Kafkas Kebabı

Kafkas Kebabı

Kafkas Kebabı, Kafkas yöresine ait kebap tariflerinden biridir. Lezzet açısından mükemmel bir tadı olan Kafkas kebabını özel konuklarınız için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Diğer kebap çeşitleri gibi pilav eşliğinde değil de ince kıyım yapılmış patates ile sunum yapılmaktadır. İçerisinde patates kızartması bulunduğu için bilhassa gençlerin favori kebapları arasın da yer alır.

Çocukların da çok seveceği Kafkas kebabını davetli konuklarınız için veya çat kapı gelen misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Kafkas Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • 1 tane kırmızı köz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 tane patates

Üzeri İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Kafkas Kebabı Hazırlanışı

Kafkas kebabının hazırlanmasına et ile başlayın. Bunun için kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp suyunuz süzdürün. Ardından yanmaz tabanlı bir tencerenin içerisine etleri ilave edin ve kısık ateş de suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ilave edeceğiniz malzemeleri hazırlayın.

Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edin. Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayıp ilave edin ve karıştırın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kalan baharatlar ve tuz ile birlikte etin bulunduğu tencerenin içerisine ilave edin. Bütün malzemeleri bir güzel harmanlayın ve etleri soteye devam edin. Eğer etler sert kalmış ise içerisine 1 çay bardağı sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. arzu ederseniz eğer etlerin malzemelerini ilave ettikten sonra düdüklü tencereye alıp 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Düdüklü tencere hızlı pişirdiği ve lezzetli bıraktığı için çok tercih edilmektedir. Özellikle de et yemeklerinin pişirilmesinde olmazsa olmazlardandır.

Diğer taraftan 4 tane patatesin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye keskin bir bıçak yardımıyla patatesleri kesin. Yıkanmış ve kurutulmuş olan patatesleri rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyin. Rendelenmiş olan patateslerin suyunu avucunuzun içerisine alıp sıkın. Kızgın yağın içerisine rendelenmiş olan patatesleri ilave edin ve kızartın. Kızartılan patatesleri servis tabağının üzerine alın. Patateslerin orta kısmını havuz gibi açın ve pişmiş olan etleri servis tabağının ortasına alın.

Kafkas kebabının sosunu hazırlamak için de bir kasenin içerisine yoğurt ilave edin. Yoğurdun üzerine de 2 diş sarımsağı rendeleyin. Tuzu da ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurtlu karışımı etlerin üzerine gezdirin. Eğer farklı bir görsellik isterseniz yoğurdu patateslerin üzerine gezdirip onun üzerine de etleri ilave edebilirsiniz. Sunum şekli tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur. Hazır olan Kafkas kebabını sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kafkas Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kafkas Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Macar Kebabı
Macar Kebabı
Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir keba...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi biraz uzun oluyor. Lezzetli bir kuyu kebabı yapmak için kuyunun özelliği de çok önemlidir. Kuyu keb...
Kebap Çeşitleri
Kebap Çeşitleri
Kebap çeşitleri, ana yemek olarak tercih edilen kebaplar, birçok kişi tarafından sevilmektedir. kebap çoğunlukla dışarı da tüketilen bir yemek olsa da evde de kolaylıkla yapılabilir. Doğu bölgesinde ev yemeği olarak da yapılan kebap çeşitleri acıl...
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Macar Kebabı
Macar Kebabı
Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir keba...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi biraz uzun oluyor. Lezzetli bir kuyu kebabı yapmak için kuyunun özelliği de çok önemlidir. Kuyu keb...
Kebap Çeşitleri
Kebap Çeşitleri
Kebap çeşitleri, ana yemek olarak tercih edilen kebaplar, birçok kişi tarafından sevilmektedir. kebap çoğunlukla dışarı da tüketilen bir yemek olsa da evde de kolaylıkla yapılabilir. Doğu bölgesinde ev yemeği olarak da yapılan kebap çeşitleri acıl...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu...
Kağıt Kebabı
Kağıt Kebabı
Kağıt kebabı, önceki zamanlarda olduğu gibi günümüzde de birçok insanın damak tadına hitap eden mükemmel bir etli yemek türüdür. Farklı yörelere göre genellikle değişik şekillerde yapılan ve farklı malzemeler kullanılan kağıt kebabı genel olar...
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan kebabı bile farklı lezzetlere sahiptir. Halk arasında biryan, püryan olarak, Arapçada p...
Manisa Kebabı
Manisa Kebabı
Manisa kebabı Manisa yöresinin en meşhur kebabıdır. Evinizde kolayca yapacağınız bir yemektir. Bu Manisa kebabı ile misafirlerinizi çok güzel bir şekilde ağırlıya bilirsiniz. Manisa kebabı çok lezzetli sağlıklı, vitaminli ve mineral kay...
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı, yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan patlıcanlı kürdan kebabını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Davet sofralarının baş köşesinde yerini alan bu enfes ...
Çöp Şiş Kebap
Çöp Şiş Kebap
Çöp şiş kebap; Bugün başta Adana, Mersin, Osmaniye,Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya illerimizde hızlı bir şekilde tüketilip adını duyurmuş olsa da hemen hemen Türkiye'nin dört bir yanında bilinip tüketilmektedir. protein değeri oldukça yüksek...
Tirit Kebabı
Tirit Kebabı
Tirit kebabı, özellikle Konya bölgesinde sık yapılan tirit kebabı Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Farklı bir lezzet olan tirit kebabı, özellikle düğün ve mevlit yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Aynı zaman da tirit k...
Hatay Tepsi Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı: Hatay tepsi kebabı adından da anlaşıldığı gibi Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay’ın bu tepsi kebabının yapımı çok basit olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Bu sebeple de Hatay’ın en fazl...
Çömlek Kebabı
Çömlek Kebabı
Çömlek kebabı, evde hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay yapılan bir yemektir. Kebabı hazırlayacağınız çömlek yıllanmış olursa daha iyi olur. Eskimiş bir çömleğin vereceği lezzet daha mükemmel olur. Yeni bir çömleğiniz varsa, bunun i...
Kıyma Kebabı
Kıyma Kebabı
Kıyma kebabı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Evlerinde mangal bulunan ve mangal yapmakta zevk alan herksesin gönül rahatlığı ile yapabileceği bir lezettir. Her damak tadina hitap eden bir kebab çeşitlerinden sade...
Tepsi Kebabı Antakya
Tepsi Kebabı Antakya
Tepsi kebabı Antakya, bu yörenin kendine kendine has lezzetli bir kebap tarifidir. Hem hazırlanması kolay, hem de doyurucu olan kebabı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu kebap tarifi aynı zamanda sini kebabı olarak anılır. Kebabın tüm...
Çöp Kebabı
Çöp Kebabı
Çöp kebabı; Dünyada kebabı ile meşhur olan bir ülkeyiz ve Türkiye' de her yöreye ait kebap çeşidi vardı ve bu kebap çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Evde rahatlikla yapabileceğiniz kebab çesitlerimizden çöp kebabin tarifini sizlerle paylaş...
Domatesli Kebap
Domatesli Kebap
Domatesli kebap, domates her yemeğin yanına çok yakışmaktadır. Kebapların ya da et yemeklerinin yanına közlenerek verildiği zaman çok güzel bir çeşit olduğu gibi, urfa bölgesinde domatesli kebap çok fazla insan tarafından yenilmeye başlayınca ...
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı hem çok lezzetli hem de yapılışı daha pratiktir. Patates kebabının tarifi şu şekildedir; ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun,kuzu,çebiç,yetiştir...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştiril...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kolay olan bu kebabın kalorisi ise sadece 342 kaloridir. Soğan kebabı için gerekli ...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yanına bir çoban salata ve bir pirinç pilavı ile çok daha lezzetli olacaktır. <...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve lezzetli oluşu özellikle et sevenlerin tercih etmelerine neden olmuştur. Türk mutfağın ...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(100 gram) sadece 460 kaloridir.

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kebap Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018