Fırında Adana Kebap Fırında Adana Kebap, yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Lokantalarda veya misafirlikte yediğiniz kebapları artık siz de evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Yanında bulgur pilavı, pirinç pilavı, közlenmiş biber, domates ve patlıcan ile servis ettiğinizde, daha iştah kabartan bir görünüme sahip olabilirsiniz. Akşam ne pişirsem diye düşündüğünüzde veya misafiriniz geleceğinde mutlaka yapmalısınız. Sevilerek ve beğenilerek yenilecektir. Yemek seçen çocuklar için de oldukça cazip bir tariftir. Ancak çocuklar için yapıldığında, eğer baharat sevmiyorlarsa baharatları eklemeyebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli ve güzel olan fırında Adana kebabının tarifine geçelim. Fırında Adana Kebap İçin Malzemeler
Fırında Adana Kebap Nasıl Yapılır? İlk önce geniş bir kabın içine 1 kilo kıymayı koyun. Üzerine baharatları, tuzu ve salçayı ilave edin. Bu malzemeleri iyice yoğurun. Bir çay bardağı suyu da üç seferde olmak üzere kıymaya ilave ederek yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz kıyma macun kıvamını aldığında, ince kıyılmış maydanozları da ekleyin. Hazır olan kıymadan büyükçe parçalar koparın ve elinizi hafif ıslatarak çöp şişe geçirin. Bu işlemi kıyma bitene kadar her bir çöp şiş için tekrar edin. Sonra fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız tüm çöp şişleri tepsiye dizin. 200 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi verin ve kebaplar kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Kızarmış, mis gibi kokan fırında Adana kebap artık yenmeye hazırdır. Sıcak olarak servis edin. Servis Önerileri ve Ekstra Bilgiler Kebaplarınızı daha da lezzetli hale getirmek için yanında yoğurt, sumaklı soğan salatası ve lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, kebapların yanına közlenmiş sebzeler ekleyerek görsel şölen oluşturabilirsiniz. Fırında Adana Kebap, hem pratikliği hem de lezzeti ile sofralarınıza farklı bir dokunuş katacaktır. Afiyet olsun. |