Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ülkemiz kebabı ile ünlü bir memlekettir. Türkiye'de her bölgeye ait bir kebap çeşidi mevcuttur. Bu kebapları tek tek saymakla bitiremeyiz. Türkiye'nin bu zengin kebap çeşitlerine yurt dışından birçok misafir gelmektedir. Çöp kebap da bu çeşitlerden biridir. Çöp kebap sadece restoranlarda yiyebileceğiniz bir kebap değildir; çöp kebabı evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Çöp Kebap Malzemeleri
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 adet patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Çöp Kebap Üzeri İçin
  • 2 adet çeri domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-15 adet kebap çöpü
Sosu İçin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
Çöp Kebap Nasıl Yapılır?

Çöp kebap yapmaya ilk olarak köfte harcını yaparak başlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın. Ardından sarımsak ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Doğrama işlemleri bittikten sonra kıymayı da ilave edin. Kıymanın üzerine galeta unu, baharatlar, yumurta ve tuzu ilave edip köfte hamurunu yoğurmaya başlayın. Çöp kebap köftesi yoğurma işlemi bitikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş olan çöp kebap köftesinden ceviz büyüklüğünden biraz küçük parçalar koparın ve yuvarlayın. Köfteleri yuvarlama işlemi bittikten sonra kızgın yağda kızartın. Sıra geldi çöp kebap sebzelerini kızartmaya. Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzun şekilde dilimleyin, daha sonra kızgın yağda kızartın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları artı şeklinde hazırlayın ve patlıcanların ortasına kızartılmış köfteleri koyun. Patlıcanları her iki taraftan köfteleri kapatacak şekilde birleştirin. Kapatılmış patlıcanların üzerine dilimlenmiş biber ve domates koyup hazırlamış olduğunuz kebabın üzerine kebap çöplerini batırıp fırın tepsisine sıra sıra dizin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işlemi yapın. Çöp kebap hazırlandıktan sonra sıra geldi sosunu yapmaya. Küçük bir kâsenin içine salça, biraz tuz ve suyu ilave edip kaşık yardımı ile çırpın. Hazırlamış olduğunuz sosu çöp kebabın üzerine gezdirin, daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çöp kebap hazır, akşam yemeklerinde pilav ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Et Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri