Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek tükettiği lezzetli bir yiyecektir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha da sevimli hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin taze olduğu dönemde bu işlemi yapmanız pek tavsiye edilmez. Çünkü taze kestanelerin kabuklarından ayrılması oldukça zordur. Kasım ayının ortalarından sonra kestane kebap yaparsanız, daha başarılı bir sonuç alırsınız. Bazı insanlar kestaneleri mikrodalga fırında bile pişirir. Ancak en sağlıklı yöntemlerden biri fırın ya da tavada pişirmektir. Tavada pişirmenin avantajı, ısıyı daha iyi kontrol edebilmenizdir. Fırında yapılan kestane kebap bazen yüksek ısıdan dolayı yanabilir. Bu püf noktaları açıkladıktan sonra, kestaneleri pişirmeye başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Kestane Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram kestane
  • Ilık su ve derin bir kase

Kestane Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle kestanelerin üst kısmını tek kesik şeklinde çizin. Bunu yaparken sadece kabuklarını çizmeye çalışın. Daha sonra kestaneleri yıkayarak, derin bir kâsenin içine alın. Kâsenin içine kestaneleri örtecek kadar ılık su koyun. Bunu yapmamızın nedeni, kestanelerin kabuklarının yumuşamasını sağlamaktır. Bu sayede kabuklar kestanelerden daha kolay ayrılır. Aksi takdirde kestane kebap piştiğinde kabuklarını çıkarmakta zorlanırsınız. Bu şekilde kestaneleri 2 saat kadar bekletin. Daha uzun süre de bekletebilirsiniz.

Bu sürenin ardından kestaneleri suyun içinden alın ve kurulamadan tavanın içine koyun. Kestanelerin üzerindeki çizikler üstte gelsin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak, ocağın en büyük gözüne yerleştirin. Isıyı da yüksek ayara açın. Çünkü kısık ateşte pişirirseniz, kestanelerin içi kurur. 10 dakika geçince kestanelerin birini kaldırarak altını kontrol edin. Kestanenin altı yanmaya, üzerindeki kesik yer açılmaya başlarsa, hafifçe tavayı sallayın ve kestanelerin yerlerinden oynamasını sağlayın. Dönmeyenler varsa, bunları siz çevirebilirsiniz. Tekrar tavaya kapağı kapatın. Bu şekilde diğer taraflarını da pişirin. Ocaktan indirmeden önce kestanenin birini alarak, kabuğunun kolay ayrılıp ayrılmadığını kontrol etmenizi öneririz. Eğer kestaneler piştiyse, zaten kabukları hemen çıkacaktır. Kestane kebap, konuklarınıza ikram edilmek üzere hazırsa, hemen sıcak sıcak sunumunuzu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri