Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Acılı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Acılı kebap, Adana'ya özgü çok meşhur bir kebaptır. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kebap çeşididir. Vitamin ve mineral deposudur. Büyüklerin ve acı seven çocukların çok sevdiği bir yemektir. Acılı Adana kebabının etleri zırh adı verilen, satıra benzer bir bıçakla kıyılarak kesiliyor. İnce ince kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Acılı Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özelliği kullanılan ettir. Et doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölgedeki yaylalarda yetiştiriliyor ve erkek koyunlardan elde edilmiş olması özelliklerinden biridir. Üretim tekniği ve ustalık da çok önemlidir. Bu teknik Acılı Adana kebabına önemli bir ölçüde farklılık ve lezzet katıyor. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler kırmızı pul biber, acı biber kuyruk yağı sayesinde çok güzel bir lezzet oluyor. Adana kebabının servisini yapacağınız zaman yeşillik, sumaklı soğan salatayla yapılmalıdır. Çünkü acılı Adana kebabının yanına çok yakışıyor. Acılı Adana kebabı kesinlikle dana eti ile yapılmıyor. Sadece kuzu eti ve kuyruk yağı ile yapılır. İçine de pul biber, acı biber ve tuz ilave edilir. Mevsiminde pul biber elde edilirse ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak kullanılırsa daha güzel olur. Taze biber ile yaparsanız biberleri minik küpler halinde doğranıp ekleyin. Bunların dışında hiçbir yeşillik ve baharat konulmaz. Bu acılı kebap Adana dışında pilav üstü de olarak servis yapılır. Ama Adanalılar tarafından bu şekilde yenmez.

Acılı Adana kebabının malzemeleri
  • 500 Gram kuzu kıyma
  • 500 Gram dana kıyma
  • 2 Adet orta boy soğan
  • 3 Tatlı kaşığı tuz
  • 4 Çorba kaşığı acı pul biber
  • 2 Çorba kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 Tatlı kaşığı karbonat
  • Yapmak için ince uzun yassı şiş (10-12 adet)
  • Eli ıslatmak için su
Acılı Adana kebab tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içine kıymayı, pul biberi, kırmızı biberi, karbonatı ve tuzu, yoğurma kabına alalım. Daha sonra soğanları rendeleyelim, bu malzemeleri iyice yoğuralım ve bir kâseye su koyalım. Kıyma harcından yumruk büyüklüğünde kıyma alalım ve şişe güzel bir şekilde geçirelim. Daha sonra elinizi suya az batırarak yukarıdan aşağıya doğru parmaklarınızla az bastırarak şekil verelim. Çok bastırmayalım elimizi de sürekli ıslatmayı unutmayalım. Kıyma harcının şişin uzunluğunun yarısından çoğuna gelecek şekilde yapalım. Tezgâh üstünde ucu yüksek bir yere gelecek şekilde dizelim. İster kömürlü mangalda ister elektrikli mangalda pişirebilirsiniz. İstediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Acılı Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri