Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ülkemiz kebabı ile ünlü bir memlekettir. Türkiye'de her bölgeye ait bir kebap çeşidi mevcuttur. Bu kebapları tek tek saymakla bitiremeyiz. Türkiye'nin bu zengin kebap çeşitlerine yurt dışından birçok misafir gelmektedir. Çöp kebap da bu çeşitlerden biridir. Çöp kebap sadece restoranlarda yiyebileceğiniz bir kebap değildir; çöp kebabı evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Çöp Kebap Malzemeleri
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 adet patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Çöp Kebap Üzeri İçin
  • 2 adet çeri domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-15 adet kebap çöpü
Sosu İçin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
Çöp Kebap Nasıl Yapılır?

Çöp kebap yapmaya ilk olarak köfte harcını yaparak başlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın. Ardından sarımsak ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Doğrama işlemleri bittikten sonra kıymayı da ilave edin. Kıymanın üzerine galeta unu, baharatlar, yumurta ve tuzu ilave edip köfte hamurunu yoğurmaya başlayın. Çöp kebap köftesi yoğurma işlemi bitikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş olan çöp kebap köftesinden ceviz büyüklüğünden biraz küçük parçalar koparın ve yuvarlayın. Köfteleri yuvarlama işlemi bittikten sonra kızgın yağda kızartın. Sıra geldi çöp kebap sebzelerini kızartmaya. Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzun şekilde dilimleyin, daha sonra kızgın yağda kızartın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları artı şeklinde hazırlayın ve patlıcanların ortasına kızartılmış köfteleri koyun. Patlıcanları her iki taraftan köfteleri kapatacak şekilde birleştirin. Kapatılmış patlıcanların üzerine dilimlenmiş biber ve domates koyup hazırlamış olduğunuz kebabın üzerine kebap çöplerini batırıp fırın tepsisine sıra sıra dizin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işlemi yapın. Çöp kebap hazırlandıktan sonra sıra geldi sosunu yapmaya. Küçük bir kâsenin içine salça, biraz tuz ve suyu ilave edip kaşık yardımı ile çırpın. Hazırlamış olduğunuz sosu çöp kebabın üzerine gezdirin, daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çöp kebap hazır, akşam yemeklerinde pilav ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

Çöp Kebap Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Etli İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Tarifi ve Malzemeleri