Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit kebabı, özellikle Konya bölgesinde sık yapılan tirit kebabı Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Farklı bir lezzet olan tirit kebabı, özellikle düğün ve mevlit yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Aynı zamanda tirit kebabını davet yemekleri, özel konuklar veya akşam yemeği için hazırlayabilirsiniz. Daha önceden tirit kebabı yapmamış iseniz size vereceğimiz tirit kebabı tarifi ile zorlanmadan hazırlayabilirsiniz.

Tirit Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 3 tane tandır ekmeği
  • 1 kilo süzme yoğurt
  • 3 tane kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 dal sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 6-7 tane domates
  • Yeteri kadar tuz
Tirit Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuşbaşı etleri sudan geçirip kurutun. Suyu süzdürülmüş olan etleri düdüklü tencerenin içerisine alın ve üzerine bir çay bardağı su ilavesi yapın. Etleri yumuşayana dek düdüklü tencerenin içerisinde pişirin. Etler yumuşayınca etleri düdüklü tencerenin içerisinden alın ve bir tavaya ilave edin. Etlerin üzerine tereyağı veya sıvıyağ ilavesi yapıp kavurmaya geçin. Yağın içerisinde kızarana dek etleri pişirin. Etler pişerken siz de bu arada yeşil biberleri, kuru soğanları ve domateslerin kabukların temizleyin.

Sivri biberleri ay şeklinde doğrayın. Kuru soğanları da piyazlık şekilde doğrayın ve bir kâsenin içerisine alın. Kuru soğanların içerisine sumak ve az miktar tuz ilavesi yapıp karıştırın. Ekmekleri ufak kareler şeklinde doğrayıp servis tabaklarına alın. Ekmeklerin üzerine etin haşlandığı et suyundan birer kepçe gezdirerek dökün. Yoğurdu bir kâseye alın ve içerisine rendelenmiş sarımsak ile tuz ilavesi yapıp karıştırın. Etlerin üzerine hazırlanmış olan sarımsaklı yoğurttan gezdirin. Kabukları soyulmuş ve küp şekilde doğranmış olan domatesleri de yoğurdun üzerine serpiştirin.
Sumak ile ovduğunuz kuru soğanları ve yeşil biberleri bir kâse de karıştırıp domateslerin üzerine gezdirin. Tereyağında kavrulmuş olan kuşbaşı etleri de biberlerin üzerine kaşık ile serpiştirerek ilave edin. Arzu ederseniz eğer etlerin üzerin tereyağı ve kırmızı pul biber yakıp dökebilirsiniz ya da sadece kekik ilavesi yapabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan tirit kebabını sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tirit Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bahçıvan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Aynalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri