kafkas kebabını sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Konak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri