Ülkemiz kebabı ile ünlü bir memlekettir. Türkiye'de her bölgeye ait bir kebap çeşidi mevcuttur. Bu kebapları tek tek saymakla bitiremeyiz. Türkiye'nin bu zengin kebap çeşitlerine yurt dışından birçok misafir gelmektedir. Çöp kebap da bu çeşitlerden biridir. Çöp kebap sadece restoranlarda yiyebileceğiniz bir kebap değildir; çöp kebabı evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Çöp Kebap Malzemeleri
Çöp Kebap Üzeri İçin
Sosu İçin
Çöp Kebap Nasıl Yapılır? Çöp kebap yapmaya ilk olarak köfte harcını yaparak başlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın. Ardından sarımsak ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Doğrama işlemleri bittikten sonra kıymayı da ilave edin. Kıymanın üzerine galeta unu, baharatlar, yumurta ve tuzu ilave edip köfte hamurunu yoğurmaya başlayın. Çöp kebap köftesi yoğurma işlemi bitikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş olan çöp kebap köftesinden ceviz büyüklüğünden biraz küçük parçalar koparın ve yuvarlayın. Köfteleri yuvarlama işlemi bittikten sonra kızgın yağda kızartın. Sıra geldi çöp kebap sebzelerini kızartmaya. Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzun şekilde dilimleyin, daha sonra kızgın yağda kızartın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları artı şeklinde hazırlayın ve patlıcanların ortasına kızartılmış köfteleri koyun. Patlıcanları her iki taraftan köfteleri kapatacak şekilde birleştirin. Kapatılmış patlıcanların üzerine dilimlenmiş biber ve domates koyup hazırlamış olduğunuz kebabın üzerine kebap çöplerini batırıp fırın tepsisine sıra sıra dizin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işlemi yapın. Çöp kebap hazırlandıktan sonra sıra geldi sosunu yapmaya. Küçük bir kâsenin içine salça, biraz tuz ve suyu ilave edip kaşık yardımı ile çırpın. Hazırlamış olduğunuz sosu çöp kebabın üzerine gezdirin, daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çöp kebap hazır, akşam yemeklerinde pilav ile servis yapın. Afiyet Olsun. |